Příjemnou noc, dnes je sobota 27.7.2024
svátek slaví Věroslav,
zítra Viktor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Mistrovské zápasy se opět rychle blíží, ty nejbližší se budou konat už začátkem srpna. A tak se po krátké pauze opět množí přáteláky. K jednomu vyrazily také Klenovice na Hané, které se tentokrát rozhodly popasovat se Slatinicemi. Ty hrají také 1.B třídu, nicméně skupinu „B“, s „Klenkami“ se tak na hřišti běžně nepotkávají. Zařazení obou týmů v soutěži pak dávalo tušit vyrovnaný zápas. Což byla zprvu i pravda. Postupně však Klenovice převzaly otěže zápasu do svých rukou. A dospěly až k těsné, leč zasloužené výhře.

Ta se ale nerodila vůbec lehko, protože zprvu hrozili zejména domácí hráči. Hned zkraje střílel Muchka, následně málem u tyče stihl míč Vymazal. Varování pro „Klenky“ přišlo v 5. minutě, kdy domácí osmička trefila tyč. Z první šance se ale následně prosadily Klenovice. Všianský poněkud netradičně vyřešil přečíslení, zkusil přelobovat brankáře a vyšlo to – 0:1. Hned z protiútoku ale bylo srovnáno. Vymazal se totiž sice z pravého křídla dostal do úhlu, přesto se ale odsud dokázal prosadit na druhou tyč. Hrálo se v solidním tempu, útok střídal útok, zprvu ale byly vidět hlavně nebezpečné náběhy po křídle od Slatinic. Ve 13. minutě pak ještě hostující celek potrápil nakrátko hraný roh a následný centr. Ve 14. minutě byly pro změnu na koni „Klenky“, Dreksler nejprve pořádně protáhl brankáře, který se zaskvěl, následně po rohu César trefil hlavou vedle. Což se mu zakrátko povedlo znovu. Slatinice mohly odpovědět akcí Vymazala a následnou dorážkou, ta ale nebyla přesná.
Nejpozději po třetině zápasu ale Klenovice získávaly herní převahu, i když ne zprvu gólovou. Přitom šance byly třeba střela Všianského po akci Dadáka, nebo pokusy Drekslera. Ve 34. minutě se mohl prosadit Dadák, míč však poslal přímo do brankáře. Ve 40. minutě už šli ale hosté do vedení. Po faulu na hranici vápna byla nařízena penalta, kterou s přehledem proměnil Všianský, jenž si počkal na pohyb brankáře. Toho chtěl ve 44. minutě překonat opět Dadák, chtěl rovněž využít jeho vytažení do pole. Ale gólman se stihl vrátit. A následně po krátké poločasové pauze zmást diváky, brankáři totiž zůstali na svých místech, týmy se ale prohodily. Důvod? Oba brankáři byli Slatinic. Jeden z nich tak pustil už ve 49. minutě dorážku od Dostála. Po akci Všianského a střele Grepla už bylo ale opět pro Klenovice lépe. V tu chvíli už ale některým hráčům i divákům tekly nervy. Objevily se roztržky s čárovým rozhodčím a po jedné se čárový v 63. minutě se slovy – přijel jsem na fotbal, tohle nemám zapotřebí – odebral na tribunu a nechal praporek praporkem. Zbytek poločasu už se nesl ve znamení dominance hostí. Prášil z dálky poslal míč do brankáře, Dadák nemířil přesně. Slatinice se prosadily prakticky jako přes kopírák, tedy z úhlu na druhou tyč, tentokrát zásluhou Valsy. V 74. minutě dal Dreksler tyč, pár okamžiků nato už ale rozhodl Zapletal. Ten mohl v 87. ještě zvýšit, to se však nepodařilo. A jelikož se závěrečný tlak Slatinic nekonal, Klenky si z lázeňské vsi odvezly výhru 4:3.

SK Slatinice – TJ Sokol Klenovice 3:4 (1:2)
Branky: 10. Vymazal, 49. Dostál, 69. Valsa – 9. a 40. Všianský (druhý z pen.), 55. Grepl, 75. Zapletal.
Sestava FK Slatinice: Kubíček – Doležel, Muchka, Škobrtal, Kerner, Kryl – Valsa, Kalvoda, Pluháček, Vymazal – Dostál. Střídali: Svozil D., Horejčí. Trenér: Pavel Kalvoda.
Sestava TJ Sokol Klenovice na Hané: Svozil – Popelka, César, Rozehnal, Grepl – Pytela, Dreksler, Dadák, Zbořil – Všianský, Zapletal. Střídali: Prášil, Drábek. Vedoucí mužstva: Roman Cibulka.

Hodnocení trenérů:
František Vlach, hrající trenér FC Ptení: „Byl to pro nás první přátelák, jsou navíc prázdniny a spousta dovolených, tak jsme se po dohodě s Klenovicemi domluvili tak, že zápas odehrajeme, i když neměly brankáře. O poločase se pak otočili. My jsme nebyli také v kompletní sestavě. Myslím si, že co jsme očekávali, to nám přineslo. Mrzí nás akorát, že jsme nemohli hrát na hlavním hřišti, to řeknu na rovinu. Jak my, tak soupeř jsme se na to těšili, ale ty deště nás na něj nepustily. Co se týká výsledku, tak soupeř vyhrál 4:3. Šance byly na obou stranách, myslím, že to byl celkem vyrovnaný zápas. A pro začátek si myslím, že to bylo úplně optimální. Jak soupeři, tak vše ostatní nějak klaplo.“
Roman Cibulka, vedoucí TJ Sokol Klenovice na Hané: „Celkově zápas do 20. minuty vyrovnaný, než se oba celky trochu rozehrály. Od té doby jsme ale byli fotbalovější, více na balónu. Gólových šancí jsme měli osm až deset, skončilo to 4:3. Podle mě jsme měli vyhrát o tři, o čtyři góly určitě. Prostě na balónu jsme byli šikovnější.“

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...