Příjemnou noc, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Ve čtvrtém kole Moravskoslezské divize žen došlo na pikantní souboj Protivanova s Držovicemi. Ty po letním odchdu hráček v každém zápase hrají o co možná nejčestnější výsledek a v tomto utkání se jim to nakonec podařilo. S jasným favoritem zápasu držely Držovice krok až do padesáté minuty, kdy především díky brankářce Jetelové držely nejtěsnější výsledek 0:1. Ve druhém poločase se pak přece jen projevila fyzická převaha a vyšší kvalita domácích. Protivanov si tak připsal premiérové vítězství a v tabulce je nově čtvrtý se šesti body.

Stav před výkopem
Karty byly jasně rozdány. Držovice, které mají v podstatě polovinu kádru právě v Protivanově, inkasovaly na domácí půdě v úvodních dvou zápasech „desítku“. Jejich hlavní ambicí je především nastoupit a poté teprve uhrát přijatelný výsledek. Protivanov, který se pohybuje ve středu divizní tabulky, musel urvat povinné tři body, otázkou pouze bylo, jak si holky proti soupeřkám zastřílí. Souboji navíc dodávaly prestiž právě letní události a malá přestřelka právě ve Večerníku, kdy se dnes již bývalým fotbalistkám Držovic nelíbilo vyjádření trenéra Jetela...

Vývoj zápasu
Hrálo se od prvních minut prakticky na jednu branku, Držovice se dostaly před domácí branku ojediněle a gólmanku Bartoškovou prověřily obě hrotové hráčky Mekysková a Benková. To brankářka Držovic měla podstatně víc práce a rozhodně se nenudila. První gól obdržela už v sedmé minutě, pak ale držela dlouho svým spoluhráčkám přijatelné jednobrankové manko. To se změnilo až po přestávce, kdy si domácí fotbalistky mezi padesátou a sedmdesátou minutou třemi brankami pojistily vítězství. Kdyby ovšem byly efektivnější, mohl se zrodit opět i dvojciferný výsledek.

Zásadní okamžiky
Už po šesti minutách se zleva opřela do balónu Průchová a střelou pod břevno zpoza hranice šestnáctky zaskočila brankářku Jetelovou – 1:0. Její spoluhráčky mohly kontrovat po pěti minutách, Mekysková našla před brankou Benkovou, jenže domácí gólmanka byla na místě. Na domácí straně hýřila aktivitou především kapitánka Smyčková. Ve vynikající pozici sama před brankářkou se ocitla Kejíková, Jetelová ji ale bravurně vychytala. Včasným výběhem pak zabránila v šanci Smyčkové, na druhé straně se po chybě domácí obrany dostávala do šance Mekysková, nevyužila ji však. Pěkné sólo až z obrany předvedla Tempírová, Jetelová byla opět na místě. V samém závěru první půle dostala průnikovou přihrávku za obranu Vybralová, mířila ale mimo branku.
V úvodu druhého dějství vyrazila Jetelová na roh střelu Smyčkové. Po nedůraze v prostoru před hranicí šestnáctky se v 50. minutě dostala ke střele Průchová a zvýšila náskok na dvě branky – 2:0. Po hodině hry už začaly být držovické fotbalistky vyčerpané a bylo to znát. Po vhazování nechaly v 62. minutě ve vápně úplně volnou Frömmlovou, která po zemi přidala třetí branku a skóre uzavřela o sedm minut později z levé strany střelou k tyči opět Průchová. Ta pak ještě vyzkoušela překvapit Jetelovou padáčkem pod břevno, gólmanka se ale nachytat nedala.
Osobnost utkání
Není zvykem vysoko hodnotit strážce svatyně, který obdrží čtyři branky. V současném rozpoložení Držovic to je ovšem velice lichotivý výsledek a lví podíl na něm má právě Adéla Jetelová. Její výborný výkon, kdy zabránila nejméně pěti dalším brankám, vyniká ještě tím, že jde původně o stoperku, která se z nouze musela na brankářku přeškolit. Kdyby byly všechny rekvalifikační kurzy tak úspěšné, mohly by si personální agentury jen blahopřát.
Zajímavost duelu
Utkání mělo pikantní nádech nejen co do derby, když šlo o souboj dvou ze tří zástupců prostějovského regionu, navíc se soupeřky zatraceně dobře znaly. Protivanov má totiž ve svých řadách množství držovických hráček a dobře z těchto akvizic herně profituje. Zajímavostí byla přísně, leč exaktně odpískaná malá domů, která se kopala z prostoru penaltové „tečky“, takže zeď držovických hráček stála až na brankové čáře. Šance na skórování se tak limitně blížila nule.
Atmosféra střetnutí
Po deštivém víkendu hráčkám obou týmů v pěkném sportovním areálu v Protivanově vysvitlo sluníčko, což podtrhlo pohodovou atmosféru celého utkání. Jestliže je něžné pohlaví označováno jako emotivní, pak by si na jejich zápas měli povinně dojít někteří hráči eskáčka, aby se naučili, jak si utkání bez nervů užít. Nepočetní diváci vytvořili velmi přátelskou atmosféru, kdy dokázali ocenit i drobné parády s míčem hlavního sudího. A především nediskutovali a neuráželi soupeřova trenéra...

Pozápasové hodnocení trenérů
Bronislav PTÁČNÍK - SK Protivanov:
„V utkání jsme neproměnili spoustu šancí, mohli jsme nastřílet klidně deset, patnáct branek. Trápí nás produktivita, nedáváme ani vyložené šance. Holky také chtěly větší vyjádření své převahy, vždyť se hrálo prakticky na jednu branku. V prvním poločase jsme měli vést aspoň o tři branky, hra by pak byla klidnější. Ve druhém poločase už soupeřkám docházely síly, hra se kouskovala množstvím faulů. Jinak jsem s hrou spokojen.“

Tomáš JETEL - Sokol Držovice:
„Pro nás je to určitě úspěch, v posledních dvou utkáních jsme dostali deset gólů. Holky se dnes vytáhly, bojovaly, zahrály perfektně na to, že jsme do této sezóny vůbec neměli nastoupit. Těžko jsem to dával dohromady, protože půl týmu mám tady v Protivanově. Pro nás je výhra, že jsme vůbec do soutěže nastoupili a hrajeme. Holkám musím poděkovat za dobrý výkon.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...