Dobré ráno, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Další kolo nejvyšší okresní soutěže nabídlo velmi pikantní souboj na hřišti v Brodku u Prostějova, kam zavítala nedaleká družina z Dobromilic. Brodek po dvou nevydařených duelech chtěl konečně zabrat a pomoct mu k tomu měl i nový lodivod Vít Hochman. Hra byla od začátku hodně rozkouskovaná kvůli velkému množství faulů. Derby tak moc fotbalové krásy nepřineslo a šlo především o ostré souboje na středu hřiště. Obě branky padly také po faulech. Na proměněnou penaltu hostů odpověděl ve druhém poločase Janura z volného přímého kopu. Nerozhodný stav už ani jeden z celků nezlomil, napomohla k tomu i penaltová situace, kterou rozhodčí hostům evidentně upřel. A tak se rozhodovalo až v nadstavbovém rozstřelu, v němž se nemýlil ani jeden z hráčů domácích a bod navíc tudíž zůstal v Brodku u Prostějova.

Od první minuty se do sebe oba celky pustily se vší vervou. K vidění byly hlavně ostré souboje, do kterých se pouštěli relativně všichni hráči. První se do vyšší fotbalové aktivity dostávali hosté. Po sraženém míči se v desáté minutě dostal k míči Neděla a jeho střela měla i patřičnou razanci, jen bohužel minula o kousek levou tyč. O tři minuty později se z podobné vzdálenosti dostal ke střele Richter, ale i jeho pokus dopadl stejně. Po dvaceti minutách se k prvnímu vážnému ohrožení dostal i domácí celek. Jaromír Matoušek si postavil míč z přímého kopu, jenže jeho střela také nenašla cíl o pár desítek centimetrů.
V polovině poločasu se ke střele ze střední vzdálenosti odhodlal Václavík, ale pouze provětral rukavice jistého Vystavěla. Ve třicáté minutě se toho před domácí brankou událo hodně. Nejprve se uvolnil Kratochvíl a vyslal velmi jedovatou střelu, se kterou měl Vystavěl plné ruce práce, následně se ani dvě dorážky neujaly a míč byl zablokovaný na roh. Po rohovém kopu se míč poodrážel až ke Špačkovi, kterého odstavil Švéda takovým způsobem, že sudí Procházka nařídil pokutový kop. Míč si na značku postavil Neděla a s přehledem ji proměnil – 0:1. Brodek se po brance začal daleko více tlačit dopředu, jenže chyběla předfinální fáze a šance si moc nevytvářel. Jedinou větší šanci měl Švéda, který si našel dlouhý míč za obranou, ale z těžké pozice a střelou v pádu branku hodně přestřelil. Těsně před přestávkou mohl přidat druhou branku Dobromilic Václavík, ale po nabídce od Richtera mířil také nad. Do kabin se tak šlo za příznivějšího stavu pro hosty, kteří byli o něco lepší směrem dopředu i na míči a obraz hry zůstával stejný i ve druhém poločase.

 

 

 

 

 

Pozápasové hodnocení trenérů
Vít HOCHMAN – Brodek u Prostějova:
„Když bych to měl srovnat s minulým víkendem, kdy jsem se byl na zápase v Nezamyslicích podívat, tak to bylo nebe a dudy. Hráči zápas odmakali, odjezdili a vydali ze sebe všechno. To jsem chtěl vidět a musím jim za to poděkovat. První trénink jsem měl s hráči včera, zatím tedy experimentujeme a hledáme tu vhodnou sestavu. Aktivnější i fotbalovější byly Dobromilice, ale díky té bojovnosti se nám s nimi dařilo držet krok. Věřím, že do dalších zápasů se to bude postupně zvedat.“
Michal ROCHLA – FC Dobromilice
„Pro nás je to ztráta. Nechci podceňovat kvalitu soupeře, ale byli jsme o něco lepším celkem. Bohužel se nám nepodařilo vstřelit druhou branku, která by nejspíše zápas zlomila. O tom penaltovém zákroku se nebudu ani vyjadřovat, ale když už to přiznají i domácí hráči, tak o něm nebylo pochyb… Brodek vyrovnal po krásné střele a my už se do pořádné šance nedostali. Ztratili jsme tak dva body.“

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...