Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Přihlášky jsou podané, hlásí okresní fotbalový svaz. Ten nyní na 17. července připravuje losovací aktiv, na kterém se rozhodne, kdy, kdo a s kým bude hrát. Už nyní je ale jasné, že další ročník nabídne pár novinek a zajímavostí, a to jak mezi muži, tak v mládeži. Začněme ale u mužů. Zde dojde k několika posunům v soutěžích. Vrahovice sice zůstávají ve II. třídě, ale zmizí odsud Skalka, která se sloučila s Výšovicemi. A Horní Štěpánov sice původně přihlášku podal, potvrdily se ale problémy s týmem. „Přihlášku opět stáhneme. Dva tři naši starší hráči potvrdili zájem pokračovat, ostatní ani nejevili známky zájmu,“ uvedl zdroj, který si nepřál být jmenován. Tým, který v roce 2019 bojoval o postupovou příčku do 1.B třídy, tak o pouhý rok později končí. Stažení později potvrdil sekretář OFS Prostějov Petr Antoníček. „Horní Štěpánov o stažení požádal v pátek v 9:40,“ uvedl. Za tento krok klubu nehrozí žádný postih.

Další dva týmy se naopak do III. třídy přidávají, a sice Luká a Vilémov z Olomoucka. Zajímavé díky tomu bylo i rozhodování o složení skupin. Pokud by se totiž nic neměnilo, v „B“ skupině třetí třídy by bylo jen osm mužstev, zatímco v „A“ hned jedenáct. „Rozhodující byla zeměpisná poloha. Nejblíže to tak měl Kostelec na Hané,“ uvedl sekretář OFS Prostějov Petr Antoníček. III. třída tak přišla o oblíbené derby Čech pod Kosířem s Kostelcem na Hané, naopak se dočkalo Ptení, díky stažení přihlášky od Horního Štěpánova se může radovat z postupu do II. třídy.
Jak pak hlásí OFS Prostějov, mládež slaví nárůst. Řada týmů ji totiž nově přihlásila, třeba FMK Konice mladší přípravku, Mostkovice starší, Smržice mladší i starší žáky. Mužstev celkově přibylo. „Těžko říct, jestli je to silnými ročníky. Může to ale souviset taky se vznikem pozice tzv. Grassroots trenéra mládeže, který objíždí školy s fotbalem a podílí se na různých projektech,“ vyjádřil se k nárůstu Petr Antoníček. Nyní mají týmy ještě chvíli času příprav na losovací aktiv, do 13. července pak mohou ještě dodatečně stáhnout přihlášku do soutěží.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...