Dobré odpoledne, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Téměř kompletní a připravení na vše. Tak vstupují do prvního těžkého týdne zrychlené dohrávky Fortuna:Národní ligy fotbalisté 1.SK Prostějov. Tři přátelská utkání ukázala trenéru Pavlu Šustrovi, kde jeho svěřence ještě tlačí bota. Spíše než kopačky ale bude třeba připravit hlavy hráčů, především na domácí zápasy s papírově slabšími soupeři. Kolik duelů se odehraje bez diváků, je v tuto chvíli ve hvězdách. Všeobecně se ale počítá s tím, že příznivci budou do hlediště postupně vpuštěni. Pro první souboje po restartu chybí v kádru eskáčka pouze zraněný útočník David Píchal.

 

V minulých sezónách Prostějov pravidelně pokulhával v duelech, kdy byl papírovým favoritem. Vědomí povinnosti bodovat týmu občas svazovalo nohy. Možná právě v tom se může nejlépe projevit vliv nového trenéra. Už zatím jediné ligové utkání s Ústím nad Labem ukázalo, že tým dostal naordinovaný atraktivní fotbal. Dalším potvrzením byla příprava se Sigmou, otázkou však zůstává, nakolik reprodukovatelně jsou hráči schopni podobné výkony zopakovat. Nabitý program dvou zápasů týdně výkony obecně všech týmů jistě zamává.
Přípravné zápasy trenérovi potvrdily, na koho se může určitě spoléhat. Osa týmu složená ze zkušených borců zůstává neměnná od Brédy v brance přes Schustera v obraně, Poláka v záloze ke Kroupovi v útoku. Na stoperu se dobře zabydlel Bialek, na pravém beku může lodivod alternovat kvalitní hráče Biolka a Paška, kterému to na tomto postu svědčí. Zleva dostával v poslední době hodně příležitostí Stříž, v záloze bude operovat vedle defenzivního Poláka ofenzivně laděný Slaměna, po stranách mají řídit kontry Koudelka a Šteigl. Střelecky se v přípravě uplatnili všichni forvardi, vedle Kroupy také posila Stáňa i Rolinc. Dva posledně jmenovaní budou jistě dostávat dostatek šancí, v nabitém programu si totiž bude muset letos čtyřicetiletý Kroupa také odpočinout.
Zajímavé bude sledovat boje o čelo tabulky Fortuna:Národní ligy, kde se může nejvíce projevit aktuální šířka kádru. Pardubice sice deklarovaly touhu pompostupu, ale Dukla Praha či Jihlava budou moci lépe rozložit síly. Nejméně do barážového pořadí chtějí samozřejmě promluvit i Zbrojovka Brno, Hradec Králové a také ambiciózní Viktoria Žižkov Adeptů na tři vytoužená místa je tedy dostatek.
Na opačné straně tabulky se zatím povážlivě smráká nad Sokolovem, nejlépe na tom nejsou ani Vítkovice. A právě tyto týmy potká eskáčko v nejbližších týdnech na domácí půdě. Pokud oba zápasy zvládne podle papírových předpokladů, bude mít zaděláno na solidní postavení ve středu tabulky.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...