Dobré dopoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Každoroční turnaj mužů v Dobromilicích má za sebou další pokračovaní. Letošního ročníku se v sobotu 25. července již pravidelně zúčastnila čtyři mužstva. Mezi nimi samozřejmě nechybělo ani domácí, dále jediný krajský celek z Otaslavic, nedaleký Tištín a Ivanovice na Hané ze sousedního okresu Vyškov.

Turnaj začal v poledne prvním semifinálovým bojem a končil v pozdním odpoledni. Z vítězství se nakonec radovala domácí parta, která ve finále přetlačila Tištín.

 

První zápas měl na svědomí domácí celek proti „Metlím“. Vyrovnaný průběh znamenal velké drama do závěrečné minuty, které ani po osmdesáti minutách nepřineslo vítěze, musely rozhodnout až penalty. V nich měli navrch domácí a postoupili tak na úkor Otaslavic do finále. „Metle“ se tak musely spokojit se zápasem o bronz.
Druhé semifinále nabídlo souboj Tištína proti Ivanovicím na Hané. Zde tahal od první minuty za delší konec celek z Tištína. Ten si po dobrém výkonu také došel pro místenku do finále za výhru 3:1.
Před finálovým soubojem tak přišel na řadu boj o třetí místo. V něm si už Otaslavice počínaly lépe než v prvním duelu a dokázaly soupeře výrazněji přehrávat, ten také trochu fyzicky odpadal, jelikož hrál druhý zápas v řadě. Hattrick si připsal špílmachr Drmola, měl tak hlavní podíl na výhře 4:2.
Velké finále mezi nedalekými soupeři z okresního přeboru slibovalo zajímavou podívanou. Domácí se před početnou diváckou kulisou nenechali zahanbit a jednoznačně si šli za vítězstvím. Ač se Tištín snažil „Dobrátkám“ vyrovnat, herně na tom byli zkrátka svěřenci hrajícího trenéra Rochly lépe. Ti tak nakonec dokázali rivala z Tištína porazit o dvě branky a slavili zasloužený triumf na tomto turnaji.
„Z naší strany jsem spokojený s výkony hráčů. Druhý zápas byl i podle mých představ, jak bych to chtěl vidět i v sezóně. Nejdůležitější ale pro mě je, že se turnaj podařil, spokojeni byli všichni, nikdo se nezranil a jako příprava na sezónu to bylo ideální,“ zhodnotil průběh turnaje jeden z hlavních organizátorů a hrající trenér v jedné osobě Michal Rochla.

Výsledky:
Dobromilice – Otaslavice 2:1 pk
Tištín – Ivanovice 3:1

O 3. místo
Otaslavice – Ivanovice 4:2
Dobromilice – Tištín 2:0

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...