Dobrý večer, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

23 urciceDomácí neporazitelnost si i po celkem osmi odehraných zápasech udržují fotbalisté Určic. Nováček divizní skupiny „E“ sice nevyužil v první půli výhodu pokutového kopu a sám po pauze jako první inkasoval, zásluhou Ivo Zbožínka ale dokázal srovnat a v samotném závěru neměl daleko k zisku všech tří bodů.

TJ Sokol Určice - FK SAN-JV Šumperk 1:1 (0:0)

Branky: 64. Zbožínek – 49. Woitek
Rozhodčí: Dresler – Slavík, Trigas
Žluté karty: Matoušek, Skopalík, Bokůvka – Kreizl, Bajger, Novák, Reichl, Macek
Diváků: 279.

Sestava Určic: Nejezchleb – Rus, Zbožínek, Skopalík, Ján – T. Zapletal, Matoušek, Pekař (53. Bokůvka), Hochman – Los, Kopečný (41. Halouzka). Trenér: Evžen Kučera.

„Výsledek je asi spravedlivý. Sice jsme měli ke konci tři gólovky, ale v první půli byl lepší soupeř a poté, co dal na 1:0, měl další jednu a půl gólovky,“ bral i jeden bod určický trenér Evžen Kučera.

Domácí se zpočátku hledali a jejich výkon nebyl optimální, to hosté drželi míč a byli nebezpeční, když dvakrát přišli o vedení až na brankové čáře. Po gólmanově faulu na Víta Kopečného mohli jít do vedení Určice, ale Losovi penalta příliš nesedla a pouze trefil strážce soupeřovy svatyně do nohou.

„Ve druhé půli to bylo brzy 0:1 a mohlo být i 0:2, ale Míra šanci chytl a začalo se to otáčet. Po vyrovnání ještě Bokůvka hlavou z malého vápna netrefil, nastřelili jsme tyčku, Los dvakrát nedal. Snažili jsme se hrát dlouhé i krátké přihrávky, dařilo se nás získávat odražené míče, přesně to nám chybělo v první půli,“ povšiml si hlavního rozdílu Kučera s tím, že vše bylo důsledkem pečlivé obrany, z níž se dalo chodit do protiútoků.

Do utkání přitom nemohl nasadit Svozila, Haluzu ani vykartovaného Vaňka, ještě před poločasem navíc musel pro zranění stáhnout Kopečného. „Mám šestnáct vyrovnaných hráčů a každý z nich může dát něco ve prospěch týmu. Třeba Bokůvka si vedl velmi dobře, ale i mladý Pekař odehrál velice slušné utkání,“ zmínil s tím, že v závěru již do sestavy nechtěl zasahovat, proto střídal pouze dvakrát, i když měl na lavičce ještě Javoříka, Přemu Mlčocha, Patrika Zapletala a náhradního gólmana Dragona.

Nyní na Určice čeká venkovní duel s nevyzpytatelným Valašským Meziříčím. To úvodních šest utkání prohrálo a bylo bez bodu poslední, teď ale dvakrát za sebou zabralo naplno. „Bude to jeden z nejtěžších zápasů, mají velice dobrý tým, jen neměli brankáře. Nyní se jim ale vrátil Kmecík, kterého velice dobře známe,“ těší se Evžen Kučera na souboj svých střelců s bývalou oporou Konice a mládežnickým reprezentantem Slovenska.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...