Dobré odpoledne, dnes je neděle 5.5.2024
svátek slaví Klaudie,
zítra Radoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Mnoho nechybělo a prostějovští fotbalisté by konečně protrhli smolnou sérii, která je v několika posledních zápasech proti Jihlavě provází. Na Vysočině se opět prezentovali v dobrém světle a díky Zapletalovi a Stáňovi šli dvakrát do vedení. To se jim ovšem podobně jako doma s Duklou udržet nepodařilo. Domácí Vysočina srovnala z pokutového kopu a podařenou střelou střídajícího Rittera ukořistila všechny body pro sebe. Pro stíhací jízdu za třetí příčkou jí to však už není vůbec platné, na Duklu už má příliš velký odstup.

Domácí pokračovali v ne zcela přesvědčivých výkonech z posledních zápasů i v první půli. Vytvořili si sice dvě solidní šance a jednou poslali míč do branky, jenže z ofsajdu. Hned v úvodu utkání byl aktivní Šteigl, poprvé jej ale zradil terén a podruhé situaci vyřešil domácí brankář Lancman. Po čtvrt hodině mohla jít Vysočina do vedení zásluhou Mikuše, jenže jeho zakončení do odkryté branky bylo zoufale nedůrazné a obrana hostí stačila zažehnat hrozící pohromu.
Další domácí pokusy byly nepřesné stejně jako Klobásova střela z hranice malého vápna, která mířila vysoko nad břevno. To už ale přicházely chvíle Michala Zapletala. První střelu vyrazil Lancman na roh, druhou střelu ze střední vzdálenosti rovněž likvidoval, jenže pak to záložník eskáčka zkusil hlavou k tyči a domácí gólman nemohl dělat vůbec nic – 0:1.
Slaměnova dalekonosná střela se do prostoru brány nevešla a krátce před přestávkou nebyl úspěšný ani Píchal, který zblízka v pádu překopl bránu. Muchovu pozornost na druhé straně ještě vyzkoušel z hranice šestnáctky Smejkal.
Atmosféra o přestávce v jihlavské šatně zřejmě odpovídala dvojnásobnému střídání, které do druhé půle přineslo zvýšenou aktivitu domácích. Dva rohové kopy eskáčka žádný vzruch nepřinesly, zato po zablokování průniku Rezka se stejná herní situace opakovala na straně druhé. Po Mikušově rozehrání vyrovnal pohotový střelec týmu Klobása – 1:1.
Šteiglův pokus na druhé straně nemohl zastřít aktivitu domácích bažících po obrácení stavu. Před naplněním hodiny hry přišel místo Píchala na hřiště Stáňa a právě jeho oslovil v brejkové situaci Koudelka. Této dvojici se podařilo využít chyby domácích na útočné polovině, hostující kapitán našel ideálně Stáňu, který trefil odkrytou domácí branku – 1:2.
Domácí to mírně přibrzdilo a domácí trenér Kučera reagoval dalším dvojitým střídáním. A právě faul na střídajícího Rittera v pokutovém území čtvrt hodiny před koncem znamenal penaltu a vyrovnání díky přesné střele Mikuše – 2:2.
Jenže to ještě nebylo všechno. Deset minut před koncem zpoza hranice šestnáctky vystřelil právě Ritter a Mucha včas zareagovat nestačil – 3:2. V nastavení ještě rozehrával volný kop a posléze rohový kop Koudelka, jenže skóre se už neměnilo. 

Pozápasové hodnocení trenérů

Tomáš HUNAL- asistent trenéra 1.SK Prostějov:
„Začátek utkání nebyl úplně nejlepší, ale pak se hra z naší strany zlepšila a do poločasu jsme se dostali do vedení. Po změně stran jsme po vyrovnání ještě zužitkovali brejkovou situaci, ale po prostřídání přece jen hra začínala uvadat. Penaltovou situaci jsem neviděl, nemohu hodnotit, ale samozřejmě na psychice hráčů se i toto podepíše. Musím přiznat, že mně po zápase bylo kluků líto, protože bylo zřejmé, že na trávníku nechali všechno. Hra samozřejmě nebyla ideální, je na čem dál pracovat, ale při takovém nasazení se dá přimhouřit nad lecčím oko.“

Radim KUČERA - trenér FC Vysočina Jihlava:
„V úvodu jsme měli tři křížné střely, které nám nevyšly, tři gólovky, které jsme měli proměnit, aby se mužstvo trochu zklidnilo. Soupeř s postupem času vystrkoval růžky, dostali se do vedení, měli i gólovku na 2:0 do šatny, to by nás pak ve druhém poločase stálo hodně sil. Ve druhém poločase jsme se snažili vyrovnat, což se nám podařilo. Jenže tlak v případě Prostějova vždy znamená nebezpečí, když mají na hrotu Koudelku a Píchala, což jsou brejkoví hráči. Takže neproměnění šancí v úvodu znamenalo, že jsme se v zápase museli nadřít a vyvinout velké úsilí, abychom Prostějov nakonec porazili. Tři body beru, ale byl to těžký zápas a místy to drhlo.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...