Příjemnou noc, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nespokojenost, zklamání. Tak by se stručně ve dvou slovech dala popsat nálada v prostějovském fotbalovém klubu po podzimní části Fortuna:Národní ligy 2019/2020. Mužstvo, které mělo předpoklady zlepšit předchozí ročník, se opět trápilo. A i když nepadalo až k sestupovým příčkám, žádná sláva to nebyla. Přestože pak trenér Oldřich Machala měl z posledních pěti utkání vyrovnanou bilanci 2–1–2, na jeho udržení postu to nestačilo. Ambice byly prostě jinde. Přitom zprvu to vypadalo, že pozici si legenda Sigmy uhájí. Nejdříve byl v soudech ohledně konce zkušeného kouče předseda klubu František Jura pozitivní, postupně byl ale v odpovědích na dotazy týkající se konce kouče opatrnější a záhy po posledním kole (0:2 s Vlašimí) přišel odchod.

Pomůže? Nepomůže? Dobrá otázka, na kterou se těžce hledá odpověď. Zda se Prostějov dostane z nepříliš lichotivého devátého místa, mohla do určité míry naznačit i zimní příprava. V ní si tým pod trenérem Pavlem Šustrem nevedl špatně, porazil olomouckou Sigmu, vzdoroval Baníku Ostrava, dokázal odehrát vyrovnaná střetnutí téměř s kýmkoli. Hráči pak nejednou na dálku trenérovi děkovali, že se spíše než běhání někde pořád do kolečka, věnuje hlavně práci s balónem. V té by nyní tým měl být jistější a hlavně rychlejší. Dříve proti soupeřům místy ztrácel i kvůli tomu, že vše Prostějovanům trvalo o sekundu déle, než by mělo. Teď by tomu mohlo být naopak.
Jediným viditelným problémem Prostějova tak je posílení přes zimu. Klub nakonec přivedl pouze tři hráče, přičemž zejména u předních řad se očekávalo, že zde bude větší pohyb směrem dovnitř. Útok, případně zálohu, mohlo posílit relativně hodně hráčů, nakonec nejvýraznější posilou směrem dopředu je Bronislav Stáňa. Škoda je, že se k němu nepřidali například Jakub Matoušek nebo jeho jmenovec Teplý, kteří by taktéž byli pro tým přínosem. Dorazil také stoper Daniel Bialek a univerzál Michal Stříž, který závěr přípravy hrál spíše vzadu, přitom ale nadále bude právě na stoperské pozici tým tlačit bota: nejenže totiž skončil Tomáš Janíček, ale také Aleš Schuster už má svůj věk.
Nyní už je ale tým nejspíše kompletní a vyhlíží první střetnutí. Podaří se, nepodaří? Může se zdát, že se jedná „pouze“ o nějakých devadesát minut, jeden zápas. Už toto utkání ale může hodně naznačit, zda nakonec budou v kabině po sezóně úsměvy, nebo létat blesky.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...