Dobré dopoledne, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nahoře se v letošní sezóně drží Konice v I.A třídě, skupině „B“ Olomouckého KFS. Není to žádná novinka, rok co rok se pohybují koničtí fotbalisté v nejvyšších patrech tabulky. Letošek není výjimkou, přesto se ale svěřenci Petra Ullmanna překonávají. Tým totiž prakticky nedostává góly a na hřištích, včetně těch venkovních, doslova září. Nyní to Konice o víkendu potvrdila, když porazila Paseku 3:0. Už počtvrté v řadě tak tým ze severu Prostějovska nedostal ani gól!

Čísla ale nejsou vše. Jak prozradil Petr Ullmann, za výsledkem stála velká dřina. „Utkání nebylo tak jednoduché, jak by se podle skóre mohlo zdát. Ale zodpovědně jsme se připravovali celý týden a i účast na trénincích byla dobrá. Navíc je z týmu cítit pohoda,“ poznamenal Petr Ullmann. Pak už bylo jen na hráčích, aby ji potvrdili na hřišti. A podařilo se. „Úvod nám vyšel na jedničku, hned z první šance jsme dali gól. Dařilo se hodně spolupráci Kameného a Jašíčka, kdy si u další branky vyměnili roli nahrávače a střelce. Oba zahráli nadstandardně,“ poznamenal Petr Ullmann. V 15. minutě už tak Konice vedla 2:0. Ukázalo se však, co je už dlouho známé. A sice že vést příliš mnoho příliš brzo nemusí být ideální. „Polevili jsme, soupeř začal vystrkovat růžky. Asi ve 30. minutě provedl nájezd na naši bránu, pak břevno, měl dvě dorážky z vápna. Hodně nás tehdy podržel Patrik Huňka, který potvrzuje své velké kvality,“ vysekl poklonu trenér brankáři. Konice si ale vedení ukrást nenechala. „I Jara Krása do pauzy orazítkoval tyčku. Ve druhém poločase jsme se sice nikam moc nehnali, i tak jsme ale měli šance. Jašíček, Krása, břevno jsme dali. Chyběl ale pořád třetí gól,“ vzpomínal po zápase trenér. Nakonec se ale Konice dočkala a utrhla výhru 3:0. Díky ní si tým upevnil druhou příčku za dosud suverénní Olešnicí. Na tu se ale Ullmann nedívá, spíše na další soupeře. Tím je Bohdíkov. „Tam to bude hodně těžké. Posledně jsme u nich dvakrát prohráli 0:1, nedaří se nám tam. Snad to prolomíme,“ věří trenér konického Sokola. (sob)
Statistiky z utkání a výsledkový servis soutěže najdete na straně 27

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...