Dobrý večer, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

urcice logoÚspěšný pouť na Slovácko podnikli uprostřed týdne fotbalisté Určic. Po víkendové ubojované remíze 1:1 se Slavičínem byli tentokrát blíže třem bodům oni, ale Brumovu se podařilo zhruba deset minut před koncem vyrovnat a zápas tak opět skončil výsledkem 1:1. I bod ale udělal hostům radost.

FC Elseremo Brumov - TJ Sokol Určice 1:1 (0:1)

Branka Určic: Svozil
Rozhodčí: Stodůlka – Zd. Kneisl, L. Kneisl
Sestava Určic: Dragon – Javořík, Skopalík, Zbožínek, Rus – Bokůvka, Svozil, Vaněk (Matoušek), Hochman (Ján) – Kopečný (Haluza), Los (Halouzka). Trenér: Evžen Kučera.

„Spokojeni jsme, soupeř nás nepřehrál. V první půli jsme byli lepší my, dali jsme míč na zem a nechyběl nám pohyb, pak už se to tolik nedařilo. Soupeř ale žádné tutovky neměl, byť nás zatlačil standardkami,“ podotkl k utkání hlavní kouč Určic Evžen Kučera.

Jeho hráčům se z vydařené první půle podařilo vytěžit jednobrankový náskok, o který se po přesném pasu od Tomáše Losa dokázal prosadit Martin Svozil. Na rozdíl od úvodního duelu s Karvinou sice jeho gól neznamenal vítězství 1:0, ale nováček soutěže mohl svou výhru několikrát pojistit. Nejblíže tomu byl dvakrát Tomáš Los a zejména pak ve druhé půli Radim Vaněk, jehož však v tutovce soupeřův brankář vychytal.

Po změně stran se Určičtí několikrát dopustili zbytečných faulů, umožnili domácím, aby si vytvořili tlak a hrozili, až z toho přišlo vyrovnání. „Měli hráče, který házel auty až do brány a dostávali se do závarů. Nedokázali jsme udržet balon, dlouho se nám ale vše dařilo odvracet. Pak ale rozehráli od středu do kraje, přišel centr do šestnáctky a hlavička nehlídaného hráče,“ popsal inkasovanou branku Kučera.

Hostům se i tak podařilo v pátém ze šesti duelů letošní sezony divize „E“ bodovat, podruhé na podzim přivezli bod z venku a čtyři obdržené branky z nich činí nejlepší defenzivu soutěže. V sobotu odpoledne na ně čeká druhý venkovní duel v řadě, od šestnácti hodin nastoupí na trávníku do středy vedoucího Dolního Benešova, jenž se po prohře s Havířovem propadl na druhou pozici.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...