Příjemnou noc, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Solidní výkony z jarní části bohužel ne vždy týmu trenéra Šustra přinesly body. A tak tomu bylo i proti pražské Dukle v utkání 25. kola Fortuna:Národní ligy. Souboj s týmem, který byl v zápase favoritem, se zprvu vyvíjel pro svěřence trenéra Šustra dobře. Aktivitou a pohybem dokonce pražský celek Prostějov předčil. Jenže po srovnání hostů na 2:2 domácí ubrali na plynu. A Dukla posléze zápas dokázala, paradoxně nejprve herně a pak i výsledkově otočit na svou stranu. Mrzí to hned dvojnásob, eskáčko totiž sahalo většinu zápasu nejméně po bodu. Nemá však nic.

Stav před výkopem
Favorit zápasu byl podle tabulky F:NL jasný. Dukla Praha se mohla pyšnit čtvrtým místem, a navíc jednou z nejlepších produktivností v soutěži. To Prostějov se trvale nachází v horším středu tabulky. Na tom zatím příliš nezměnily ani velmi solidní výkony týmu. Na druhou stranu se výběr z Julisky nenacházel v úplné pohodě a z posledních tří utkání dvě prohrál. Byť v obou případech o jednu jedinou branku.
Vývoj zápasu
První polovina patřila zejména mezi to nejlepší, co zatím eskáčko odehrálo. Tým hrál rychlý, svižný fotbal s dobrými přechody do útoku po lajnách. Hráči se nebáli centrovat (a dobře), vymýšleli kombinace, těm se dařilo. Druhou půlku poločasu už ale pomalu odebírali nohu z plynu. Kombinace více vázla, ubylo šancí. A hra už také nebyla tak rychlá, jako v prvních zhruba třiceti minutách. Ty dostávaly často diváky ze sedadel. A to doslova.
Druhá půle ze strany Prostějova nebyla tak dobrá. Tým ztrácel balóny, nedostával se často přes půlku. A kromě závěru základní hrací doby si nevybudoval jednoznačné šance. Nedařilo se také tolik s centry. Dukla oproti tomu hrála více v pohodě, uklidnila se trochu i po stránce faulů. Dařila se jí kombinace, i když ji někdy také přetahovala – zkoušela dokonce herní styl tiky-taka. Byla více na míči. Zápas nakonec nezdramatizovaly ani čtyři nastavené minuty.

 

 

 

 

 

 

Pozápasové hodnocení trenérů
Pavel ŠUSTR - 1.SK Prostějov:
„Dokud jsme dokázali rychle a kvalitně bránit, tak byl zápas vyrovnaný. Ve hře směrem dopředu jsme byli vyrovnaným soupeřem, bohužel postupem času nám docházely síly. Z toho pak pramenil vyrovnávací gól, po dalším vedení jsme zase nechali soupeře srovnat, čímž šla psychika trochu dolů. V úvodu druhé půle jsme neuhlídali standardní situaci, pak už jsme těžko hledali recept na soupeřovu obranu. Hráčům těžko něco vytknout, myslím si, že zápas odpracovali na hraně svých možností, ale v obranné fázi nám chyběl kus k tomu, abychom utkání zvládli.“

Roman SKUHRAVÝ - FK Dukla Praha:
„Dnes si vážím toho, že kluci dokázali dvakrát vyrovnat, na druhou stranu se v naší hře opakují hodně podobné věci, co se týká přepínání do defenzivy, a ve druhém poločase až úsměvné situace, jaké gólové šance zahodíme. Věřím tomu, že tento výsledek zase trochu kluky posune a jedeme dál. V prvním poločase jsme nevypadali dobře pohybově, jenže od devíti hodin cestujeme na zápas a za dva dny hrajeme zase. Potřebovali bychom se zbavit jakési hektiky, domácí zápas nám v tom může pomoci.“

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...