Dobrý večer, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

32 urcice_karvinabČtyřzápasová neporazitelnost Určic, vyplněná výhrou na půdě Dolního Benešova a třemi remízami, skončila. Na vině jsou hráči Valašského Meziříčí, kteří s exkonickým gólmanem Peterem Kmecikem vynikali ve všech herních činnostech, dostali se do kupy nebezpečných situací a po zásluze tak zvítězili.

 

 

Valašské Meziříčí - TJ Sokol Určice 4:1 (2:0)

Branky: 10. a 81. Horák, 45. a 73. Macíček – 49. Zbožínek.

Rozhodčí: Gasnárik - Dohnálek, Skřítecký.

Žluté karty: Pászto, Hrdlovič – Matoušek, Los.

Diváků: 120.

Sestava Určic:

Nejezchleb – Javořík, Zbožínek, Skopalík, Ján (46. Rus) – T. Zapletal (80. Pekař), Matoušek, Vaněk, Hochman – Halouzka (70. Bokůvka), Los. Trenér: Evžen Kučera.

„Těžko se mi to komentuje. Přišlo asi uspokojení, celkově to bylo z naší strany špatné. Za úvodních dvacet minut to mohlo být klidně 7:0, naštěstí platil stav 1:0. Jenže těsně před přestávkou jsme po hrubé chybě inkasovali podruhé,“ pustil se do analýzy trenér Sokola Určice Evžen Kučera.

Domácí zdaleka nepůsobili dojmem mužstva, které úvodních šest utkání prohrálo s celkovým skóre 4:15, ale naplno prokázali, že se po mizerném úvodu rozjíždějí naplno. Prorokovaly to již jejich poslední výhry 3:1 nad Šumperkem i Otrokovicemi a proti Určicím si ještě o gól polepšili, po devadesáti minutách jim připadly tři body po výsledku 4:1.

Již v desáté minutě otevřel skóre útočník Zdeněk Horák, těsně před pauzou zvýšil záložník Marek Macíček. Určicím se podařilo ihned po přestávce zásluhou přesné hlavičky Ivo Zbožínka z nacvičené standardní situace snížit, místo vyrovnání ale přišly další dva zásahy domácích, o něž se podělila stejná dvojice střelců jako v první půli.

„V momentě, kdy se zdálo, že se utkání začíná překlápět v náš prospěch, přišla hrubá chyba a zvýšení na 3:1. Domácí už pak hráli v klidu a pohodě. Všechny góly jsme sice obdrželi po vlastních hrubkách, soupeř si ale i sám dokázal vypracovat spoustu šancí,“ těžko hledal Kučera správná slova.

Do sestavy se mu díky prominutí zbytku trestu vrátil Radim Vaněk, ani jeho přítomnost ale na „Valmez“ nestačila. „Za stavu 0:1 se to částečně vyrovnalo, ale Patrik Hochman ve vyložené šanci z malého vápna minul. Nejpovedenějším úsekem byl úvod druhé půle, snažili jsme se kluky v šatně vyburcovat. Celkově si ale domácí vytvořili deset dvanáct velmi nebezpečných situací, jednou trefili tyč,“ uznal Kučera, že v tomto případě byl soupeř lepší a pro výhru udělal víc.

V neděli již od půl čtvrté odpoledne se hráči Určic představí popáté v sezoně doma, tentokrát přivítají zatím poslední Otrokovice. A co bude podle kouče nutné k návratu zpět na bodovou vlnu? „Musíme ke každému zápasu přistoupit tak jako k prvním šesti. Tedy s pokorou, dřít a makat. Možná si kluci mysleli, že porazíme každého a chybělo mi to, co nás dosud zdobilo. Tedy nasazení, bojovnost, chuť po výhře,“ vybízel Kučera své svěřence, aby ze sebe vždy dokázali odevzdat maximum.

39 urcice_1

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...