Dobrý večer, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Čas letí a před námi je již páté kolo regionálních soutěží. Diváci se mohou nejvíce těšit na souboj v Protivanově, kde se představí letos velmi dobře hrající Určice. O třídu níže bude zase zajímavé sledovat souboj Vrchoslavic s Mostkovicemi. Na Prostějov čeká těžký duel se Žižkovem a v neposlední řadě se vrací na scénu také soutěž žen.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Prostějovské mužstvo pokračuje v náročných zápasech. Po bodu na Dukle tentokrát přivítá na svém stadionu další pražský klub, konkrétně Viktorku. Favoritem utkání bude určitě hostující družstvo, ale určitě by bez šance neměla být ani domácí enkláva, která by ráda minimálně navázala na první dvě remízy. Výkop je naplánován na sobotní pátou hodinu odpolední v areálu Za Místním nádražím.
Sobota 5. 9. – 17:00
1.SK Prostějov – FK Viktoria Žižkov

Clean4you krajský přebor muži
Po remízovém regionálním derby čeká na oba celky z krajského přeboru zápas v nedělním programu. Výhodu domácího prostředí bude chtít využít Lipová, která se představí před svými fanoušky proti Bohuňovicím, nebude si chtít připsat další ztrátu.
To svěřence trenéra Gottwalda čeká výjezd do Dolan, kde půjde jistě o důležité body i směrem ke klidnému středu tabulky.
Neděle 6. 9. – 16:00
FC Dolany – FC Kralice na Hané
SK Lipová – TJ Sokol Bohuňovice

I.A třída skupina A
Konici čeká v A skupině I.A třídy hodně zajímavý duel. Na domácí půdě přivítá celek z Chválkovic, který za domácí enklávou zaostává o jediný bodík. Pro oba celky, které budou chtít hrát nahoře tabulky, tak půjde jistě o velmi třaskavý duel a mohl by také hodně napovědět.
Neděle 6. 9. – 16:00
Sokol Konice – SK Chválkovice

FGP studio I.A třída skupina B
B skupina I.A třídy nabídne i v pátém dějství regionální souboj. Na půdu Protivanova zavítají Určice, které budou jistě mírným favoritem duelu. Oba celky oproti loňskému startu předvádí lepší fotbal a sbírají i body, takže zápas může nabídnout velmi slušnou podívanou.
V sobotu se představí i další dva kluby z Prostějovska. Do Dubu, který v minulém kole překvapivě přivezl dva body z Čechovic, přijede Kostelec a rád by tam zapsal také první venkovní bod. To Plumlov čeká domácí souboj s celkem z Nových Sadů. V neděli kolo uzavřou Čechovice, které pojedou napravit domácí zaváhání do Slavonína.
Sobota 5. 9. – 16:00
SK Protivanov – Sokol Určice
Sokol Dub nad Moravou – FC Kostelec na Hané
Sokol Plumlov – FK Nové Sady
Neděle 6. 9. – 16:00
FK Slavonín – Sokol Čechovice

I.B třída skupina A
Ani I.B třídy nespí a připravují se na páté pokračování. Do Otaslavic, které poprvé v sezóně nechaly všechny body soupeři, přijede Jezernice. Klenovice by rády napravily šlamastiku s Mostkovicemi v domácím prostředí, kde na ně čeká celek z Radslavic.
Neděle přinese derby na půdě Vrchoslavic, kam zamíří Mostkovice, pro které je to již druhý regionální soupeř v řadě. Pivín po výhře nad Otaslavicemi by rád potvrdil stoupající formu i v Troubkách, kterým začátek sezóny podle představ nevyšel.
Sobota 5. 9. – 16:00
Sokol Otaslavice – Sokol Jezernice
Sokol Klenovice – SK Radslavice
Neděle 6. 9. – 16:00
Sokol Vrchoslavice 1946 – Sokol Mostkovice
FK Troubky – Sokol v Pivíně

Lion sport I.B třída skupina B
Ve druhé skupině I.B třídy se představí všechny tři týmy v jiný čas. V sobotu se poprvé na stadionu za Olympijskou ulicí představí Haná Prostějov proti soupeři z Hněvotína, který ztrácí na domácí jediný bod.
V neděli dopoledne si udělá výlet do Černovíra Jesenec-Dzbel a bude chtít určitě dovézt i nějaké body. Na Smržice v neděli odpoledne čekají Loštice, které zatím neztratily ani bod, takže svěřence trenéra Zbožínka nečeká nic lehkého.
Sobota 5. 9. – 16:00
Haná Prostějov – FC Hněvotín
Neděle 6. 9. – 10:00
Slovan Černovír – Jesenec-Dzbel
Neděle 6. 9. – 16:00
TJ Smržice – SK Loštice 1923

Přebor OFS II. třída
Okres nabídne pouze jediný duel v sobotu. Na půdu Vrahovic přijedou Dobromilice a výsledek lze jen těžko odhadovat. Neděle nabídne hned šest zápasů. Rezerva Kralic bude chtít uspět v domácím prostředí s Vícovem a potvrdit roli jasného lídra. Němčice nečeká snadný úkol, a to doma zastavit rozjeté Držovice se střelcem Brossem. Opakování pohárového semifinále ze středy proběhne ve Výšovicích. Nováček ze Ptení po dvou nezdarech míří na půdu rezervy Plumlova. V Určicích se proti místní rezervě zase ukáže druhý nováček z Nezamyslic a celé kolo uzavře Tištín, který bude chtít získat první body proti Brodku u Konice.
Sobota 5. 9. – 16:00
Sokol Vrahovice – FC Dobromilice
Neděle 6. 9. – 16:00
FC Kralice na Hané „B“ – Sokol Vícov
FK Němčice nad Hanou – TJ Sokol Držovice
FK Výšovice – Sokol Brodek u PV
Sokol Plumlov „B“ – FC Ptení
Sokol Určice „B“ – Haná Nezamyslice
TJ Tištín – Jiskra Brodek u Konice

MSDŽ – B
Tento víkend startuje také soutěž žen. V B skupině Moravskoslezské divize přibyl v letošním ročníku další účastník z okresu, a to konkrétně Protivanov. Hráčky se v prvním kole představí na půdě Vlkoše a výkop je naplánován v neděli na desátou hodinu. Ve stejný den pouze v odpoledních hodinách vykopnou novou sezónu v Držovicích, kde se místní ženy pokusí porazit Bezměrov. Ženy Mostkovic mají v prvním kole volný los.
Neděle 6. 9. – 10:00
Vlkoš – Protivanov
Neděle 6. 9. – 16:00
Držovice – Bezměrov

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...