Dobré dopoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Po porážce s Viktorií Žižkov už to mělo přijít. Vítězství a tříbodový zisk by si eskáčko svou hrou jistě zasloužilo, jenže proti byla nejprve koronavirová nákaza v týmu Vlašimi. Domácí zápas s Táborskem, do té doby asi nejslabším celkem čtrnáctičlenného druholigového pelotonu, měl být tím správným odrazovým můstkem. Jenže opět nebyl. Další plichta je hodně málo, zvlášť když utkání bylo pro Hanáky tak dobře rozehrané. Bodový deficit tak bude třeba napravit už v pátek večer v Jihlavě (o preview k tomuto utkání čtěte na straně 35 dnešního vydání, kde najdete i informace k losu MOL Cupu).

 

Konstelace byla přitom před utkáním skvělá, trenér 1.SK Prostějov Pavel Šustr měl k dispozici kromě dlouhodobě zraněného Suse kompletní kádr, dokonce ještě rozšířený o útočníka Jakuba Rolince. Ten po překonání zdravotních problémů nakonec uzavřel se svým staronovým klubem novou smlouvu. A také proti Táborsku na posledních dvacet minut nastoupil.
Jelikož bylo z čeho vybírat, dal kouč důvěru evidentně hráčům, kteří měli na rovněž mladý a běhavý tým druhého nováčka soutěže platit. Proto vsadil spíše na rychlostní než silové typy hráčů, počínaje stoperskou dvojicí, v níž důvěru dostali mladíci Bala a Bialek. O křídelní hru po čáře se měli starat Zapletal s Langerem a zakončovat na hrotu pak Píchal se Ziklem.
Oba soupeři nastoupili na trávník, který byl zcela logicky poznamenán předchozím počasím. Vytrvalý déšť, který naštěstí v poledne ustal, podklad docela promáčel. „Zápas byl na měkkém terénu hodně fyzicky náročný,“ poznamenal po zápase trenér Táborska Miloslav Brožek. Fyzickou kondici měli především domácí docela „naběhanou“, absence zápasu ve Vlašimi byla kompenzována jen tréninkovými jednotkami.
A právě hlad po utkání byl zcela patrný v úvodních pasážích hry. Prakticky po deseti minutách mohlo být o výsledku rozhodnuto. Jenže nebylo a to, co přišlo po změně stran, bylo hodně těžké racionálně pochopit. Domácí se totiž naprosto vzdali toho, co je v první půli zdobilo, přenechali soupeři iniciativu a v některých pasážích se doslova nebyli schopni dostat přes půlící čáru. Bylo z toho opět čekání na průšvih, který i v podání nepříliš herně kvalitního Táborska prostě musel přijít. A je úplně jedno, jestli na sebe vzal podobu poněkud úzkostlivě odpískané penalty. Rozhodčí byl ten poslední, který by tentokrát chtěl eskáčko poškodit, stačí si vzpomenout na komedii, kterou rozhodčí sehráli s domácím týmem rovněž proti Táborsku na podzim doku 2016.
Co naplat, že se v posledních minutách svěřenci trenéra Šustra vzepjali k výraznému tlaku, který od půlící čáry podporoval i brankář Mucha. Problém prostějovského týmu, kterým je proměňování šancí, totiž zatvrzele pokračuje bez ohledu na složení mužstva a realizačního týmu. Je ale třeba připomenout, že výsledek nevisel na dvou šancích střídajícího Šteigla, ten měl rozhodnout třeba stejným počtem šancí ještě do poločasu Píchal. A dost možná by nedošlo ani na karetní extempore.
Jestliže se při malém počtu účastníků před sezónou naznačovalo, že každý výsledek bude hodně důležitý, pak je potřeba na rovinu přiznat, že eskáčku pomalu začíná ujíždět vlak. Má ze sebou už třetinu podzimní porce utkání a absence výhry při třech remízách je prostě znát. A nejen v tabulce. Nejlepší očistnou kůrou pro sebevědomí jednotlivců i týmu jako celku by jistě bylo vítězství v Jihlavě, které má z minulých zápasů prostějovský fotbal dozajista co vracet.

 

 

 

Tabulka

1 FC Hradec Králové5 4 1 0 8 3 5 13
2 FK Viktoria Žižkov 5 4 0 1 10 4 6 12
3 SK Líšeň 5 3 2 0 10 5 5 11
4 FK Dukla Praha 5 2 2 1 8 4 4 8
5 FK Ústí nad Labem 5 2 2 1 7 6 1 8
6 FC Vysočina Jihlava 5 2 1 2 11 8 3 7
7 FK Varnsdorf 5 1 4 0 5 4 1 7
8 FK Blansko 5 1 2 2 5 8 -3 5
9 MFK Chrudim4 1 1 2 3 4 -1 4
10 FC Sellier & Bellot Vlašim3 1 0 2 5 4 1 3
11 1.SK Prostějov 4 0 3 1 2 4 -2 3
12 FC MAS Táborsko 4 0 1 3 2 7 -5 1
13 FC Slavoj Vyšehrad 3 0 1 2 0 6 -6 1
14 FK Fotbal Třinec 4 0 0 4 3 12 -9 0

 

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...