Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Ani poslední týden v září nebude chybět víkend plný fotbalu. Na eskáčko čeká domácí duel s Táborskem. Kralice čeká další velmi důležitý duel o záchranu. V Určicích se těší hned na dvě derby o víkendu. V sobotu čekají rezervu Výšovice a v neděli přijedou Čechovice. Doma se na hody představí i Otaslavice, na které čeká Újezdec. Čtvrté kolo žen nabídne souboj v Protivanově, kam přijedou Držovice. Před sezónou šla řada hráček z Držovic do Protivanova, takže o zápal jistě nebude nouze.



Na Prostějov čeká čtvrtý duel letošního ročníku. Po týdenní odmlce z důvodu neodehraného utkání ve Vlašimi nastoupí svěřenci trenéra Šustra v domácím prostředí proti Táborsku. Zápas o důležité body je na programu v sobotu odpoledne.
Sobota 26. 9. – 16:30
1.SK Prostějov – FC MAS Táborsko

Clean4you krajský přebor muži
V nejvyšší krajské soutěži se oba naši zástupci představí na půdě soupeřů. Kralice čeká další z velmi důležitých utkání směrem k záchraně na půdě Medlova, který je před svěřenci trenéra Gottwalda o pouhá dvě místa. Pomoci směrem k záchraně by mohla Kralicím i Lipová. Ta by chtěla potvrdit roli favorita v Zábřehu a udržet kontakt s čelem tabulky.
Neděle 27. 9. – 15:30
FK Medlov – FC Kralice na Hané
SULKO-Zábřeh – SK Lipová

I.A třída skupina A
Konické posilování před sezónou zatím přináší ovoce a mužstvo ze severu regionu zatím sbírá pravidelně body. To budou chtít potvrdit i v osmém kole na půdě Bohdíkova, který střídá lepší výsledky s horšími.
Sobota 26. 9. – 15:30
FK Bohdíkov – Sokol Konice

FGP studio I.A třída skupina B
Osmé pokračování B skupiny I.A třídy bude ve znamení venkovních utkání regionálních účastníků. V sobotu čeká celek z Protivanova náročný úkol, získat body u lídra tabulky z Lipníku nad Bečvou. Kostelec bude chtít přivézt nějaké body z Kojetína.
Doma se představí pouze Určice, a to v třaskavém derby proti Čechovicím. Uvidíme, zda Určice udrží sérii dobrých výsledků, nebo zda se po porážce od Kostelce zvednou hosté. Určitě se ale bude v neděli odpoledne na co dívat. Zaseknutý Plumlov čeká zápas v Holici proti místní rezervě, kde by už akutně potřebovala získat body.
Sobota 26. 9. – 15:30
Lipník nad Bečvou – SK Protivanov
Kojetín-Kovalovice – FC Kostelec na Hané
Neděle 27. 9. – 15:30
1.HFK Olomouc „B“ – Sokol Plumlov
TJ Sokol Určice – Sokol Čechovice

I.B třída skupina A
Osmé kolo čeká i na I.B třídu. V sobotním programu se doma ukáže Pivín, na který čeká rezerva Ústí. „Metle“ na hody přivítají Újezdec a rády by doma navázaly na bodový zisk z Horní Moštěnice.
V neděli se doma představí Vrchoslavice, které čeká souboj s lídrem z Kovalovic a svěřenci trenéra Panáčka si budou chtít spravit chuť po smolném konci zápasu z minulého týdne. Klenovice zavítají na půdu Želatovic, kde se střetnou s místní rezervou. Mostkovice nabité tříbodovým ziskem s Radslavicemi se pojedou poprat o další body do Tovačova.
Sobota 26. 9. – 15:30
Sokol Otaslavice – Sokol Újezdec
Sokol v Pivíně – Sokol Ústí „B“
Neděle 27. 9. – 15:30
Sokol Vrchoslavice 1946 – Sokol Kovalovice
FC Želatovice „B“ – Sokol Klenovice
Sokol Tovačov – Sokol Mostkovice

Lion sport I.B třída skupina B
Druhá skupina I.B třídy nabídne všechny regionální účastníky v neděli. Haná Prostějov odehraje svůj zápas zase dopoledne, kdy přivítá nováčka soutěže Zvoli, ráda by si připsala další tři body. Odpoledne zavítají Smržice do Šternberka, kde na ně bude čekat místní rezerva a Jesenec-Dzbel bude chtít před svými fanoušky porazit soupeře z Kožušan.
Neděle 27. 9. – 10:15
Haná Prostějov – SK Zvole
Neděle 27. 9. – 15:30
FK Šternberk „B“ – TJ Smržice
Jesenec-Dzbel – Sokol Kožušany

Přebor OFS II. třída
I okres má před sebou osmé dějství. V sobotu přijdou tři zápasy a v neděli další čtyři. V Nezamyslicích se odehraje derby s Tištínem. Další derby uvidí fanoušci v Určicích, kam přijedou nedaleké Výšovice. Třetí zápas bude ve Vrahovicích, kde by si domácí měli poradit s rezervou Plumlova.
I neděle přinese zajímavé zápasy. Ve formě hrající Dobromilice čeká duel s Brodkem u Konice, kdy by měly potvrdit roli favorita. Do Brodku u Prostějova přijede rezerva Kralic a dá se čekat zajímavý souboj. Držovice se budou snažit držet krok s Kralicemi a k tomu budou potřebovat bodovat ve Vícově. A do Ptení zavítá mužstvo Němčic nad Hanou.
Sobota 26. 9. – 15:30
Haná Nezamyslice – TJ Tištín
Sokol Určice „B“ – FK Výšovice
Sokol Vrahovice – Sokol Plumlov „B“
Neděle 27. 9. – 15:30
FC Dobromilice – Jiskra Brodek u Konice
FC Ptení – FK Němčice nad Hanou
Sokol Brodek u PV – FC Kralice na Hané „B“
Sokol Vícov – TJ Sokol Držovice

MSDŽ – B
Čtvrtým kolem pokračuje také Moravskoslezská divize žen. V neděli odpoledne nejprve zahájí svůj zápas Mostkovice na půdě Holešova a o hodinu později se dá očekávat zajímavý zápas v Protivanově, kam přijedou Držovice.
Neděle 27. 9. – 14:30
Holešovské Holky – Mostkovice
Neděle 27. 9. – 15:30
Protivanov – Držovice

Finále Poháru OFS
Ve středu je na programu navíc finále okresního poháru. Dotáhnou to Kladky až k triumfu v poháru, nebo si prvenství připíše Brodek? Rozhodnuto bude ve středu večer.
Středa 30. 9. – 16:00
Sokol Kladky – Sokol Brodek u PV

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...