Dobrý večer, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

39 vrahovice ilustrackaFotbalová pravidla platí pro všechny a při jejich porušení musí s trestem počítat každý. Do křížku s platnými řády se nyní dostal i Jiří Svozil s Jaroslavem Jordánem a dvojice zkušených funkcionářů odešla od okresní disciplinárky s pokutou. V prvním případě za postavení hráče „načerno“, ve druhém za nevyřízené členství ve Fotbalové asociaci České republiky (FAČR)!

 

Vrahovický dorost zachránilo od letního nepřihlášení se do soutěže to, že se spojilo několik hráčů z Vrahovic s kralickými mladíky. Družstva se ujal dlouholetý kralický jednatel Jiří Svozil a společně v prvních třech kolech získali dvě výhry a jednu remízu. Jenže po duelu s Držovicemi, který skončil jasnou výhrou domácích 10:1, nastal problém...

Hosté odhalili v dresu soupeře neoprávněně hrajícího hráče, výsledek se kontumačně změnil na 0:3 a postih neminul právě ani Svozila. Kromě pokuty dva tisíce korun, dostal zákaz vykonávat všechny funkce a pobývat nejbližší tři měsíce na lavičce, trest mu vyprší až 8. prosince letošního roku.

„Je to moje pochybení, vím, že bych měl jít příkladem a lituju toho. Měli jsme ale málo dorostenců a vždy nás hrálo jen deset. Před zápasem s Držovicemi za mnou přišel chlapec, tak jsem ho tam dal, aby nás bylo jedenáct, na výkonu týmu to nic nezměnilo,“ uznal pochybení a částečně tak zdůvodnil svůj postup Svozil.

Všechno ale začalo již v létě, když při vytvoření nového družstva počítal s tím, že ho z Kralic na Hané bude následovat hned osm dorostenců. Šli však pouze tři, jeden dal přednost hokeji v Prostějově, jeden hraje v Bedihošti a zbylá trojice s fotbalem přestala. „Nepředpokládal jsem, že do Vrahovic nepůjdou. Byla výborná parta a chtěl jsem ji udržet, nebyla jiná možnost než sloučením Kralic a Vrahovic vytvořit jedno družstvo,“ mrzí ho, že se nedaří mladíky držet u fotbalu.

A jelikož čítá vrahovický tým pouze dvanáct hráčů a Svozil je nemůže oficiálně trénovat, řešilo vrahovické vedení intenzivně možnost odhlášení družstva ze soutěže. Tak se nakonec i stalo. „Je to tak, již dneska jsme nehráli. Lákadel pro děti je spousta, někteří navíc onemocněli. S mládeží je to bohužel stále stejné a bude ještě hůř. Brzy nebude na okrese žádný dorost! Chtěli jsme zachránit dva týmy jejich spojením, ale dopadlo to takto,“ smutnil v neděli předseda Sokola Vrahovice Petr Mudrý s tím, že kdo z mladíků bude chtít, může jít hostovat jinam nebo nastupovat v dresu vrahovického „béčka“.

Potíže se nevyhnuly ani Dobromilicím. Oddílu se na poště ztratily registračky, a jak později vyšlo najevo, starší žákyně Kateřina Neherová nebyla v době duelu s Kostelcem na Hané ještě členkou FAČR. Předseda FC Dobromilice Jaroslav Jordán tak musí zaplatit pět set korun a jeho čtvrtletní zákaz vykonávání všech funkcí a pobytu na lavičce vyprší 19. prosince.

„Chybělo nám deset registraček, tak jsme po svolení hráli utkání bez nich. Nevěděli jsme, že ještě někdo není ve FAČRu,“ okomentoval problém Jordán, shodou okolností člen Komise mládeže Okresního fotbalového svazu Prostějov.

Tento případ navíc opět poukázal na problematickou a časově náročnou registraci do Fotbalové asociace. „Systém je zvrácený, na to upozorňujeme již déle. Těžko lovíme děti, lanaříme je a chceme, aby hned hráli, ale trvá to téměř měsíc. Jen ztracené průkazky mě stály pětadvacet hodin času a tři tisíce korun,“ vyčíslil Jordán a doplnil, že se svými kolegy hledá řešení, jak vše zjednodušit. „Souhlasím s panem Peřinou, že v tom musí být systém. Registrace ale není hotová hned a trvá to dlouho, chceme tedy navrhnout výjimku pro děti do patnácti let, že by nemusely být ihned členy FAČR...,“ prozradil Jaroslav Jordán alternativu k současným řádům.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...