Dobré odpoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Je těžké odhadnout, zda deváté pokračování soutěží nebude podzimní derniérou pro regionální soutěže. Každopádně se v něm mají fanoušci na co těšit. V sobotu přijdou na řadu hned dva zajímavé souboje v I.B třídě. Do Smržic zavítá Jesenec-Dzbel a v Klenovických se odehraje první letošní díl „války“ s Pivínem. Zajímavý program nabídne i neděle, zde bude hlavním tahákem I.A třída. Do Kostelce totiž zavítají Určice. V neděli nebude chybět ani zajímavý okresní zápas, kdy se proti sobě střetnou rezerva Kralic a Vrahovice.


FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Eskáčko tentokrát otevře celé šesté kolo na půdě Jihlavy. Po remíze s nováčkem z Táborska nečeká na svěřence trenéra Šustra nic jednoduchého. Ale bez šance rozhodně nejsou, protože ani Jihlavu nezastihl začátek ročníku v nejlepší možné formě.
Pátek 2. 10. – 18:00
FC Vysočina Jihlava – 1.SK Prostějov

Clean4you krajský přebor muži
Nejvyšší krajská soutěž má před sebou už deváté kolo a oba naši zástupci mají zcela jinou pozici. Zatímco Lipová se hřeje na bronzové příčce a drží konzistentní výkonnost, kterou bude chtít potvrdit i v následujícím zápase proti Želatovicím v domácím prostředí. V Kralicích mají zcela jiné starosti. S pouhými dvěma body se krčí na posledním místě, nyní je navíc čeká lídr soutěže ze Šternberka.
Sobota 3. 10. – 15:00
FC Kralice na Hané – FK Šternberk
Neděle 4. 10. – 15:00
SK Lipová – FC Želatovice

I.A třída skupina A
Do dalšího kola jde Konice v roli obrovského favorita. Mužstvo trenéra Ullmanna šlape od prvního kola velmi dobře, a především jeho hra dozadu je neskutečná. Pouhé tři obdržené branky za osm kol je číslo, které se dá jen těžko najít u jiného mužstva. Přijde další vítězství s nulou i proti Chomoutovu, kterému se zatím vůbec nedaří, to se dozvíme v neděli odpoledne.
Neděle 4. 10. – 15:00
Sokol Konice – Olomouc-Chomoutov

FGP studio I.A třída skupina B
Sobota ve druhé skupině I.A třídy nabídne jediný zápas účastníka našeho okresu. Do Plumlova zavítá Kojetín a pro domácí půjde zřejmě o zápas pravdy, kdy by po sérii sedmi nezdarů potřebovali konečně vyhrát.
V sobotu přijde na řadu derby v Kostelci, kam zavítají Určice, které by chtěly napravit domácí pohlavek od Čechovic. Kostelec ale doma body jen tak nerozdává, takže to bude určitě zajímavý souboj. Protivanov se chystá na domácí souboj s Bělotínem, kdy je nečeká nic jednoduchého. V posledním zápase zavítají do Čechovic Opatovice a svěřenci trenéra Koláčka budou chtít jistě využít domácího prostředí k potvrzení vítězství v Určicích.
Sobota 3. 10 – 15:00
Sokol Plumlov – Kojetín-Kovalovice
Neděle 4. 10. – 15:00
FC Kostelec na Hané – TJ Sokol Určice
SK Protivanov – Sokol Bělotín
Sokol Čechovice – Sokol Opatovice

I.B třída skupina A
A skupinu I.B třídy čeká hned v sobotu velmi třaskavý duel. Do Klenovic přijede Pivín, a toto derby s sebou vždy přináší spoustu zajímavých momentů a plno emocí. Dá se očekávat, že ani v sobotu tomu nebude jinak. Mostkovice chytly druhý dech a v dobrých výkonech i výsledcích budou chtít pokračovat i doma proti Kovalovicím.
V neděli se představí zbylí dva zástupci. „Metle“ vyrazí hned ráno do Ústí, kde na ně bude čekat v deset místní rezerva. Odpoledne se doma představí Vrchoslavice, na ty bude čekat další rezerva z Želatovic.
Sobota 3. 10. – 15:00
Sokol Klenovice – Sokol v Pivíně
Sokol Mostkovice – Sokol Kovalovice
Neděle 4. 10. – 10:00
Sokol Ústí „B“ – Sokol Otaslavice
Neděle 4. 10. – 15:00
Sokol Vrchoslavice 1946 – FC Želatovice „B“

Lion sport I.B třída skupina B
Sobota přinese regionální souboj i v B skupině I.B třídy. Do Smržic přijede Jesenec-Dzbel. Mírným favoritem budou zřejmě hosté, ale domácí by se také potřebovali zvednout a tyto zápasy jsou k tomu jako stvořené. Lídr tabulky z Hané jede do Doloplaz, kde by měl potvrdit roli favorita a odvézt si další tři body.
Sobota 3. 10. – 15:00
TJ Smržice – Jesenec-Dzbel
Neděle 4. 10. – 15:00
Sokol Doloplazy – Haná Prostějov

Přebor OFS II. třída
Deváté kolo je na řadě také v okresní soutěži. Do Brodku u Konice zavítá Vícov, obě mužstva mají po minulém týdnu co napravovat. Rezerva Určic měla minulý týden pauzu z důvodu podmáčeného hřiště, takže uvidíme, jak se připravila na rozjeté hosty z Dobromilic. Třetí sobotní duel se odehraje v Držovicích, kde se představí nováček ze Ptení a půjde o souboj z vrchních pater tabulky.
V neděli jsou na programu zbývající čtyři duely. V Kralicích se odehraje zajímavý souboj, kdy místní rezerva přivítá soupeře z Vrahovic. Nováčka z Nezamyslic nečeká příliš vzdálená cesta do Němčic. Rezerva Plumlova přivítá v souboji o důležité tři body Výšovice. A Brodek u Prostějova pojede po finálovém souboji v poháru do Tištína.
Sobota 3. 10. – 15:00
Jiskra Brodek u Konice – Sokol Vícov
Sokol Určice „B“ – FC Dobromilice
TJ Sokol Držovice – FC Ptení
Neděle 4. 10. – 15:00
FC Kralice na Hané „B“ – Sokol Vrahovice
FK Němčice nad Hanou – Haná Nezamyslice
Sokol Plumluv „B“ – FK Výšovice
TJ Tištín – Sokol Brodek u PV

MSDŽ – B
Ženy čeká páté dějství. Protivanov zavítá v sobotu odpoledne do Bezměrova, kde by jeho aktéři chtěli udržet bodovou sérii. V neděli se mohou fanoušci těšit na domácí vystoupení Mostkovic i Držovic. Prvně jmenované čeká hned před obědem Vlkoš. Na Držovice zase odpoledne holky z Holešova.
Sobota 3. 10. – 15:00
Bezměrov – Protivanov
Neděle 4. 10. – 11:00
Mostkovice – Vlkoš
Neděle 4. 10. – 15:00
Držovice – Holešovské holky

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...