Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Kolikrát se už v souvislosti s fotbalovým Prostějovem psalo o zápase dvou poločasů? Cifra by to byla zajímavá, každopádně zápas s Táborskem se přesně vešel do této šablony. Úvod téměř snový, rychlá branka, válcování soupeře, převaha, množství šancí. Jenže nevyužitých a soupeř se po přestávce dal dohromady. Dokonce natolik, že eskáčko prakticky k ničemu nepustil a po přísně odpískané penaltě i vyrovnal. Závěrečný tlak vyšel naprázdno, i když Šteigl nebyl dvakrát daleko od vítězné branky. Kaňkou na utkání byly hned čtyři červené karty.

Oba týmy si hned v úvodu vyzkoušely rohové kopy a tato standardní situace vedla domácí barvy k úspěchu. Po centru míč na zadní tyči tečoval stoper Bala a míč si pozvolna přece jen našel cestu za brankovou čáru – 1:0. Hosté byli v následující fázi zápasu na ručník, jenže eskáčko toho nevyužilo. Po deseti minutách si na levé straně našel míč Zapletal, brankář Slávik míč jen vyrazil a dobíhající Píchal dorážel z první, jenže trefil znovu jen gólmana Táborska. Na opačné straně pokus o brejk zakončil Musiol vydařenou střelou, kterou musel Mucha vytěsnit nad břevno na rohový kop. Do slibné pozice pílil Langer, jenže včas vyběhl brankář Slávik. Po Střížově centru se dostal před brankou k hlavičce Zikl, míč skončil v brankářově náruči. Deset minut před přestávkou zahrozili i Táborští, jejich pokusy, včetně toho Musiolova, zblokovala domácí obrana.
Do poločasu ještě přišly dva pěkné momenty na obou stranách. Nejprve utekl Píchal, jenže jeho technickou střelu vystihl Slávik a nedovolil domácím navýšit náskok. V poslední minutě načechral od rohového praporku Kučera míč na Navrátila, ten rozvlnil síť jen z boční strany.
Po změně stran se začali hosté z Tábora více osmělovat a Plachý sice zakončil, ale značně nepřesně. Vzrušení pak nepřinesly branky, nýbrž strkanice po faulu hostí, kdy Šmehyl neudržel nervy na uzdě a oplatil Musiolův políček, což znamenalo vyloučení na obou stranách. Že je fotbal přece jen hezčí, dokázal vzápětí Zapletal, který míč z přímého kopu poslal opravdu jen těsně vedle. Tlak Táborska se stupňoval a Kučera zpoza šestnáctky solidní střelou vyzkoušel postřeh Muchy.
Pasivita se nakonec eskáčku vymstila. Po další šanci Táborska míč trefil ruku obránce a z nařízeného pokutového kopu Kučera vyrovnal – 1:1. O chvíli později přišel na hřiště Šteigl jako žolík v závěrečném náporu a málem se to vyplatilo. Zapletal předtím opět dobře rozehrál přímý kop, který vyboxoval do prostoru Slávik. Pak to zkusil technicky právě Šteigl a Slávik se musel hodně natáhnout, aby míč vytlačil těsně nad břevno. Na začátku nastavení odešli z hřiště postupně Spáčil a Tolno za dvě žluté karty. A v úplném závěru tentokrát čistě orazítkoval břevno opět Šteigl, jenže na vítěznou branku to už nestačilo.


Pozápasové hodnocení trenérů
Pavel ŠUSTR - 1.SK Prostějov:
„Utkání rozhodl první poločas, kdy jsme šli rychle do vedení po standardní situaci. Dokázali jsme si vytvořit tři stoprocentní šance, které jsme bohužel neproměnili. Ve druhém poločase jsme nenavázali na výkon z toho prvního, trošku jsme se začali obávat o výsledek, z toho pramenily ztráty. Po jednom našem nedůrazu se soupeř dostal k nám do šestnáctky a nešťastně trefil ruku bránícího hráče. Penalta, vyrovnání na 1:1 a naše hra pak navíc po nedisciplinovanosti Šmehyla, který byl zbytečně vyloučen, neměla tu správnou kvalitu, nedokázali jsme soupeře přehrát a bohužel ztratili další body v domácím zápase.“
Miloslav BROŽEK - asistent trenéra FC MAS Táborsko:
„Zápas byl velmi hektický, hodně se toho událo, takže to možná bylo zajímavé i pro diváky. V prvním poločase byli domácí lepší, vytvořili si šance, ale neproměnili je. To je z mého pohledu příčina toho, proč zápas nevyhráli. V prvním poločase jsme na tom nebyli dobře pohybově, v novém složení jsme se trochu sehrávali a měli s tím problém. Ve druhém poločase se z naší strany hrál minimálně vyrovnaný fotbal, kdy oba týmy chvíli tahali za kratší konec. Výrazně jsme přidali a přispěli ke slušné kvalitě tohoto utkání. Máme první bod, z tohoto prostředí si jej strašně vážím, Prostějov má velmi dobrý tým. Přijeli jsme sem vyhrát, ale jsme moc rádi za remízu.“

 

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA – 5. kolo
1.SK Prostějov – FC MAS Táborsko
1:1 (1:0)
Branky: 4. Bala – 82. Kučera z penalty. Rozhodčí: Matějček – Kříž, Klupák. Žluté karty: 18. a 90. Spáčil, 90.(+5) Rolinc – 6. Navrátil, 32. Dybala, 60., 90.(+1) Tolno. Červené karty: 66. Šmehyl, 90. Spáčil – 66. Musiol, 90.(+1) Tolno. Diváci: 390.
Statistiky: střely na bránu 7:4, mimo 5:4, rohové kopy 9:7.

sestava Prostějova: Mucha – Šmehyl, Bala, Bialek, Stříž (84. Šteigl) – Langer (58. Matoušek), Kopřiva, Spáčil, Zapletal – Píchal (71. Machynek), Zikl (71. Rolinc). Trenér: Pavel Šustr.
sestava Táborska: Slávik – Penc (69. Vozihnoj), Brabec (46. Icha), Navrátil, Dybala – Majka (54. Tolno), Kučera, Boula, Plachý – Provazník (77. Čapek), Musiol. Trenér: Sergejs Golubevs.

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...