Příjemnou noc, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Dva víkendy, dva zajímavé mače. Fotbaloví fanoušci mohou být s programem dění na kosteleckém hřišti spokojení. Zatímco týden zpět se FC Kostelec na Hané postavil v atraktivních duelu plném krásných akcí a střel Čechovicím, tentokrát zdejší borci přivítali Smržice. A opět se rozhodně nejednalo o nudný zápas. Navíc s překvapivým vítězem a ne zcela očekávaným vývojem.

Sobotní zápas od začátku nabízel zajímavou podívanou. I když hned zkraje zatrnulo příznivcům Smržic: Lukáš Grulich málem zpracoval pas a bylo z toho nebezpečí pro hosty. Ti navíc záhy měli problém s rozehrávkou. Přesto to ale byly Smržice, které udeřily jako první: V 6. minutě byla k vidění střela z dálky, kterou do brány uklidil dorážkou Štěpán Verner – 0:1. Následoval navíc brejk hostí, právě střelec gólu ale tentokrát nenahrál přesně. Brzy mohlo být vyrovnáno, jenže v 8. minutě Lukáš Grulich hlavičkoval do brány z ofsajdu. Hned nato zde ale byla obrovská šance domácích. Pavlíček nejprve zneškodnil čistě útok Smržic a poslal dobrý míč na Lužného, který prověřil brankáře. Oba týmy se následně prostřídaly v šancích. Za hosty hrozil zejména Martin Luža z brejků, za domácí zase Lukáš Grulich, který 19. minutu okořenil dobrou ránou z dálky, která škrtla tyč. O něco aktivnější ale byly Smržice, které dokázaly mírnou převahu využít. Střelu k tyči od Štěpána Vernera ještě brankář Drčka chytil. Následně mu ale propadlo zakončení Martina Luži a Smržice šly do trháku – 0:2. 36. minuta pak mohla pomoci Kostelci na Hané k vyrovnání. Nejprve se trenér Keluc rozčiloval kvůli neodpískané penaltě. Následně jeho výběr dostal aspoň možnost standardky z nebezpečné vzdálenosti. A David Jamrich z ní krásně zavěsil pod břevno – 1:2. Kostelec navíc s aktivitou nekončil: Chytil orazítkoval tyč, Lužný zase z úhlu střílel do brankáře. Štěpán Verner pak v závěru poločasu zazdil tutovku.
Do druhé půle tak hráči nastoupili za stavu 2:1 pro Smržice. Ale hlavně s očekáváním, jak se vyvine počasí: meteorology ohlášené bouřky se totiž rychle blížily ke Kostelci na Hané. Do začátku poločasu však nekáplo. Naopak mohlo „zapršet z mráčku“ v podobě nepovedené rozehrávky Kostelce na Hané. Hned v první minutě mohly jít Smržice opět do dvougólového vedení, ale byla z toho jen střela vedle. Zatímco na druhé straně tu byla opět tyč, Adam Keluc ji orazítkoval střelou z otočky po individuální akci. V 50. minutě se snesl na hřiště očekávaný liják a chvíli nato se přidaly také blesky. Rozhodčí však pokyn k přerušení nedal. Vinou deště však ubyly zajímavé okamžiky a hlavně přesnost. V 56. minutě přesto musel řešit brankář Kostelce šanci Gottwalda – úspěšně. Následovala ještě větší šance, ovšem osamocený hráč mezi beky domácích neproměnil. Smržice se stále častěji dostávaly do zakončení a to přesto, že míč byl hlavně na kopačkách Kostelce na Hané. V 60. minutě tak měl třeba Drčka hodně práce, nejprve se střelou a následně s dorážkou letící nad. Zakrátko Lukáš Grulich odpověděl střelou do boční sítě a následně zklamaní diváci Kostelce vydechli po nepovedeném přečíslení. Šance Smržic přibývaly: činil se hlavně Kotlár, který například v 80. minutě zazdil skvělou šanci, co si předtím sám vytvořil. Kostelec na Hané jakoby čekal na vhodný moment k vyrovnání. A málem se dočkal, když v 89. minutě prudká střela z dálky trefila břevno a smolně se odrazila pryč. Smržice tak nakonec byly rády hned dvakrát za závěrečný hvizd: jednak kvůli neustávajícímu dešti a zadruhé proto, že příště by branka nemusela být tak dobře postavená.

Pohledem trenérů
Lubomír KELUC –FC Kostelec na Hané
„Prohospodařili jsme svým přístupem první poločas, nehráli jsme místy na úrovni I.A třídy. Vypadalo to, že jsme si prostě jen přišli zahrát. Smržice se ukázaly jako nebezpečný soupeř, potrestaly nás, daly dvě branky a zaslouženě vedly. V první půli zkrátka byl soupeř lepší, rychlejší a dravější než my. Ve druhé půli to zase bylo obráceně, soupeř už tahal nohy. Myslím, že na šance to mohlo skončit nakonec tak 5:5. Smržice sice vyhrály, ale bylo to remízové utkání z mého pohledu. Za druhý poločas jsem spokojený.“

Ondřej BOKŮVKA – asistent trenéra TJ Smržice
„Podle mě se zápas přerušit neměl. Je to o tom, že si vyzkouší kluci možné varianty počasí. Samozřejmě se mohlo, ale rozhodčí uvážil správně, takže v pořádku. V zápase rozhodlo to, že jsme byli aktivnější vepředu. Bohužel těch šancí, co jsme nedali… Měli jsme tam pět, šest dalších tutovek a bohužel je nedali. Z toho důvodu skončil zápas pouze 2:1 pro nás.“

 

FC Kostelec na Hané – TJ Smržice 1:2 (1:2)

Branky: 37. Jamrich – 6. Štěpán Verner, 32. Luža. Střely na bránu: 12:15 Střely mimo: 2:6 Rohy: 2:8.
Sestava Kostelce na Hané: Drčka – Chytil, Kupka, Holoubek, Pavlíček – Abrahám, Zatloukal, L. Grulich, Škrabal – Typner, Lužný. Střídali: A. Grulich, Fink, Jamrich, Jurník, Juračka, Keluc. Trenér: Lubomír Keluc.
Sestava Smržic: Martinek – Obručník, Tomiga, Gottwald, Studený – Vyroubal, Klus, M. Verner, Š. Verner – Kotlár, Luža. Střídali: Pleva, Kalandřík, Augustin, Kratochvíl, Vařeka. Trenér: Ivo Zbožínek.

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...