Dobrý večer, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V posledním kole došlo k souboji aktérů úvodního kola tohoto soutěžního ročníku, které se odehrálo téměř před celým kalendářním rokem. Eskáčko v Praze na stadionu Evžena Rošického na body nedosáhlo, přestože alespoň od jednoho nebylo v určitých pasážích daleko. Stejně jako na Hané byl velice aktivní Lutonský, byť jedinou branku Prostějova zaznamenal z penalty Stříž. Domácí rozhodli o vítězství prakticky už do poločasu, gól jistoty ale vstřelili až v samotném závěru.

Pohled na sestavu eskáčka byl ještě zasmušilejší než obvykle, celou ofenzivu táhl prakticky pouze Lutonský, na lavičce se kromě brankáře Brédy choulila trojice dorostenců.
Byl to právě Lutonský, který si po dvaceti minutách hry vytvořil první velkou šanci zápasu, když vyklouzl z ofsajdové pasti a pílil sám na brankáře. Vzhledem k obraně musel zakončovat už z hranice velkého vápna, gólman Dočekal se vyznamenal pěkným zákrokem. Vzápětí byl na druhé straně faulován Vejvara a Kokorović odpískanou penaltu přesnou střelou k tyči proměnil.
Pár minut před přestávkou nejprve Mucha zneškodnil Drobílkovu střelu na zadní tyč, na druhé straně se dostal za obranu Zapletal, tváří v tvář brankáři Dočekalovi se ale neprosadil. V poslední minutě první půle si na Jablonského centr naskočil Suchan a přesnou hlavičkou navýšil náskok domácích.
Už po třech minutách druhého poločasu mohl snížit Lutonský, který v brejku jen napálil střídajícího brankáře Babku. Odražený míč pak odvracel záložník Laňka. Penaltový exekutor Kokorović napálil břevno. Po hodině hry se pískala druhá penalta, tentokrát proti domácím. Neobvyklý střelec z penaltové tečky Stříž vypálil dostatečně razantně, takže Babkovi nepomohlo ani to, že si na míč sáhl. Po pár dalších minutách mohl Lutonský vyrovnat, jenže ani jeho druhá konfrontace s Babkou vyzněla příznivě pro domácího gólmana. Babka nedovolil skórovat ani dorostenci Kovářovi, k němuž propadl centrovaný míč. Definitivní podobu výsledku určilo až nastavení, kdy Drobílek přesně našel Poučka, který tvrdou střelou k tyči pečetil vítězství „Šemíků“.

FC Slavoj Vyšehrad – 1.SK Prostějov 3:1 (2:0)
Branky: 23. Kokorović (pen.), 45. Suchan, 90+1. Pouček – 61. Stříž (pen.)
Rozhodčí: Černý – Podaný, Batík; ŽK: 72. Drobílek, 83. Zinhasović, 85. Laňka – 62. Bialek, 63. Lutonský, 75. Biolek. Diváci: 241.

sestava Vyšehradu: Dočekal (46. Babka) – Kodr (46. V. Mareš), Kokorović, T. Jablonský – Laňka, M. Černý (58. Daniel Kozel), Suchan (78. Švejdík), Alexandr, Drobílek – Zinhasović, Vejvar (78. Pouček). Trenér: Oldřich Pařízek
sestava Prostějova: Mucha – Stříž, Bialek, Schuster, Machynek – Zapletal, Slaměna, Pernackij (81. Ircing), Dittmer (54. Kovář), Biolek (78. Sedláček) – Lutonský. Trenér: Pavel Šustr

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...