Příjemnou noc, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Zimní příprava není ve fotbalovém světě příliš oblíbená, už kvůli počasí, přílišné délce a náplni zaměřené mimo jiné na zlepšování fyzické kondice. Při současném počasí se o mrazivých podmínkách snad ani nedalo hovořit, každopádně nepříjemné období pro fotbalisty i čekající fanoušky je pryč, a naopak jarní sezóna je přede dveřmi. Fotbalisté 1.SK Prostějov odehráli poslední přípravný zápas uplynulou sobotu a trenérský triumvirát na čele s Pavlem Šustrem bude dolaďovat poslední detaily před vstupem do té náročnější části každého soutěžního ročníku. A v sobotu v půl třetí odpoledne to na hřišti SCM Za místním nádražím v Prostějově konečně vypukne.

Je otázkou, do jaké míry byla základní sestava pro generálku s Blanskem ovlivněna aktuálním zdravotním stavem kádru a do jaké skutečným trenérským záměrem. Co je zatím jasné? O postu brankáře netřeba dlouho diskutovat, standardní kontury dostává rovněž stoperská dvojice. Tady nastal po konci podzimu velice těžký úkol, jak nahradit zkušeného Tomáše Janíčka, který patřil k nejlepším hráčům. Při zdravotních potížích Martina Suse bylo nezbytné přivést posilu a Daniel Bialek se ukázal dobrou volbou. Přestože nedisponuje dlouholetými zkušenostmi, působí vedle matadora Aleše Schustera jistým dojmem, s dostatečným přehledem o hře a potřebným důrazem. Rezervou na místo posledního hráče je také uzdravený Lubomír Machynek, který se na stoperu už nejednou osvědčil.
Na postu pravého beka se docela zabydlel David Pašek, byť do Prostějova přišel s poněkud ofenzivnějšími představami. Ani jemu se ale v přípravě nevyhnuly zdravotní potíže. Michal Stříž, další z nových tváří, může krýt levou stranu obrany spolu s Michalem Zapletalem, ofenzivního a střelecky disponovaného Milana Lutonského je takhle vzadu přece jen škoda.
Tím se posouváme do středové řady, jíž jednoznačně dominuje zkušený Jan Polák. Měl-li po jeho nečekaném příchodu pochybnosti o jeho přínosu pro tým, pak se nechal jednoznačně ovlivnit jeho postupným rozehráním po dlouhodobém zranění. Polák v poslední době dokazuje, že je nejen spolehlivý defenzivní záložník, ale umí také konstruktivně tvořit směrem dopředu. Dalším pilířem zálohy je Patrik Slaměna, který se během podzimu vypracoval v hráče do základní sestavy. Jeho případné zranění ze zápasu s Blanskem by bylo pro eskáčko v úvodním zápase sezóny opravdu velkým problémem.
K ofenzivním stálicím Koudelkovi, Šteiglovi a Píchalovi se zatím jako poslední přidal Bronislav Stáňa, který ovšem bude muset trenéra ještě přesvědčit, že bude disponovat kýženou produktivitou, která již dávno nestojí pouze na Karlu Kroupovi. Ten závěr přípravy promeškal kvůli drobným zdravotním potížím, ale podle vlastních slov je připraven možná na poslední aktivní sezónu ve vrcholové kopané.
Jestli prostějovský tým úspěšně vykročí pod novým trenérem do druholigových bojů, uvidíme už tuto sobotu na stadionu Za Místním nádražím, kdy v rámci 17. kola Fortuna:Národní ligy přijede Ústí nad Labem. Takže, fanoušci na nic nečekejte a dorazte!

soupiska 1.sk prostějov pro jarní část sezóny 2019/2020

brankáři:
27 Miloslav BRÉDA 1994 15/2 1.SK Prostějov
1 Filip MUCHA 1992 1/0 1.SK Prostějov
obránci:
9 David PAŠEK 1989 14/0 1. SK Prostějov
14 Matěj BIOLEK 1991 13/2 1. SK Prostějov
21 Aleš SCHUSTER 1981 16/1 1. SK Prostějov
15 Daniel BIALEK 1997 - hostování z MFK Frýdek-Místek
16 Lubomír MACHYNEK 1994 0 1. SK Prostějov
13 Michal STŘÍŽ 1994 - hostování z MFK Vyškov
22 Michal ZAPLETAL 1998 8/0 1.SK Prostějov
záložníci:
19 Milan LUTONSKÝ 1993 16/3 hostování z FK Jablonec
7 Jan KOUDELKA 1992 13/2 1.SK Prostějov
8 Jan POLÁK 1981 7/0 1. SK Prostějov
11 Patrik Slaměna 2000 9/1 hostování z FC Fastav Zlín
23 Oleksander PERNACKIJ 1995 12/0 1.SK Prostějov
12 Jan ŠTEIGL 1995 12/1 1.SK Prostějov
24 Martin SUS 1989 8/0 1.SK Prostějov
6 Adam DITTMER 2002 1/0 1. SK Prostějov
útočníci:
3 Karel KROUPA 1980 12/1 1.SK Prostějov
99 David PÍCHAL 2000 12/1 1.SK Prostějov
25 Bronislav STÁŇA 1993 - hostování z SFC Opava
3 Jakub ROLINC 1992 14/2 1. SK Prostějov

PŘÍCHODY:
Michal Stříž (hostování z SK Sigma Olomouc, naposledy Vyškov), Daniel Bialek (hostování z MFK Frýdek-Místek), Bronislav Stáňa (hostování z SFC Opava)

ODCHODY:
Tomáš Janíček (ukončil kariéru), Jan Kotouč (ukončeno hostování z SK Sigma Olomouc), Marek Střeštík (bez angažmá)

Realizační tým:
hlavní trenér: Pavel ŠUSTR 1974
asistent trenéra: Tomáš HUNAL 1973
Matěj VYBÍHAL 1990
trenér brankářů: Petar ALEKSIJEVIČ 1977
vedoucí mužstva: Martin MUSIL 1968
masér: Marek ROBA 1970
kustod: Tomáš ČEPA
lékaři: MUDr. Vladimír MACHÁČEK
MUDr. Jindřich KRATOCHVÍL

Vedení klubu:
předseda: František JURA 1969
ekonomický ředitel: Ivan POLÁK 1965
technický ředitel: Tomáš ČEPA
sportovní ředitel: Ladislav DUDÍK
předseda dozorčí rady:Radim WEISSER
manažer mládeže: Petar ALEKSIJEVIČ

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...