Dobrý večer, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nabuzeni kvalitním výkonem ze Zlína vlétli domácí hráči do dalšího souboje MSFL v bílých prostějovských dresech na slováckou rezervu a už po několika minutách mohlo být o zápasu rozhodnuto. Nebylo. Přesto poločasový výsledek dva nula a předvedený výkon nepřipouštěl pochybnosti o zisku všech tří bodů. Pasivní hra ve druhém poločase a dvě náhodné branky hostí však znamenaly srovnání stavu, které vedly v případě 1.SK Prostějov k další ztrátě dvou bodů... Šanci na opětovný reparát mají svěřenci kouče Jury již ve středu, kde je na programu předehrávané patnácté kolo třetí nejvyšší soutěže. Do Prostějova tentokrát zavítá Břeclav.

Do sobotního utkání šestého kola MSFL nastoupilo „eskáčko“ opět s Kofroněm v brance, Fládrovo koleno doznalo také zlepšení, takže chyběli pouze dlouhodobí marodi Hunal s Mazouchem. Zcela fit ovšem nebyl Tomáš Zatloukal, takže repete na pozici pravého beka se nekonalo. Ve středu pole dostal opět důvěru Soušek, vpředu pak operoval Machálek podporovaný Krčem. Hosté ze Slovácka přijeli i s velezkušeným exmakedonským reprezentantem Šumulikoskim, ostatní borci širšího kádru „áčka“ ale museli zůstat v Uherském Hradišti, kde se hrála liga proti Příbrami.

 

Domácí vstoupili do zápasu velmi aktivně a už v 5. minutě se před Fryštákem objevil Machálek, jehož hlavičku musel hostující gólman vytáhnout na roh. O minutu později Hirsch zprava poslal přetažený centr na zadní tyč, kde se opět zjevil Machálek, bohužel v dobré pozici přestřelil. A do třetice mířil dobře na konci první desetiminutovky z volného přímého kopu Zelenka, brankář míč směřující do šibenice opět vytáhl na roh. Hosté byli v té době v útočné fázi zcela neškodní, což se do konce poločasu příliš nezměnilo. Vzruch před Kofroněm vyrobili pouze zatažením míče po pravé straně v pozici notně zavánějící i ve větrném počasí ofsajdem, Kübl poslal balón do vápna, kde ovšem závar před bránou Slovácku nic podstatného nepřinesl. To na druhé straně z podobné situace už udeřilo - Zelenka poslal z typicky rozehrané standardky míč před bránu, Machálek s dorážkou ještě neuspěl, ale Soušek přece jen silou vůle propasíroval balón za Fryštákova záda. Po půlhodině se tedy Prostějovští dostali do vedení a ještě do poločasu předvedli parádní kombinaci. Zelenka potáhl balón a rozehrál doleva na Machálka, ten nabídl přízemním centrem míč Krčovi, který technickou střelou na vzdálenější tyč podruhé zavěsil. Rezerva 1.FC Slovácko se dostala těsně před odchodem do kabin ke slibné standardní situaci, Holek ale zahrál přímý kop pouze do zdi. Do kabin tak šli mnohem spokojenější domácí a asi nikdo z necelých čtyř stovek příznivců si nepřipouštěl, že by mohlo být nějaké drama, či dokonce bodová komplikace...

37 fot2 37 fot3 37 fot4 37 fot5

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...