Dobrý podvečer, dnes je neděle 5.5.2024
svátek slaví Klaudie,
zítra Radoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Další přátelská utkání pokračovala i o posledním červnovém víkendu. Zápas Kralic s Konicí byl z důvodu velkého množství srážek už v pátek přesunut z areálu kralického fotbalu na umělou trávu v Konici. Tam se dařilo více domácímu mužstvo, a to především v koncovce. I když většinu zápasu byli aktivnější hráči hostů, stejně odjeli s porážkou dva jedna. Velký problém dělalo oběma mužstvům velké horko, kvůli kterému byly k vidění časté pauzy na doplnění tekutin. V neposlední řadě počasí také nepřálo tempu hry.

Hosté byli od úvodního hvizdu aktivnějším týmem, ale finální fáze a koncovka nepřinášely patřičné ovoce. Neproměněných akcí mohli litovat po dvaceti minutách, když využili domácí zaváhání v obraně a dokázali se dostat do vedení. Pohlednou kombinaci nakonec poslal za záda hostujícího brankáře Poles a domácí se tak dostali do vedení, které hosty po dobrém úvodu doslova opařilo – 1:0. Kralice najednou ztratily začáteční tlak a hra se postupně zcela vyrovnala. Šance přicházely na obou stranách, ale koncovka stále vázla. Když hosté nevyrovnali ani z největší šance první půle, kdy skončilo zakončení pouze na tyči, tak to vypadalo, že do kabin se půjde s jednobrankovým náskokem domácích. Jenže na konci poločasu chybně rozehrál brankář Peka a jeho zaváhání dokázal využít Širůček, který tak poslal své mužstvo do šatny za dvoubrankového náskoku – 2:0.
Druhá půle obraz hry příliš nezměnila. Hosté byli jistě pohyblivější a míč drželi daleko více, jenže koncovka se nedařila zlepšit ani po přestávce. Ve velkém vedru docházely síly rychleji než obvykle všem. Jenže kdo dokázal držet celý zápas vysoký standard, byla domácí obrana. Ta dokázala vyřešit i ty nejtěžší momenty v zápase, které si Kralice dokázaly vypracovat. Když už to vypadalo, že domácí celek udrží čisté konto, dostal branku stejně jako minulý týden v poslední minutě. Gábor se dokázal uvolnit před brankou a jako jediný hostující hráč překonal domácí obranu i s brankářem – 2:1. Na vyrovnání nebo otočení skóre už však neměli hostující hráči čas, takže cenné vítězství si v přípravě připsala Konice.
Zápas hodně ovlivnilo počasí, které nebylo na fotbal ideální. Tropické teploty a obrovská vlhkost znamenaly pro hráče hodně náročnou šichtu, kterou zvládli i za pomoci přestávek na občerstvení. (jaf)

Sokol Konice – FC Kralice na Hané 2:1 (2:0)
Branky: Poles, Širůček – Gábor.
Sestava Konice: Kvapil (46. Zapletal) – Bílý L., Drešr, Oščádal, Bílý M. – Krása R., Pěruška, Kořenovský Krása J. – Širůček, Poles. Střídali: Cetkovský, Blaha, Paš. Trenér: Petr Ullman.
Sestava Kralic: Peka – Němčík, Hlačík, Rus – Prokop, Vincourek – Baran, Gottwald, Studený – Cibulka, Gábor. Střídali: Dračka, Svozil, Spáčil. Trenér: Petr Gottwald.

Hodnocení trenérů
Petr ULLMAN – Sokol Konice
„Zápas to byl opravdu náročný, hlavně kvůli počasí. Jsem rád, že jsme se dokázali bez problémů s Kralicemi domluvit a přehodit pořadatelství z důvodu nepříznivého počasí. Jsem rád i za výhru, i když musím uznat, že Kralice byly vyrovnaným soupeřem, který byl přece jen trochu běhavější než my. Největší pochvalu zaslouží naše obrana, která vydržela hrát soustředěně až do konce. Zápas splnil, co měl. Jsem spokojený.“

Petr GOTTWALD – FC Kralice na Hané
„Už v pátek jsme věděli, že zápas na klasickém hřišti neodehrajeme. Takže jsme nakonec zavítali na umělku do Konice. Zápas byl náročný především po fyzické stránce. V tom horku se opravdu špatně dýchalo. Nemyslím si, že jsme si zasloužili prohrát, o něco málo jsme měli ze hry více. Ale ta naše koncovka byla tristní, na tom musíme zapracovat. Jsem rád, že jsme zápas odehráli v přátelském duchu. I přes horko měl úroveň.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...