Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Šesté dějství fotbalových soutěží čeká na regionální mužstva. Poprvé se v novém soutěžním ročníku neuskuteční v krajských soutěžích regionální souboj. I tak se ale určitě bude na co dívat. Některé z celků budou chtít znovu dokázat, že začátek soutěže nebyla náhoda, pro jiné půjde o důležité body také směrem k záchranářským bojům, jak zatím tabulka ukazuje. I okres dává tušit zajímavé duely a druhé pokračování čeká na ženy.


FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Eskáčko po reprezentační pauze odehraje duel se Žižkovem. Jednoho z hlavních favoritů soutěže se budou snažit svěřenci trenéra Šustra překvapit v domácím prostředí. Duel je naplánován na sobotní odpoledne na stadionu Za Místním nádražím.
Sobota 12. 9. – 17:00
1.SK Prostějov – FK Viktoria Žižkov

Clean4you krajský přebor
Nejvyšší regionální soutěž se dočká šestého pokračování. Kralice i Lipová zavítají v tomto kole na půdy soupeřů. Svěřenci trenéra Gottwalda by se měli předvést v Brodku u Přerova, se kterým půjde o velmi důležité body i směrem k záchraně. Lipová by zase ráda potvrdila poslední bodový zisk v Medlově.
Neděle 13. 9. – 16:00
Brodek u Přerova – FC Kralice na Hané
FK Medlov – SK Lipová

I.A třída skupina A
V A skupině I.A třídy se připravuje na další zápas celek z Konice. Konice nyní vyjíždí do Lesnice, které se začátek ročníku vydařil podobně jako regionálnímu celku, takže určitě to nebude žádná jednoduchá „šichta“.
Neděle 13. 9. – 16:00
TJ Sokol Lesnice – Sokol Konice

FGP studio I.A třída skupina B
Až v šestém kole se poprvé nedočkají fanoušci regionálního souboje. V sobotu se představí kromě Protivanova všechny celky z Prostějovska. K lídrovi soutěže z Lipníka nad Bečvou se pojede pokusit překvapit Plumlov, který čeká už čtyři kola na body. Kostelec se představí doma a bude chtít pokračovat ve stoprocentním bodovém zisku ze svého stadionu i proti Slavonínu. V domácím prostředí budou hrát také Určice. Ty odehrají duel s Dubem a budou chtít získat další body. Do Kojetína pojedou Čechovice. Kolo uzavře v neděli duel Protivanova, který bude bojovat o velmi důležité body v Opatovicích.
Sobota 12. 9. – 16:00
Lipník nad Bečvou – Sokol Plumlov
FC Kostelec na Hané – FK Slavonín
Kojetín-Kovalovice – Sokol Čechovice
TJ Sokol Určice – Sokol Dub nad Moravou
Neděle 13. 9. – 16:00
Sokol Opatovice – SK Protivanov

I.B třída skupina A
Nejnižší krajská soutěž se pro změnu odehraje po většinou v neděli. Během soboty se představí pouze „Metle“, a to znovu v domácím prostředí, tentokrát s Troubkami. V neděli ráno se ukážou Mostkovice v Jezernici. Neděle odpoledne bude znamenat venkovní zápas pro Vrchoslavice i Klenovice. Zatímco svěřenci trenéra Panáčka budou bojovat o body v Radslavicích, Klenovice čeká nedaleký soupeř z Tovačova. Doma dojde na duel Pivína, soupeřem bude Horní Moštěnice.
Sobota 12. 9. – 16:00
Sokol Otaslavice – FK Troubky
Neděle 13. 9. – 10:00
Sokol Jezernice – Sokol Mostkovice
Neděle 13. 9. – 16:00
SK Radslavice – Sokol Vrchoslavice 1946
Sokol Tovačov – Sokol Klenovice
Sokol v Pivíně – Sokol Horní Moštěnice

Lion sport I.B třída skupina B
I druhá skupina I.B třídy nabídne všechny zápasy regionálních celků v neděli. Haná se představí před vlastními fanoušky hned dopoledne, soupeřem jí bude Velký Týnec. Odpoledne se doma ukáže také Jesenec-Dzbel, který čeká nováček soutěže ze Zvole. A Smržice pojedou do areálu Slatinic zabojovat o další body.
Neděle 13. 9. – 10:15
Haná Prostějov – Sokol Velký Týnec
Neděle 13. 9. – 16:00
Jesenec-Dzbel – SK Zvole
SK Slatinice – TJ Smržice

Přebor OFS II. třída
Okres letos poprvé nabídne více zápasů v sobotu než v neděli. Nezamyslice by doma měly potvrdit roli favorita proti rezervě Plumlova, kterou čeká zápas ve stejnou dobu jako A mužstvo. Němčice zavítají přes celý okres do Brodku u Konice. Ve Vrahovicích se odehraje zajímavý souboj, v němž se představí Výšovice. Hodový zápas sehrají fotbalisté Brodku u Prostějova proti rezervě Určic.
Neděle nabídne další tři zápasy. Dobromilice se doma představí proti Držovicím, což bude zcela jistě také velmi zajímavý zápas. Na Ptení nečeká jednoduchý zápas s jasným lídrem z Kralic. Vícov bude chtít doma porazit Tištín.
Sobota 12. 9. – 16:00
Haná Nezamyslice – Sokol Plumlov „B“
Jiskra Brodek u Konice – FK Němčice nad Hanou
Sokol Brodek u PV – Sokol Určice „B“
Sokol Vrahovice – FK Výšovice
Neděle 13. 9. – 16:00
FC Dobromilice – TJ Sokol Držovice
FC Ptení – FC Kralice na Hané „B“
Sokol Vícov – TJ Tištín

MSDŽ – skupina B
Druhým kolem bude pokračovat divize žen. Mostkovice sehrají první letošní zápas na půdě Březůvky. V Protivanově zase přijde na řadu první domácí soutěžní utkání po obnovení ženského mužstva.
Sobota 12. 9. – 16:00
Březůvky – Mostkovice
Protivanov – Uherský Brod

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...