Dobré ráno, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

O nedělním podvečeru bylo hřiště ve Ptení svědkem návratu místního týmu do „velkého“ okresního fotbalu. Tým, který administrativně postoupil opět do nejvyšší okresní soutěže, se rozehrál v prvním kole nově založeného poháru. Hosté z Brodku u Prostějova splnili papírové předpoklady a už v prvním poločase si vytvořili dostatečný náskok. V úvodu druhé půle ale museli čelit tlaku domácích a díky svému gólmanovi, který chytil na svůj věk tři dobré šance a držel tak náskok svých spoluhráčů. Ptení sice vstřelilo první branku, účet hostí se zastavil až na půltuctu.

První šanci Brodku po standardní situaci likvidoval brankář Grulich, pak se ale poměrně nečekaně trefil hlavou po rohovém kopu domácí Kohout – 1:0. Z protiútoku mohl Brodek srovnat, střelu k tyči Grulich jen vyrazil, dorážka však ke smůle hostí byla z ofsajdu. Dvojnásobnou šanci domácích si pohlídala brodecká obrana. Vyrovnání se Brodek stejně brzy dočkal. Ve 20. minutě si Švéda naběhl za obranu, obhodil si brankáře a do prázdné branky vstřelil první gól svého týmu- 1:1. Po chvíli Širila tečoval před gólmanem střelu zpoza šestnáctky, bylo to 1:2 a vedení už Brodek nepustil. Ještě do přestávky se trefil dalekonosnou střelou do vinglu Jaromír Matoušek – 1:3.
Hned po změně stran šel Švéda sám na gólmana, ale neprostřelil ho. Ptení pak opticky převzalo iniciativu, jenže byl to opět Jaromír Matoušek, který v 54. minutě dostal pas za obranu a do protipohybu brankáře zvýšil na 4:1. Pátou branku za Grulichova záda přidal v 66. minutě Selucký. Domácí pak nechali vyniknout talent v soupeřově brance, další pokusy směřovaly těsně mimo branku. Pět minut před koncem tečoval po nepřímém kopu míč před gólmanem Bridzik a uzavřel brankový účet zápasu. Nic na tom nezměnily ani dvě utěšené střely Dospivy, které gólman vytáhl na roh.
„Důležité je, aby kabina byla spolu a nehádala se, musí to být parta. Fotbal se přece jen pořád hraje pro diváky, když sem přijde nějakých sto padesát diváků, je to hned jiná atmosféra,“ liboval si po zápase hrající trenér Ptení Vlach. Věří, že na střed okresního přeboru mít jeho spoluhráči a zároveň svěřenci budou. „Potřebujeme hrát víc zápasů, aby si všichni hráči zahráli. Osmdesát minut prosedět na lavičce nedává smysl, fotbal je pořád ještě lidová zábava. Pokud se na vesnicích nebude hrávat fotbal, za chvíli tu nebude vůbec nic,“ představil zkušený harcovník své fotbalové krédo.

POHLEDEM TRENÉRŮ
František VLACH – FC Ptení:
„Vstřelili jsme sice první branku, ale soupeř měl rychlý přechod do útoku, bránili jsme všemi silami. My jsme šance neproměnili, zatímco Brodek skoro vše. Ve druhém poločase jsme paradoxně hráli na ‚svoji‘ branku, na niž máme ofenzivu naučenou, ale hráči jsou jak vyměnění. Šance si vytvářeli, gólman jim vychytal minimálně tři góly, jeden dokonce z bezprostřední blízkosti. Jsme na začátku sezóny, fotbal je na úrovni přeboru rychlejší, je to samozřejmě jiné než ve třetí třídě. Na střídačce nám dnes chyběli tři důležití hráči, ostatní se je snažili nahradit. Kádr máme naštěstí dostatečně široký, zahráli si všichni. Porážka sice vždycky mrzí, ale pro nás to bylo užitečné rozehrání s týmem, který loni hrál špici okresního přeboru, účel to splnilo.“
Radek KOLAŘÍK – TJ Sokol Brodek u Prostějova:
„Po dlouhé pauze se dalo těžko předpokládat, jaká bude aktuální síla na obou stranách. Ale
sešli jsme se ve výborné sestavě, takže jsme dobrou formu potvrdili. Kromě začátku jsme měli utkání pod kontrolou, v pátek jsme hráli přátelské utkání, ale všichni kluci na něm nebyli, proto byl úvod z naší strany poněkud kostrbatější. Ptení bylo po postupu do přeboru nabuzené. Zahráli si všichni přítomní, využili jsme i dorostence. Ve druhé půli náš mladý gólman chytil tři dobré střely soupeře. Na tomto hřišti se moc kombinovat nedalo, my jsme přece jen zvyklejší na kombinační fotbal. Roli papírového favorita jsme potvrdili a s vítězstvím a postupem v poháru dál jsme spokojeni. Za týden si to zopakujeme v mistrovském utkání.“

VYBRAT FOTO: 31_fotbal_pohar_ofs_pteni_tok+ŠTOČEK BYLI JSME U TOHO a fotogalerie na www.vecernikvp.cz
P8020003: Míč po teči Širily míří podruhé za Grulichova záda. Foto: Tomáš Kaláb
P8020005: Zatímco Brodek byl v rozletu, Ptení skončilo na lopatkách. Foto: Tomáš Kaláb
P8020012: Brankář Grulich (vlevo) se musel opravdu snažit. Foto: Tomáš Kaláb

FC Ptení - TJ Sokol Brodek u Prostějova 1:6 (1:3)

Branky: 14. Kohout – 20. Švéda, 23. Širila, 40., 54. J. Matoušek, 66. Selucký, 85. Bridzik. Rozhodčí: Lizna – Hubený, Vičar. ŽK: 33. Soldán, 78. P. Matoušek (oba Brodek). Diváků: 74.
Sestava Ptení: Grulich – Kohout, Novák, Hrabal, Chlup – Kučera, Koudelka, Holinka, Šmída – Dospiva, Procházka. Střídali: Vyroubal, Lang, Procházka, Vlach, Jergl, Doležel. Trenér: František Vlach.
Sestava Brodku: Vystavěl – Stejskal, J. Matoušek, Širila, Zatloukal – P. Matoušek, Jelínek, Pávek, Rakáš – Švéda, Soldán. Střídali: Selucký, Gábor, Mudrla, Holomek, Bridzik, Štěrba. Trenér: Tomáš Bureš.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...