Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Rychlý gól, potom drama. A nakonec exhibice v podání domácího týmu. Tradičně ambiciózní Konice v prvním kole I.A třídy Olomouckého KFS, skupiny A excelovala. Soupeře nakonec dokázala přestřílet, vybojovat tři body a bezpečně si pohlídat druhý poločas, který odehrál tým Petra Ullmanna ve velké pohodě. Výsledkem je jasné vítězství, ke kterému přispěla nová tvář týmu dvacetiletý Jiří Jašíček hattrickem.

Konice už několik let pokukuje po postupu. Předloni to nevyšlo, loni taky ne. Nicméně tým se nadále drží na špici I.A třídy a bojuje dál. Už v prvním kole přitom ukázal, že by rád znovu potrápil všechny další favority a ujal se role lídra. „Kluci byli natěšení. Příprava navíc ukazovala, že jsme v dobrém rozpoložení. Dokázali jsme poměrně přesvědčivě vyhrávat i nad týmy z krajského přeboru,“ pochvaloval si trenér týmu Petr Ullmann. Ten mohl proti Hlubočkám počítat s nepříliš obměněným týmem, Konici trvale zůstává jeho jádro.
Úvod do zápasu byl pak divoký. „Dostali jsme se brzy do vedení, pak jsme ale zaspali a z ojedinělé šance dostali gól,“ posteskl si kouč. To samozřejmě psychice týmu nepřidá. „Zbytečně jsme nakopávali míče, byli nervózní. Před poločasem nám pomohl velmi dobrým zásahem nový brankář Huňka,“ oddechl si Ullmann. Druhá půle už ale patřila Konici. „To byla hra na jednu bránu, soupeř zcela odpadl. Soupeře jsme už do ničeho nepustili a výsledek byl pro něj ještě milostivý: měli jsme tam další tři velké šance,“ neskrýval spokojenost lodivod, který za výkon speciálně pochválil brankáře Huňku a všechny ofenzivní hráče. Kvalitu konického mužstva nyní 18. srpna otestují na svém trávníku Troubelice. Zápas začne v 17:00 hodin.

TJ Sokol Konice - FK Hlubočky 5:1 (1:1)
Branky: 19., 69. a 80. Jašíček, 47. Kořenovský, 79. Kamený – 23. Dulin. Rozhodčí: Brázdil – Lizna, Kopecký. Žluté karty: 58. Pěruška – 41. Ferenčík. Diváci: 130.

Sestava Konice: Huňka – R. Krása, Procházka, Drešr, F. Bílý (80. Příkopa) – J. Krása, Kořenovský, Pěruška (59. Širůček), Kamený (80. O. Cetkovský) – Jašíček (80. J. Cetkovský), Holub (69. D. Bílý). Trenér: Petr Ullmann.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...