Dobrý večer, dnes je pondělí 7.10.2024
svátek slaví Justýna,
zítra Věra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

36 kostelec lazanyPo mužských a mládežnických soutěžích se naplno rozjela i nová sezona ženské kopané. Tradiční regionální zástupce FC Kostelec na Hané se pro letošní ročník rozhodl přesunout z divize do okresního přeboru Blanenska a pod vedením Petra Merty stihl absolvovat již dva duely. V domácí premiéře těsně nestačil na dalšího nováčka z Medlánek, na půdě Lažan pak dlouho sahal po výhře a nakonec získal alespoň remízu.

 

S brněnskými Medlánkami přijela na Hanou velká neznámá, hostující hráčky ale ukázaly, že nejsou žádné začátečnice. Domácí obraně dělala problémy zejména Kamila Valková, která jen za první poločas stihla dvě branky a po přestávce se jí podařilo dokonat hattrick.

„V první půli jsme se dopouštěli hrubek a po našich ztrátách to bylo 1:3. Medlánky měly velice rychlou a na tuto soutěž nadstandardní útočnici, porazili jsme se ale sami,“ ohlédl se za vstupním zápasem, který nepřinesl body, kostelecký trenér Petr Merta.

Domácím fotbalistkám se totiž sice zásluhou Vykopalové povedlo velice rychle srovnat na 1:1, pak ovšem soupeřky pustily až do tříbrankového trháku a v závěru se jim pouze podařilo zkorigovat na konečných 3:4. „Ve druhé půli se již hrálo pouze na polovině soupeře, zmáčkli jsme je, ale z tlaku jsme nic víc nevytěžili,“ mrzelo Mertu.

TJ FC Kostelec na Hané - FC Medlánky 3:4 (1:3)

Branky Kostelečanek: 9. Knápková, 65. Vykopalová, 75. vlastní.
Rozhodčí: Němec.
Sestava Kostelečanek: Jarošová (46. Drápalová) – Václavková, Zapletalová, Hrazdilová, Urbanová – Adamová – Knápková, Hájková, Waltrová, Vykopalová – Řezníčková. Dále střídaly: Burgetová a Haluzová. Trenér: Petr Merta.

Druhý duel se Kostelečankám podařil více. Lažany sice Merta označil za největšího aspiranta na celkové vítězství, hostujícím hráčkám ale nechybělo nasazení, bojovnost ani fotbalovost a do kabin odcházely s vedením 1:0. O to se krátce před pauzou po centru Lucie Hájkové postarala Kristýna Vykopalová.

„Hrálo se spíše mezi šestnáctkami bez výrazných šancí, měli jsme ale více střeleckých pokusů. Byli jsme kombinačně lepší a zaslouženě jsme se dostali do vedení,“ těšilo poločasové skóre Mertu.

Po přestávce se jeho týmu podařilo přečkat domácí tlak a na chvíli být lepší, jenže Lažany si nic nekomplikovaly v obraně hrozily z brejků. „Domácí měli vynikající stoperku a středopolařku a posílaly dlouhé balony. Jeden útok se jim povedl a po zblokované střele zamířila útočnice přesně k tyči,“ popsal hostující kouč vyrovnávací branku jedenáct minut před koncem.

Kostelecké fotbalistky ale nic nezabalily, až do konce usilovaly o výhru a ke druhé brance nebylo daleko. „Deset minut se hrálo u nich, měli jsme šest sedm standardek a tlak, ale nevyvarovali jsme se nepřesností. Ztráta bodů mrzí, vážím si ale toho, že holky nepřestaly hrát a všechny do jedné chválím,“ ocenil Merta pozitivní prvky.

O první výhru zabojují Kostelečanky v neděli od půl druhé, kdy se na domácím trávníků utkají s Ráječkem. To na úvod vyhrálo 3:0 kontumačně nad Kohoutovicemi.

TJ Sokol Lažany - TJ FC Kostelec na Hané 1:1 (0:1)

Branka Kostelečanek: 40. Vykopalová.
Rozhodčí: Landa.
Sestava Kostelečanek: Řezníčková – Zahradníčková, Zapletalová, Hrazdilová, Drápalová – Adamová – Knápková, Hájková, Waltrová, Šimková – Vykopalová. Trenér: Petr Merta.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...