Dobré ráno, dnes je sobota 27.7.2024
svátek slaví Věroslav,
zítra Viktor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Od začátku letošní sezóny začíná konický fotbal psát zcela novou etapu. Jedná se hlavně o fotbal mládežnický, který prošel velkými změnami, ale i u mužů se fanoušci od letošní sezóny dočkali novinky v podobě návratu do A skupiny I.A třídy. Aktivní je mužstvo také na přestupovém trhu a ambice budou rozhodně nejvyšší. Navíc trenéra Petra Ullmanna posílí nový asistent, který zároveň povede i dorost.

Konické mužstvo bylo před loňskou sezónou přesunuto do B skupiny I.A třídy, s čímž přílišná spokojenost v klubu nevládla. Před letošním ročníkem se uvolnilo místo v A skupině za Rapotín postupující nahoru, takže v Konici neváhali a vrátili se zpátky. „Když jsme se dozvěděli, že se místo uvolnilo, vůbec jsme neváhali. Nám se moc do B skupiny nechtělo, věděli jsme, že nás čeká spousta hodně vyhrocených derby, což se potvrdilo. Přece jen ta druhá skupina je za mě více fotbalová, zatímco B je více bojovná, nám zkrátka sedí spíše ta fotbalovost. Přijdeme sice o atmosféru derby, ale i tak se těšíme na návrat do áčka,“ prozradil manažer Konice Petr Ullmann.
Držet se s nejlepšími týmy na špici tabulky, takové jsou ambice klubu. K tomu mají pomoci také nově přivedené posily. „Už teď mohu potvrdit, že nás posílí brankář Patrik Huňka z Kralic. Jsem velmi rád, že se nám ho podařilo získat. Podle mého názoru je to brankář s kvalitami i na divizi, sázíme na něj. Máme navíc také hodně hráčů na zkoušku i z nižších soutěží, takže uvidíme, zda dokáží chytit šanci a probojovat se do kádru. Také ještě mohu potvrdit, že jednáme o Romanu Krásovi, kterého bychom rádi uvítali z 1.SK Prostějov, kde by doplnil bráchu Jaromíra,“ prozradil dále kouč Ullmann.
To všem není vše, co se do nového ročníku v Konici změní. U mládeže nezůstane do příští sezóny kámen na kameni. Dorost Konice hrající krajský přebor převezme Milan Mohelník. Dlouholetý trenér mládeže prošel 1.SK Prostějov nebo také Určicemi. Nyní se přesunuje k juniorům na severu regionu, kde bude zastávat také funkci asistenta trenéra „A“-týmu.
Druhou přestupovou bombou v Konici je příchod nyní již bývalého šéftrenéra mládeže 1.SK Prostějov Martina Neorala. „S Martinem jsme jednali již delší dobu, nakonec se podařila dohoda. Kromě trénování bude zastávat také funkci tělocvikáře, aby s dětmi mohl pracovat i ve škole. Martin u nás bude mít na starost celou mládež, kromě této funkce povede také starší žáky. Od něj si hodně slibujeme, že se mu podaří pozvednout naši mládež a tím i celý klub,“ odtajnil velké novinky Petr Ullmann.
„V Prostějově mi končila smlouva a nová mi nabídnuta nebyla, takže jsem zvažoval nabídky od klubů z regionu. V Konici jsem se domluvil s Milošem Fajstlem, známe se řadu let. Jejich vize se mi opravdu líbila. Tento region by si určitě vyhlídky, jaké má klub v plánu, zasloužil. Samozřejmě to bude běh na delší trať, ale věřím, že se nám podaří vybudovat silné zázemí už od mládeže,“ potvrdil příchod i své vize nový šéftrenér mládeže v Konici Martin Neoral.
Všechny tyto přesuny se v Konici dělají především z důvodu vybudování mládežnického centra v mikroregionu Konicko, kde něco takového opravdu chybělo. „Chceme, aby si tady zahráli ti nejlepší kluci z okolních vesnic krajské soutěže mládeže, a potom mohli třeba také daleko více pomoci svým mateřským celkům. Řekl bych, že lepší trenéry jsme pro kluky nemohli sehnat,“ doplnil Ullmann.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...