Příjemnou noc, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Prostějovské eskáčko dokázalo v Praze-Dejvicích sehrát s favoritem Fortuna:Národní ligy podobný zápas jako loni na podzim, kdy ani tentokrát nebylo po většinu zápasu horším týmem. Výjimkou byla úvodní půlhodina hry, kdy Dukla disponovala jasnou převahou a několika dobrými šancemi, které však ke své smůle nevyužila. Druhý poločas už byl vyrovnaný a šance se objevily na obou stranách. Oba brankáři však zůstali neprůstřelní a také díky fungující defenzivě se oba soupeři rozešli smírně bez branek.

Pražané se od prvních minut utkání 2. kola F:NL vžili do role favorita utkání. Půl hodiny vydrželi mačkat eskáčko jako citrón, z čehož rezultovaly solidní brankové příležitosti. Už v první minutě využil nejistotu v rozehrávce Hanáků Preisler, míč doputoval k Buchvaldkovi, při jehož střele na bližší tyč se vyznamenal brankář Mucha. O pět minut později pálil zpoza šestnáctky Kunert a Muchovi, který míč v rukavicích neudržel, musela pomáhat obrana. Na konci úvodní desetiminutovky se ve skrumáži před Muchovou brankou dostal k zakončení Kozma a pouze šťastná teč obránce nasměrovala míč těsně vedle pravé tyče. Už podruhé musel Muchovi pomáhat vlastní obránce, když gólmanem vyražený míč odkopával do zámezí.
Do dvou šancí po sobě se propracovával domácí hrotový útočník Fábry, jenže poprvé zbytečně přihrával a podruhé mířil vedle vzdálenější tyče. V koncových pasážích první půle se hra začala vyrovnávat a eskáčko dokonce zahrozilo, když se po hrubce domácí obrany míče zhostil Matoušek, včas vyběhnuvšího brankáře Radu ale obejít nedokázal. Poměr střel 10:1 ve prospěch domácích hovoří o průběhu první půle více než výmluvně.
Trenér Šustr sáhl k prvnímu střídání už v průběhu první půle, další dvě střídání si schoval na přestávku, a na hře jeho týmu to začalo být znát. Zikl měl sice problémy s ofsajdovým postavením, jenže Omaleho střele chybělo jen to, aby teč do protipohybu brankáře Rady míč nevychýlila mimo prostor ohraničený třemi tyčemi. Do dobré šance až před domácí brankou se dostal stoper Bialek, který se snažil zakončit po Machynkově rohovém kopu, chyběl však větší důraz.
Skóre se na Julisce mohlo ještě měnit v závěru utkání. Chlumeckého střelu vyrazil na roh Mucha, z dobré pozice netrefil branku Šmehyl, stejně se vedlo na opačné straně Jakabovi. A když si Rada poradil i s poslední standardní situací eskáčka, skončilo utkání bezbrankovou remízou. 


Pozápasové hodnocení trenérů
Roman SKUHRAVÝ - FK Dukla Praha:
„Měli jsme výbornou úvodní půlhodinu, kde jsme si vypracovali mraky příležitostí. Po zbytek zápasu, až možná na posledních deset minut, na nás ale byla vidět hektika a panika. Chyběl nám na hřišti zkušený hráč typu Tetoura, který by hru zklidnil a dirigoval. Byli jsme zbrklí, neměli jsme dobře nastavené hřiště a soupeř plnil precizně defenzivní úkoly. Proto bereme jen bod za remízu.“
Pavel ŠUSTR - 1.SK Prostějov:
„Dukla nám ukázala, jak může vypadat moderní fotbal, když mužstvo drží míč. První půlku jsme nehráli dobře, byli jsme ustrašení a neběhali jsme. Do druhé půle jsme nastoupili se zlepšenou obranou a nakonec bereme bod, který je pro nás úspěchem. Výsledek nicméně nepřeceňujeme. Stále víme, co nás trápí a co potřebujeme zlepšit.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...