Dobré odpoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

První kolo okresního přeboru je za námi. V Nezamyslicích se diváci včetně Večerníku mohli podívat na derby mezi místní Hanou a Dobromilicemi. Navrátilec do soutěže bojoval a moc mu nescházelo, aby si hned v prvním kole připsal plný bodový zisk. Proti byl ale hostující Nosek, který dokázal dvě minuty před koncem srovnat parádní střelou. Pokutové kopy střelci proměňovali s přehledem. Až jedenáctý pokus dokázal chytit hostující brankář a výhru potvrdil. Za úmorného vedra si tak oba celky body rozdělily a o něco spokojenější byli přece jen hosté.

Od úvodní minuty se dopředu hnali především hosté, ale vážnější akce z toho nebyly. Přímák Šoce totiž mířil pouze do zdi, ani další náznaky šancí k lepšímu zakončení nevedly. Do první vyložené šance se tak z ničeho nic dostalo domácí družstvo. Chybná rozehrávka Svozilka nabídla velkou šanci Flajzarovi, ten ale nedokázal trefit zařízení. První minuty byly celkově ve znamení spíše důrazných soubojů a faulů než fotbalové krásy. Postupem času se ale situace měnila a šance byly k vidění na obou stranách. Pozornost hostujícího brankáře Fialky vyzkoušel Jakub Frgál, jeho pokus ještě brankář chytil. Dobromilice během první pětačtyřicetiminutovky hrozily nejvíce střelami ze střední vzdálenosti. Jenže Václavíkova dobrá rána jen těsně minula pravou tyč a Kratochvílův projektil z přímého kopu dokázal Buriánek senzačně vytáhnout. Domácí pasáž bez míče spíše nakopla k větší aktivitě a po chvíli za ni byli odměněni. I když poprvé se radovali předčasně. Branka Flajzara totiž nebyla uznána kvůli ofsajdu, ve kterém se zapomněli hráči domácích. Ti si celkově moc s linií nerozuměli, odpískaných ofsajdů bylo více než dost.
O dvě minuty později už ale radost domácích propukla naplno. Míč za obranu pustil hráč v ofsajdu a Špička si poradil mazácky proti vyběhnuvšímu brankáři – 1:0. Do šaten se ale mohlo jít za vyrovnaného stavu. Jenže Selucký krásnou ranou orazítkoval spojnici. A v posledních sekundách vyrazil Richterovu střelu brankář Buriánek.
Do druhé půle naskočili domácí okamžitě a mohli hned vést o dvě branky. Robin Návrat utekl po křídle, ale jeho zakončení chyběla razance. Potom se obraz hry zásadně změnil. Hosté přebrali otěže a tvořili hru, domácí se nikam nehnali a čekali pouze na brejky. Václavík mohl vyrovnat asi po deseti minutách, ale razantní střele chybělo pár centimetrů. Po rohovém kopu to akrobaticky zkoušel Kratochvíl, ale přestřelil. Pro diváky ovšem krásný moment. Když se ani z další akce nedostavil vyrovnávací gól, už to opravdu vypadalo, že hostům nebude přáno. Buriánek totiž vykouzlil na lajně hned tři výborné zákroky, když si na něj nepřišel Václavík, Šoc ani Kratochvíl. Domácí mohli rozhodnout, ale největší tutovku druhé půle spálil Stejkora, když tváří v tvář napálil brankáře.
Hosté měli poslední minuty zaparkovaný autobus a čekali na závěrečný hvizd. I když hosté kousali, do vyložených šancí se už příliš nedostávali. Dvě minuty před koncem se rozhodl opřít do míče za vápnem Nosek a krásnou technickou střelou nedal Buriánkovi žádnou šanci – 1:1.
Více už žádný z týmů nestihl a na řadu tak přišly pokutové kopy. Střelci prokazovali velký klid a prvních deset pokusů našlo cíl, až Vévoda laxní střelou dal příležitost pro zákrok Fialkovi a hosté se tak mohli radovat z bodíku navíc.

Pohledem trenérů:
Marek PAVELKA – Haná Nezamyslice
„Vyrovnaný duel, který přinesl hodně velký boj v úmorném vedru. I když byli hosté daleko více na míči, my jsme si vytvářeli tutové šance. Vyrovnání před koncem je škoda, pro nás je to ztráta dvou bodů. Vedení musíme na konci udržet.“
Jan VÁCLAVÍK – kapitán FC Dobromilice
„Těžký zápas. Hrozné vedro a těžký soupeř. Bojovný zápas, který nám moc nevyhovoval. Snažili jsme se hrát kombinačně, ale ovoce to nepřinášelo, takže jsme nakonec zase nakopávali a podařilo se nám srovnat v poslední chvíli. Dva body bereme.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...