Příjemnou noc, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Sezóna 2019/2020 je oficiálně ukončená. A nezbývá než bilancovat. Celkově do bojů zasáhlo 41 klubů z Prostějovska, sezónu (podzimní část) jich ale dokončilo pouze čtyřicet. Otinoves totiž požádala o vystoupení z rozehrané III. třídy skupiny „B“. Jinak se ale na trávnících Prostějovska i soupeřů přespolních odehrávaly líté boje. Řada týmů pak skončila podle původního očekávání. Jiné naopak mnohem hůře.

Krajský přebor mužů
Po dvouleté pauze mělo Prostějovsko opět v soutěži dva zástupce. Nováčkem soutěže se stala Lipová, která se mezi krajskou elitu dostala po vcelku suverénním ovládnutí I.A třídy Olomouckého KFS. Ve své jízdě svěřenci trenéra Pavla Růžičky pokračovali. Brzy se naladili na vítěznou vlnu a začali pravidelně bodovat. Ke konci podzimní části už se jednalo o střídání lepších zápasů s horšími, konečné čtvrté místo je ale rozhodně nad očekávání. Starousedlík Kralice na Hané naopak začaly ročník hrůzostrašně, nejenže nebodovaly, ale vůbec nestřílely góly. Postupně se ale tým herně i výsledkově zvedal. Konečné třinácté místo výkonům z konce sezóny neodpovídá. Přesto se tým umístil ve stejné části tabulky jako v minulé sezóně.
I.A třída, skupina „B“
Zatímco v předešlé sezóně mělo Prostějovsko zástupce i ve skupině „A“, tentokrát byly všechny týmy z regionu natěsnány v „béčku“, kam se přesunula také Konice. Ta společně s Čechovicemi dopadla z prostějovských týmů nejlépe – Konice obsadila čtvrté místo, Čechovice dokonce třetí. Oba týmy potvrzovaly nejen výsledky předzápasové předpoklady a dlouhodobější formu. Za očekáváním naopak skončily Určice, i když ne příliš. Trvaleji se totiž pohybují kolem středu, případně horšího středu tabulky. Tentokrát ale nebyl trenér David Kobylík příliš nadšený, zejména závěr sezóny se jeho svěřencům nepovedl, náskok na nejslabší celky byl navíc zanedbatelný. Na konci tabulky se pak tísnily Protivanov, Plumlov a Kostelec na Hané. Zejména Kostelec schytával většinu podzimu bolestivé debakly, nicméně závěr měl z této trojice nejlepší. Nejhůře ale nakonec dopadl Plumlov, který i kvůli dočasné ztrátě opor posbíral jen deset bodů.
I.B třída, skupina „A“
Ve skupině působilo celkově pět týmů. A podobně jako o třídu výše i zde se týmy z Prostějovska nacházely ve všech patrech tabulky. Nejlépe podle očekávání dopadl Pivín. Oproti dřívějším letům zlepšil obranu, kterou přidal k tradičně silnému útoku. Výsledkem je druhé místo a velký náskok na bronzovou příčku. Sezóna tedy byla opět úspěšná. Totéž si ale mohou říct také Vrchoslavice. Ty skončily sice v půlce tabulky, je to ale úspěch už jen kvůli tomu, že se do soutěže probojovaly právě na jaře 2019. Tým hlavně musel v průběhu podzimu zkvalitnit obranu. A to se podařilo. Na konci tabulky se naopak krčily Otaslavice a Mostkovice, které si oproti minulému ročníku mírně pohoršily. Sešup dolů zaznamenaly především Klenovice na Hané. Tým Vladimíra Horáka se stal v předešlém ročníku králem, avšak postup do kraje odmítl. Jenže o pouhých pět měsíců později prožívali Klenovičtí zcela jiné pocity, nedařilo se a ukončení sezóny je vysvobodilo z dvanáctého místa. Mistrovská kocovina se tedy projevila v plné míře.
I.B třída, skupina „B“
V „béčku“ tentokrát startovaly tři týmy. Nejlépe se tentokrát dařilo prostějovské Hané, která se držela na čtvrtém místě. Haná těžila z toho, že se brankově probudili i jiní hráči kromě dua Cibulec–Gábor. Mužstvu se podařilo navázat na velmi úspěšné předchozí jaro. A mohlo se tabulkou posunout ještě výše nebýt koronavirové stopky. Zbylé dva týmy naopak nezažily bodově podařenou podzimní část. I když Jesenec-Dzbel ukázal velkou produktivitu a houževnatost, jelikož se s často zraněními prořídlým týmem dokázal místy vítězně popasovat s početnějším soupeřem. Smržicím se opět nedařilo. Přestože to tentokrát nevypadalo, že by musely až do konce sezóny, do posledního zápasu, bojovat o přežití v nejnižší krajské grupě. Jak by to ale dopadlo v konečném zúčtování, to už nezjistíme.

Přebor OFS Prostějov - II. třída
Okresní přebor byl na podzim ve znamení jednoho velkého návratu. Vrahovice se dostaly znovu do čela tabulky, přestože předešlá sezóna se jim vůbec nepovedla. Tým ale tentokrát válel, ze třinácti zápasů prohrál jediný a předváděl navíc hezký fotbal. Druhé místo obsadil Horní Štěpánov. Jeden z tradičních mančaftů na špici soutěže naplnil předpoklady. Útokem a obranou se sice Vrahovicím vyrovnal, přesto ale jeho výsledky na menší než desetibodový odstup od lídra tabulky nestačily. Třetí pak zakončil podzim Brodek u Prostějova. Pro něj to bylo mírné zlepšení oproti předešlému ročníku. V závěsu za ním skončily Kralice na Hané, jejichž rezerva se jako nováček ukázala ve velmi dobrém světle. Páté místo obsadily oslabené Držovice, které před startem sezóny přišly o zahraniční hráče. Na opačném konci tabulky naopak skončily podobně jako předchozí sezónu Výšovice. Zatímco se tehdy nakonec zachránily, tentokrát byla jejich situace vážnější – získaly pouhé tři body.
III. třída
Skupina „A“ skončila z větší části podle předpokladů. Na prvním místě se usídlily Nezamyslice, které v předešlé sezóně spadly z Okresního přeboru. A potvrdily, že by se rády vrátily o úroveň výše. Totéž platí o čechovickém „béčku“, dalším sestupivším. Rezerva tradičního účastníka I.A třídy skončila za Nezamyslicemi, a právě tyto dva týmy by se nejspíš popraly o postup. Promluvit do souboje o něj mohly také ještě třetí Olšany.
Skupina „B“ byla jasně v roli dvou tradičních lídrů, tedy Kladek a Ptení. Oba týmy rovněž skupinu ovládly ročník zpět. Kladky neztratily ani bod, Ptení přišlo o dva. I tyto týmy potvrdily předsezónní ambice. Na dnech jednotlivých skupin naopak skončily Pavlovice u Kojetína a Přemyslovice. Mužstva shodně dokázala získat pouze jediný bod.

 

Vše o předčasně skončené fotbalové sezóně amatérských soutěží najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 20. dubna

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...