Dobré ráno, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Co nejrychleji se dostat do klidného středu druholigové tabulky a hrát atraktivní fotbal, který přivede na stadion co nejvíce diváků. Takové jsou cíle „A“-týmu 1. SK Prostějov pro jarní část F:NL sezóny 2019/2020. Na středeční tiskové konferenci je představili předseda klubu František Jura, nový trenér Pavel Šustr i nový kapitán Jan Polák se svými spoluhráči. „Na spoustu věcí se s koučem díváme podobně. Věřím, že pro nás bude velkým přínosem,“ říká šéf klubu, jehož kabinu oživily tři nové tváře.

Zimní příprava zamířila ke svému konci a k jejímu závěru patří nejen bilancování, ale také tisková konference. Prostějovský 1.SK uspořádal mítink se zástupci médií tradičně v útrobách SCM Za Místním nádražím. Po první polovině druhé nejvyšší soutěže je eskáčko na desátém místě tabulky s osmibodovým náskokem na předposlední Vítkovice, další tři bodíky navrch má nad Sokolovem, který je šestnáctý. O záchranářských pracích se ale v útrobách prostějovského stánku vůbec nemluví, tým míří výš. „Chceme, abychom více v zápasech dominovali s míčem, abychom hráli rychlý, kombinační fotbal, s rychlým přechodem do útoku a s daleko větším počtem hráčů v pokutovém území a do zakončení. V tabulce bychom se měli pohybovat v lepším středu,“ shodli se na středeční tiskovce unisono všichni představitelé 1.SK Prostějov.
Vedle změn v hráčském kádru proběhla jedna také ve vedení klubu, kdy byl Ladislav Dudík oficiálně inaugurován do funkce sportovního manažera. „My jsme spolu začínali, když jsme domlouvali fotbal v Prostějově na profesionální úrovni. Pak jsme se na nějakou dobu rozešli, ale vždycky jsme byli v kontaktu, řešili spolu interní věci,“ objasnil tento krok František Jura. A co hráčský kádr? „Avizovali jsme, že chceme posilu na post stopera. Nakonec jsme se rozhodli angažovat mladého Daniela Bialka, perspektivního hráče z Frýdku-Místku. Máme zde kluky starší, pořád mají výkonnost, ale nevíme, jak to bude dál s nimi,“ připomněl skutečnost, že takový Aleš Schuster už nepatří mezi mladíky. Na dotaz z pléna, zda jsou předseda a trenér spokojeni s posilami, oba odpověděli kladně. „Já jsem spokojen, protože asi nebylo cílem vyměnit šest sedm hráčů,“ uvedl František Jura a hned přidal příklad. „O Stáňu jsem měl zájem, už když byl ve Znojmě. V té době jsem ještě trénoval. Teď to vyšlo a je tady,“ pousmál se na adresu zatím posledního nového člena klubu, Bronislava Stáni, který přišel z Opavy. Sám hráč pak vnímá Prostějov jako možnost zlepšit se a předvést se. „Trošku jsem spal, chtěl bych se tady pořádně probudit,“ prohlásil. Vedení se pak vyjádřilo i k dalším otázkám. Například ke zdravotnímu stavu hráčů. Ten dělal během přípravy trenérům nemalé vrásky. „Ti, co byli delší dobu mimo hru, Aleš Schuster a Martin Sus, už trénují a dá se říct, že bez omezení. Biolek má zánět v achilovce, Kuba Rolinc začal trénovat a je normálně s týmem. Postupně se to lepší a marodka se vyprazdňue,“ sdělil Pavel Šustr.
Zajímavostí bude, že áčko bude mít nově dva kapitány: Jana Poláka a Karla Kroupu. Trenér tuto změnu vysvětlil tím, že jsou pro něj hráči na stejné úrovni. Zmíněni ale byli také někteří mladší. Jedním z těch, co v přípravě nastupovali pravidelně, je třeba Adam Dittmer. „Z Bohuňovic jsme koupili mladého Adama Dittmera, který se zapojil s námi do přípravy a vypadá to, že pravděpodobně v naší dvacítce zůstane působit celou sezónu,“ ozřejmil situaci kolem mladého záložníka Ladislav Dudík.
V samém závěru středeční tiskové konferenci se pak jak novinářské dotazy, tak i projevy představitelů klubu točily okolo ambicí. „Nedávali jsme si jednoznačnou cifru, ale chceme vidět progres u týmu,“ sdělil František Jura s tím, že mužstvo mělo získat mnohem víc než 18 podzimních bodů. „Cíl je stabilizovat to, dostat se co nejdřív zespodu tabulky. Střednědobý cíl je hrát opravdu nahoře a s těmi nejlepšími,“ vyjádřil se předseda klubu, který nezapomněl ani na diváky. Těch si na tribuny většinou najde cestu nějakých sedm osm stovek. „Když v prvních dvou třech zápasech uvidí, že hráči hrají na sto deset procent, ledacos nám odpustí. Pokud ne, přestanou postupně chodit,“ řekl František Jura. Celkově pak naznačil, že léta, kdy se eskáčko strachovalo o udržení 2. ligy, jsou tatam. Snad...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...