Dobré odpoledne, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Také poslední červnový týden bude mít druhá liga, a tedy i fotbalisté 1.SK Prostějov, na programu dvě utkání. Ve čtvrtek 25. června se v rámci 26. kola Fortuna:Národní ligy představí pod vysílačem na Žižkově, A právě utkání z hlavního města bude v přímém přenosu vysílat Česká televize na svém sportovním kanálu. V neděli 28. června pak eskáčko přivítá na trávníku SCM Za Místním nádražím v Prostějově ve 27. kole doma Hradec Králové.

Ohledně žižkovské Viktorky se toho v poslední době napsalo a namluvilo hodně, i když nešlo ani tak o stránku sportovní, jako o řešení její svízelné situace se zastaralým a nevyhovujícím zázemím. Ambice klubu s novým majitelem jsou ale vysoké a jasně patrné to je i na jarních výsledcích. Zatímco v úvodních kolech soutěžního ročníku byla Viktoria i třináctá, držela se poté okolo sedmé příčky, od začátku června se ovšem propracovala až na třetí místo zaručující baráž o postup do nejvyšší soutěže. Po koronavirové pauze Žižkováci vesměs vítězili až na dvě porážky doma s Chrudimí a těžký debakl 0:5 v Hradci Králové.
Podzimní měření sil na Hané bylo velmi důležité z mnoha hledisek, domácím se nakonec podařilo ukořistit potřebné tři body, když vítěznou branku šest minut před koncem vstřelil střídající Kroupa. Obrana si bude muset dát největší pozor na Ekvádorce Batioju, který má na kontě už šest branek, o jednu méně zaznamenali Súkenník a Diviš. Žižkov ve čtvrtečním vítězném zápase na Vysočině nastoupil v sestavě Švenger – Řezáč, Březina, Žežulka, Tusjak – Súkenník, Bazal (57. Vůch), Nešický – Diviš (77. Bezdička), Batioja (90. Urbanec), Nabijev (57. Szotkowski).
Podobné problémy se svým fotbalovým stánkem má dlouhodobě i Hradec Králové. Pod pověstnými lízátky se ale na podzim eskáčku výsledkově dařilo, když zvítězilo 2:1. Stačil na to jeden vstřelený gól Rolincem, ten první si domácí vstřelili sami. Votrokům pak nepomohl ani kontaktní gól z pokutového kopu.
Hradec Králové pod vedením trenéra Frťaly nezačal soutěžní ročník nejlépe, prvních pět kol se pohyboval ve druhé polovině tabulky. Pak se dostal na špici, většinou se ale drží kolem čtvrté příčky, tedy těsně pod postupem do baráže. Po jarním restartu soutěže sice Votroci padli jen jedinkrát v Praze s Vyšehradem, čtyřikrát ale pouze remizovali, naposledy doma se Zbrojovkou Brno. To je na nejlepší místa zatím málo. Los ale nemají Hradečtí v závěru nejhorší, takže ještě mohou o baráž zabojovat.
Střelecky u soupeře eskáčka zcela jednoznačně kraluje Adam Vlkanova, který má na kontě už jedenáct branek, pak je obrovská propast, druhý v pořadí Erik Prekop má pouhé čtyři. Bod se Zbrojovkou ovšem zachránil svým prvním gólem teprve devatenáctiletý mladík Denny Samko. Hradec v tomto utkání nastoupil v sestavě Ottmar – Čech, Martinec, Král, Urma – Zbrožek (68. Soukeník), Rada – Šípek (77. Donát), Vlkanova, Procházka (61. Samko) – Prekop (77. Firbacher).

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...