Dobré odpoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nedělní odpoledne zpestří hned několik zajímavých zápasů. Pojí je dvě společné skutečnosti – představí se týmy z okresních soutěží Prostějovska a utkání se odehrají v rámci Poháru OFS Prostějov. Celkově budou k vidění čtyři mače celků ze druhých a třetích tříd. Půjde přitom o zajímavá střetnutí hned z několika důvodů. Jednak se představí třeba Ptení, které nově postoupilo do II. třídy, nebo Výšovice-Skalka, klub nově vzniklý sloučením dvou celků. Přestože tak úvodní kolo nenabídne žádný zápas, který by snesl označení derby, čekají nás nepochybně zajímavá střetnutí.

Pohár také nabídne nový formát, protože do základní skupiny byly losovány pouze týmy z okresních soutěží. Zájem nakonec projevilo osm celků. „Do loňska byly přihlášeny Čechovice, Plumlov, Konice a bylo skoro nereálné, abys to vyhrál. Proto jsme to teď udělali takto,“ vysvětlil krok svazu sekretář OFS Prostějov Petr Antoníček. Snad i proto byl při dotazu na jeho favorita při postupu dál opatrný. „Upřímně? Nevím, netroufám si to vůbec odhadnout,“ přiznal Antoníček. Velmi vyrovnaný souboj ale slibuje například střetnutí Výšovic-Skalky s Brodkem u Konice, oba celky se dají očekávat v polovině tabulky II. třídy.
Právě tým Výšovice-Skalka zažije na turnaji premiéru. A bude to pro něj i jedna z hlavních zkoušek před začátkem sezóny. „Nečekáme od toho zvláštní výsledek, bereme to jako přípravu. Dosud jsme pak tento pohár nehráli ani jednou. Až letos jsme se přihlásili,“ uvedl sekretář klubu Petr Koukal. Svou roli sehrálo podle něj i to, že se změnil formát turnaje. „Ano, taky to přispělo k rozhodnutí se zapojit. Brali jsme to ale hlavně jako formu přípravy. Dlouho se totiž nevědělo, kdy začnou soutěže,“ vyjádřil se pro Večerník. Podobně pohár vnímají také v Brodku u Konice. „Je to pro nás součást přípravy. Dříve to s týmy jako Konice bylo atraktivnější. Víceméně je nám jedno, zda krajské týmy budou, nebo nebudou od začátku hrát,“ pokrčil rameny předseda fotbalového Brodku u Konice Radovan Vičar. Střetnutí začínají tuto neděli v 17 hodin. Vítězové postupují do semifinále.

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...