Dobré odpoledne, dnes je pátek 24.5.2024
svátek slaví Jana,
zítra Viola
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tento týden pokračuje stabilní schéma, které bude prostějovské fotbalisty ještě nějakou dobu provázet. V úterý jedou k venkovnímu zápasu do Třince, doma pak v tradičním sobotním čase od 17.00 hodin hostí Sokolov. Šance na zajímavý bodový zisk tady bezpochyby je, čímž se nabízí otázka: rýsuje se toužebný posun eskáčka do lepšího středu tabulky Fortuna:Národní ligy. První část odpovědi přijde na řadu už zítra.

Třinec však z minulého týdne zdobí úspěšné výsledky, restart po koronavirové přestávce mu vyšel. Doma totiž porazil nejtěsnějším poměrem Chrudim, i když vítězství mohl ještě v závěru pojistit, o víkendu pak přivezl cenný bod z Hradce Králové. Nutno připomenout, že na tříbodový zisk čekali Oceláři téměř osm měsíců, naposledy totiž porazili doma Vítkovice 5. října.
V prvním podzimním utkání eskáčko s Třincem doma pouze remizovalo, když po celý zápas dohánělo náskok soupeře. V prvním poločase neproměnil Koudelka penaltu, vzápětí šel Třinec do vedení, a přestože Koudelka krásnou střelou po přestávce vyrovnal, z penalty šel opět do vedení soupeř. I v oslabení se pak domácím podařilo deset minut před koncem vyrovnat.
V Třinci se přes zimu kádr zásadně nezměnil, přišlo pouze trio záložníků Weber s Puchelem z Karviné a Slovák Steinhübel z rakouského Brucku nad Leithou. Naopak Arroyo odešel na Vysočinu, Tijani do ostravského Baníku a Kubala se vrátil do Slovácka. I v Hradci Králové to byli Třinečtí, kteří dvakrát vedli a domácí jen dotahovali náskok. Úterní soupeř eskáčka nastoupil ve složení Chmiel – Kušnír, Gáč, Bedecs, Janoščín – Omasta, Steinhübel, Weber, Samiec, Puchel – Akulinin (83. Wojnar).
Také se Sokolovem, který fotbalisté Prostějova přivítají v sobotním odpoledni, mají Hanáci z podzimu na svém kontě remízu. Brzy sice na západě Čech vedli díky Píchalovi, ovšem těsně po přestávce se vyfauloval Pernackij a celý poločas o deseti eskáčko neustálo. Oba trenéři tehdy shodně tvrdili, že právě jejich tým byl tím lepším a mohl vyhrát 2:1. Každopádně Sokolov do dohrávky soutěžního ročníku vstoupil v nezáviděníhodné pozici, když už dopředu ví, že se s druhou ligou, jíž byl už tradiční účastník, loučí. Důvody jsou čistě administrativní, majitel klubu Sokolovská uhelná končí v souvislosti s vysokými odvody za emisní povolenky s podporou fotbalu. Unijní tlak na bezbřehou ekologii tak nese své trpké ovoce. Jelikož žádný strategický partner nebyl k mání, mužský fotbal v Sokolově bude pokračovat pouze na amatérské úrovni a klub se přihlásí do třetí ČFL.
Trenér Bohuslav Pilný tak nekoučuje pod takovým tlakem, což týmu může přinášet naopak určitou psychickou výhodu. Projevilo se to konečně v prvním zápase po nucené pauze, kdy Baník doma porazil brankou Krátkého Vyšehrad 1:0. V neděli v podvečer se pak Sokolov představil na půdě Vlašimi. A přestože prohrával 0:1, dokázal vyrovnat, když se trefilo opět Krátký. Sestava byla následující: Fryšták – Tkadlec, Vondra, Vávra (81. Kovář), Šmehyl (64. Jak. Dvořák II.) – Ju, Kopřiva, Machuča, Manzia (71. Červenka) – Hasil, Ruml.
Dá se očekávat, že lodivod Šustr opět půjde cestou rozložení zápasové zátěže mezi kompletní kádr, z něhož chybí dlouhodobě jen David Píchal. Podzimní střelec tak do zápasu určitě nezasáhne. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...