Dobrý podvečer, dnes je středa 26.6.2024
svátek slaví Adriana,
zítra Ladislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V pondělí odpoledne proběhne zasedání Okresního fotbalového svazu v Prostějově. Na něm se bude řešit další postup a je otázkou, jak to letos se soutěžemi bude. Hlavní slovo bude mít především vláda České republiky a FAČR. V současné chvíli je zatím brzy na zodpovězení otázky, jak celá situace a ročník 2019/2020 dopadnou.

Situace je stále vyvíjí a nikdo zatím nedokáže přesně říci, jak letošní sezóna dopadne. O tom, zda se nakonec podaří dohrát, nebo se celý ročník zruší, zatím není vůbec jasné. „My se sejdeme v pondělí šestnáctého března na schůzi výkonného výboru. Čtvrteční aktiv, který měl proběhnout, je zrušený. Momentálně vám tak přesně nic nemohu potvrdit ani říct. Určitě budeme respektovat nařízení vyšší moci. Především vlády a fotbalové asociace,“ prozradil Večerníku na konci minulého týdne Milan Elfmark, předseda OFS Prostějov.
Okresní fotbalový svaz zatím stále pracuje s myšlenkou, že bude možné soutěž odehrát a na schůzi se bude řešit také další postup a hledat volné termíny, které by se daly využít v případě odložení některého z prvních kol. Ani sám první muž svazu ale zatím nedokáže říci, jak se bude situace vyvíjet. „Zatím nechci vyjadřovat své názory, vše důkladně pořešíme v pondělí. Jediné, co můžu říct určitě, že budeme čekat, dokud to půjde. Jestli se situace bude zlepšovat, nebo zda bude nadále kritická,“ předeslal Elfmark.
Nejasno je pochopitelně i v samotných klubech. Trenéři však chápou, že než na góly a body je třeba nyní myslet jinak. „Nejdůležitější je zdraví,“ zdůrazňuje trenér Vrahovic David Mezuliánek. „Proto jsme se také v klubu dohodli, že během nejbližších dvou týdnů trénovat nebudeme vůbec, kontakty většího počtu lidí omezíme na minimum.“ Jak bude vypadat zbytek sezóny, je podle něj těžké předpovědět, v případě okresního přeboru by dohánění zápasů uprostřed týdne bylo hodně problematické. „Pokud by se odehrál minimální nutný počet utkání a Vrahovice skončily první, samozřejmě bychom se nezlobili, byť by nešlo o plnohodnotné vítězství v kompletním ročníku“ odlehčil současnou tíživou atmosféru vrahovický trenér.
To ve Výšovicích se třeba pilně trénovalo. Tým dokonce absolvoval ještě v předminulém týdnu soustředění na Baldovci. „Budeme nadále pokračovat v trénincích, abychom byli připraveni na mistrovské zápasy,“ plánoval ještě na konci pracovního týdne trenér Michal Dudík. Ohledně jarní sezóny nechce ani on příliš spekulovat. Vložené zápasy v týdnu jsou problematické a mít mezi koncem tohoto ročníku a startem toho příštího v létě jen týden či dva asi také není úplně optimální.
Vedení němčického klubu rozhodlo o zrušení veškerých oficiálních tréninků. „Samozřejmě je pravděpodobné, že individuálně se kluci budou snažit udržovat v kondici,“ věří trenér Pavel Voráč. Sám je k jarní sezóně poměrně skeptický. „Během čtrnácti dnů či měsíce se asi nic nevyřeší, a pokud bude mimořádná situace trvat déle, je jaro zřejmě ztraceno,“ počítá němčický lodivod. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...