Příjemnou noc, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Druhé kolo čeká na eskáčko, tentokrát zamíří na Julisku, kde se postaví domácímu favoritovi soutěže z Dukly Praha. Nejvyšší krajská soutěž nabídne derby v Kralicích, kam zavítá Lipová. V I.A třídě se diváci mohou těšit na třaskavý souboj v Kostelci, kde se objeví Protivanov v neděli. V neděli bude nabito také v I.B třídě. Derby se odehraje v Pivíně i Mostkovicích. A také pokračuje okresní přebor. Navíc ještě v týdnu proběhne semifinále poháru. Týden plný fotbalu tak může začít.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Ve druhém kole čeká na svěřence trenéra Šustra tvrdý oříšek v podobě jednoho z největších favoritů druhé nejvyšší soutěže, a to pražské Dukly. Na Julisce ale bude jistě chtít omlazený kádr Prostějova překvapit.
Sobota 29. srpna – 17:00
FK Dukla Praha – 1.SK Prostějov

Clean4you krajský přebor muži
Nejvyšší krajská soutěž nabídne pro regionální fanoušky velmi zajímavý souboj. Do Kralic zavítá Lipová a jediní dva účastníci této soutěže z našeho regionu si to tak mezi sebou rozdají o to, který z nich je na tom momentálně lépe.
Sobota 29. srpna – 16:30
FC Kralice na Hané – SK Lipová

I.A třída skupina A
Čtvrté kolo čeká v A skupině I.A třídy Konici. Svěřenci trenéra Ullmana nyní zajíždějí v sobotu do Bělkovic, kde se střetnou s místním klubem, kdy budou zcela jistě chtít napravit domácí ztrátu dvou bodů s Maletínem a znovu se vrátit na vítěznou vlnu.
Sobota 29. srpna – 16:30
Bělkovice-Lašťany – Sokol Konice

FGP studio I.A třída skupina B
Čtvrté dějství čeká i na druhou skupinu I.A třídy, kde má region hned pět účastníků, a i v tomto kole se dočkají fanoušci derby. V sobotu čeká domácí zápas na Určice, které pokračují v dobrých výkonech a momentální formu by rády ukázaly i proti Beňovu.
V neděli dopoledne pojede Plumlov do Opatovic, kde se pokusí napravit domácí propadák s Určicemi. Odpoledne se na domácím stadionu objeví Čechovice, které budou chtít napravit další ztrátu z půdy Protivanova proti Dubu. A poslední zápas bude probíhat v Kostelci. V tomto případě si domácí budou brousit zuby na soupeře z Protivanova. Rádi by určitě i druhé domácí derby dokázali vyhrát. Svěřenci trenéra Musila ale určitě nedají kůži lacino.
Sobota 29. srpna – 16:30
Sokol Určice – FC Beňov
Neděle 30. srpna – 10:00
Sokol Opatovice – Sokol Plumlov
Neděle 30. srpna – 16:30
FC Kostelec na Hané – SK Protivanov
Sokol Čechovice – Sokol Dub nad Moravou

I.B třída skupina A
Dalších pět celků se také představí v A skupině I.B třídy. Celé kolo je na programu v neděli a na diváky čekají hned dvě regionální derby. Hned ráno se představí Vrchoslavice v Jezernici, kde by rády pokračovaly v nedávných výkonech a odvezly si domů nějaký bodík.
Odpoledne se odehraje derby v Pivíně a Mostkovicích. Do Pivína zavítají nedaleké Otaslavice a dá se očekávat velmi zajímavý duel. Oběma celkům se zatím daří velmi dobře a bude zajímavé sledovat, jak tento souboj dopadne. To Mostkovice budou chtít doma potrápit favorita z Klenovic a konečně si připsat první letošní body do tabulky.
Neděle 30. srpna – 10:00
Sokol Jezernice – Sokol Vrchoslavice 1946
Neděle 30. srpna – 16:30
Sokol Mostkovice – Sokol Klenovice
Sokol v Pivíně – Sokol Otaslavice

Lion sport I.B třída skupina B
Ze druhé skupiny se na domácím hřišti představí pouze Jesenec-Dzbel. Haná zajíždí již v sobotu do Moravského Berouna poprat se o další body do tabulky. V neděli čeká Smržice návštěva v Hněvotíně, kde budou chtít nějaký bod získat. To Jesenec by doma rád nechal všechny body proti Velkému Týnci.
Sobota 29. srpna – 16:30
Moravský Beroun – Haná Prostějov
Neděle 30. srpna – 16:30
FC Hněvotín – TJ Smržice
Jesenec-Dzbel – Sokol Velký Týnec

Přebor OFS II. třída
Čtvrté pokračování přinese také okresní přebor. V sobotním programu se doma představí Nezamyslice, kam zavítá celek z Výšovic. Lídr soutěže z Kralic pojede na půdu Brodku u Konice, kde by si rád připsal čtvrtou výhru v řadě. Držovice na domácím stánku přivítají Tištín a budou chtít získat další tři body. To Tištín by rád poprvé bodoval, ale na půdě soupeře to bude mít těžké.
V neděli se odehrají zbývající čtyři duely. V Dobromilicích se představí Němčice, které jsou zcela jistě povzbuzené minulou výhrou s Tištínem. Do Ptení přijede rezerva Určic a dá se očekávat vyrovnaná bitva. V Brodku se odehraje velmi zajímavý duel, kdy přijede favorit soutěže z Vrahovic. A ve Vícově se odehraje malé derby s rezervou Plumlova.
Sobota 29. srpna – 16:30
Haná Nezamyslice – FK Výšovice
Jiskra Brodek u Konice – FC Kralice na Hané „B“
TJ Sokol Držovice – TJ Tištín
Neděle 30. srpna – 16:30
FC Dobromilice – FK Němčice nad Hanou
FC Ptení – Sokol Určice „B“
Sokol Brodek u PV – Sokol Vrahovice
Sokol Vícov – Sokol Plumlov „B“

Semifinále poháru OFS
Po víkendu přijde na řadu semifinálové kolo okresního poháru, které se odehraje ve středu. Ve Výšovicích změří domácí síly s Brodkem u Prostějova a v Čechovicích se proti místní rezervě ukáže celek z Kladek.
Středa 2. září – 16:00
FK Výšovice – Sokol Brodek u Pv
Sokol Čechovice „B“ – Sokol Kladky

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...