Dobrý podvečer, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Těžký úkol stál poslední červencovou sobotu před fotbalisty Kralic na Hané. Od 17 hodin se na svém hřišti střetli s Morkovicemi. Tedy s dalším účastníkem Zlínského krajského přeboru. Souboj sliboval vyrovnanou a kvalitní fotbalovou bitvu. A zápas takové předpoklady nakonec splnil. Přestože hostující tým měl mírně navrch v rychlosti a v počtu vypracovaných šancí, Kralice na Hané důrazným výkonem zápas nakonec ovládly. A co přispělo k rozhodnutí, v zápase ani jednou neprohrávaly.

Úvod nabídl poměrně opatrnou hru.

Až ve 13. minutě se k míči dostala hostující čtrnáctka střílející zpoza vápna, hráč ale nemířil vedle. Už minutu nato ale Kralice udeřily. Prokop nachystal míč Gottwaldovi, který obelstil posledního obránce i brankáře a zatočil střelu k tyči. Pak se začalo přitvrzovat. Objevovalo se stále více soubojů. Pořádně to zapraštělo při srážce devítek, která dopadla hůře pro hostujícího borce, oba zúčastnění ale pokračovali ve hře. Ve 22. minutě Gottwald z volného přímého kopu nenašel nikoho na dorážku nebo teč. To ve 25. minutě byl blízko vstřelení druhé branky Baran, minul však horní růžek.
Morkovice ale byly aktivnější. Častěji se nacházely na balónu, kombinovaly. A místy i hrozily. Ve 27. minutě se po pěkné kombinaci ještě ke střele nedostaly, nicméně v téže minutě se nakonec prosadily. Další pěknou spolupráci završila čtrnáctka přesnou střelou z vápna – 1:1. Většina zbývajících minut 1. poločasu patřila hostujícím hráčům. Ve 35. minutě to vypadalo na jasnou záležitost, dvojka se ale ocitla v ofsajdu a nepomohly ani horlivé protesty jejího týmu. Následně střílela osmička do brankáře, Morkovice si krátce před přestávkou vytvořily mírný tlak. Kralice se naopak připomínaly individuálními šancemi. Například Šup prošel krásně přes dva hráče, zastavil ho až brankář. Do dalšího brejku se málem dostal Dračka, ale brankář byl u míče dřív.
Druhý poločas začal svižnější a taky vyrovnanější hrou. Zprvu Morkovice ubraly na tempu, i když v 50. minutě zahrozila z úhlu čtrnáctka. Neproměnila a brzy litovala, Gottwald totiž ze standardky poslal míč do vápna, odsud následovala hlavička do brankáře. Ten vyboxoval míč jen k volnému Baranovi a domácí opět vedli. Baran to pak lobem zkusil ještě jednou, v 61. minutě, tentokrát ale neuspěl. Následující pasáž naopak nabídla víc vzdušných soubojů než fotbalové krásy. Tu ukončil námaz Vincourka číslu 14, který však skončil střelou mimo. 72. minuta pak přinesla velmi sporný moment. Dvojka Morkovic šla do šance, ale byl odpískán faul na jejího spoluhráče bez ponechání výhody. 77. minuta a Morkovice mohly vyrovnat, trefily však jen tyčku.
Na konci zápasu se diváci dočkali ještě dvou úprav skóre. Nejprve hosté skutečně vyrovnali. Jedenáctka nahrála do vápna šestce, která po zemi překonala brankáře. V 83. minutě se mohly naopak radovat Kralice, ale jejich šestnáctka zazmatkovala, a tak poslala míč jen mimo. Po standardce Kralic už ale vyrovnaný stav neplatil, na 3:2 upravil hlavou Prokop. A tento stav vydržel až do konce zápasu.

 

FC Kralice na Hané – FC Morkovice 3:2 (1:1)

Branky: 14. Gottwald, 54. Baran, 86. Prokop – 27. Berka, 80. Zápařka. Střely: 6:8. Střely mimo: 3:4. Rohy: 3:5.

Sestava FC Kralice na Hané: Peka – Jurtík, Merta, Hlačík, Němčík – Prokop – Baran, Gottwald, Vincourek, Šup – Dračka. Střídali: Rus, Lexa, Novotný, Štverák. Hrající trenér: Petr Gottwald.

Sestava FC Morkovice: Šebestík – Smažinka, Večerka, Jablunka, Lysák, Augustin, Šlajs, Judas, Hradil, Berky, M. Oplt. Střídali: Jarka, Knap, Zápařka, Goldman. Trenér: Radomír Barnet.

Hodnocení trenérů:

Petr Gottwald, hrající trenér FC Kralice na Hané: „Tak já tahle přátelská utkání taky beru jako přípravu, trénink. Stejně jako kolega, než abych řešil výsledek, tak mapuji hráče. Individuální výkony, kolektivní výkon a taktickou stránku. Samozřejmě když padá hodně gólů a je jich víc na naší straně, je to vždy lepší. Vítězství jsme si, myslím, zasloužili, góly soupeře padly po našich chybách, kdy jsme jim k nim hodně pomohli. Nebylo to tak, že by si něco sám takto vytvořil.“

Radomír Barnet, trenér FC Morkovice: „Výsledek mrzí, ale není pro mě přednostní. Spíš se zajímám o výkon našeho celku. Ani nerozebírám nijak soupeře, je důležité, abychom se zaměřili na náš styl hry. Začátek zápasu byl podle mě dobrý, ale hodně chybujeme a hrajeme těžké míče ve středu hřiště. Tam jsme měli ztrátu a poté byl gól, takže na středu bychom měli hrát jednodušeji. Myslím si, že co do důrazu jsme byli slabší, tam to chce zabrat. A měli bychom reagovat na odražené míče. Není možné, aby míč vyrazil gólman, a necháme ze šestnáctky následně střílet hráče bez nějakého ataku. Bude mě trápit hodně zkažených, jednoduchých míčů. Jdeme třeba zbytečně přes tři hráče.“

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...