Dobrý podvečer, dnes je neděle 5.5.2024
svátek slaví Klaudie,
zítra Radoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nepříznivé počasí zrušilo většinu přípravných utkání v regionu. To ale neplatilo v Konici. Tam se v hodovém nedělním odpoledni představila juniorka Uničova. Z důvodu podmáčeného hřiště se utkání nakonec muselo odehrát na umělé trávě, kam si i přes všechny komplikace našla cestu na fotbal spousta diváků. Ti mohli mít ze hry svého mužstva radost, neboť domácí dokázali přehrávat a porazit svého soupeře celkem jednoznačně 4:1. Největší hvězdou utkání byl jistě krajní záložník Jaromír Krása, který hostujícímu celku hned třikrát rozvlnil síť.

Dlouho to vypadalo všelijak, nakonec se však v odpoledních hodinách počasí umoudřilo a v Konici mohli hody oslavit i na fotbale, jen se místo konání přesunulo z hlavního hřiště na umělou trávu. Mokrá umělka předurčovala ráz utkání, kde se oba celky snažily hrát kombinačně a v rychlosti. I když si šance dokázaly vytvářet oba celky, efektivita byla především na straně domácí Konice. První branku vstřelili domácí po krásné kombinaci, na jejímž konci stál levý záložník Krása a jeho projektil zamířil přesně – 1:0. První branka dodala utkání ještě větší jiskru. Hosté se snažili dostávat dopředu, ale obrana domácích dnes podávala vydařený taktický výkon.
Místo větší šance na srovnání tak přišlo navýšení náskoku. Po další krásné akci se stal znovu zakončovatelem Krása a svou druhou brankou v utkání domácím dodal potřebný klid – 2:0. Ani to však domácímu celku v první půli nestačilo a přidal ještě třetí zásah. Po povedené akci se krásně uvolnil Jašíček a před koncem poločasu poslal domácí do tříbrankového trháku – 3:0. Po poločase pokračovaly oba týmy v pohledné hře, které neublížila ani střídání. I když byl herně zápas vyrovnaný, větší šance si připravovali domácí muži. Jedna z nich se nakonec také ujala a autorem byl znovu Jaromír Krása, který zakončil další hezkou kombinaci domácího celku – 4:0. Mohlo by se zdát, že pak už se zápas pouze dohrával, ale oba celky pokračovaly v aktivní hře. V poslední minutě se nakonec dočkal také Uničov, který si branku za svůj povedený výkon jistě zasloužil.
Čisté konto tak domácí neudrželi, ale i tak mohou být jistě spokojeni, a to nejen oni, ale také domácí fanoušci, kteří si našli cestu na tento hodový přátelák.
„Zápas splnil představy, v jaké jsem doufal. Musím pochválit soupeře, který podle mého názoru hrál velmi dobře a ukázal kvalitu. Nejvíce mě ale potěšilo, jakým způsobem jsme hráli, a že chlapci dokázali dodržovat vše, o čem jsme se před zápasem bavili. Maximální koncentrace byla znát celých devadesát minut. Obdržená branka trochu mrzí, ale není to tragédie,“ zhodnotil utkání Petr Ullmann, trenér konických fotbalistů. „Ještěže máme i tu umělku, jinak bychom to asi neodehráli. To by nás mrzelo hodně, protože na hodový zápas před svými fanoušky jsme se těšili,“ pochvaloval si lodivod. (jaf)

Sokol Konice: SK Uničov U19 4:1 (3:0)
Branky Konice: 3x J. Krása, Jašíček.
Sestava Konice: Zapletal (60. Kvapil) – Bílý L., Procházka, Drešr, Bílý M. – Krása R., Širůček, Kořenovský, Krása J. – Jašíček, Kamený. Střídali: Piruška, Holub, Olejníček, Příkop. Trenér: Petr Ullman.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...