Dobrý podvečer, dnes je středa 26.6.2024
svátek slaví Adriana,
zítra Ladislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Veškeré nejen fotbalové soutěže jsou nyní odloženy a nižší třídy nevjímaje. Česká republika se nachází v nouzovém stavu. V současné chvíli je zřejmě opravdu nemožné správně odhadnout, jaký bude další průběh nastalé virové epidemie. Momentálně je jisté pouze to, že jarní část v krajských a okresních soutěžích nezačne v předem plánovaném termínu. A velmi pravděpodobné, že by dokonce nemusela odstartovat vůbec. Pokud bude vývoj postupovat stejně jako v dalších zemích, letošní sezóna by se nedohrála. Večerník přináší možné varianty vývoje, jak by mohla sezóna skončit.

Sezóna začne v předem stanoveném termínu
Velice nepravděpodobná varianta. Krajský přebor by měl začít již nadcházející víkend a během následujících pěti dní se situace jen těžko vyřeší. Velké pochybnosti jsou i o týden pozdějším termínu, kdy by měly začít nižší krajské soutěže a Okresní přebor.
Pravděpodobnost podle Večerníku – 5 %

Sezóna začne později a budou vložená kola
Pokud se kritická situace bude zlepšovat a soutěže by se rozběhly například za měsíc, bylo by ještě možné ročník dohrát. Hodně by této situaci vložených kol mohly napomoci i státní svátky v květnu, které vychází na pátky. Program by byl pro kluby našlapaný, ale čistě teoreticky by se sezóna dala zvládnout dohrát do konce června.
Pravděpodobnost podle Večerníku – 20 %

Sezóna začne, ale nestihne se dohrát
Začátek ročníku by byl odložen a začalo by se v pozdějším termínu. Kluby by ale nedokázaly dát dohromady mužstva například ve středečních vložených kolech. Takže by se nakonec nedokázala odehrát všechna utkání v požadovaném čase, neboť v červenci již týmy nedají dohromady ani základní jedenáctku...
Pravděpodobnost podle Večerníku – 5 %

Jarní část nezačne a ročník bude anulován
Sezóna se bude odkládat tak dlouho, že již nebude možné ji včas dohrát. A FAČR rozhodne o ukončení sezóny. Celý ročník bude anulován, takže by v dalším roce kluby nastoupily ve stejné soutěži jako letos. Nikdo by nepadal a nikdo by nepostupoval. Tímto krokem by byla zachována regulérnost soutěže. Tuto variantu vidí jako nejpravděpodobnější většina funkcionářů a odpovídá tomu i aktuální vládou nařízený nouzový stav v zemi. Předpoklad, že by chod vrátil do normálu dříve než na přelomu dubna a května je hodně zcestný. Hrozí spíše opak…
Pravděpodobnost podle Večerníku – 60 %

Jarní část nezačne a bude platná tabulka po podzimu
Ročník bude ukončen po podzimní části a výsledky by byly platné. V tomto bodě by ale nejspíše nastal problém, co se týče regulérnosti soutěže, a s největší pravděpodobností by se k takovému kroku FAČR, potažmo krajské a okresní svazy, neodhodlal.
Pravděpodobnost podle Večerníku – 10 %

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...