Příjemnou noc, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Poslední zápas před ostrým startem sezóny mohl leccos napovědět o připravenosti svěřenců trenéra Pavla Šustra. Vedoucí tým Moravskoslezské ligy byl v sobotním poledni domácím druholigistům vyrovnaným soupeřem a ujal se dokonce vedení. Eskáčku se ovšem podařilo záhy srovnat díky Koudelkou proměněné penaltě a brzy šlo do vedení pohotovým zásahem Šteigla. Prakticky z protiútoku ovšem forvard s prvoligovými zkušenostmi Harba vyrovnal a ve druhém poločase už ke změně skóre nedošlo.

Hosté se nepřišli na hřiště týmu areálu Za Olympijskou ulicí z vyšší soutěže pouze bránit a brejk na konci první desetiminutovky naznačil jejich útočné možnosti. Míč sice ještě skončil těsně mimo branku hájenou Miloslavem Brédou, ale po chvíli se už skóre měnilo. Do centru zprava se ideálně položil Kopičár a poslal Blansko do vedení – 0:1. Největší střeleckou aktivitu vyvíjel Koudelka, ani jedna ze tří těsně po sobě následujících střel se ale neujala. Svoji parketu si však zkušený ofenzivní záložník stejně našel. Po faulu na Stáňu si postavil míč na značku pokutového kopu a penaltu střelou k tyči bezpečně proměnil – 1:1. Chvíli to vypadalo, že tento moment přinesl na hřiště obrat co do vývoje zápasu. Domácí se tlačili před Doležalovu branku a v závěru první půlhodiny centr Poláka přetavil ve vedoucí branku pohotovým zásahem na přední tyči Šteigl – 2:1. Jenže prakticky z protiútoku bylo srovnáno. Prostěovská obrana faulovala před vlastní šestnáctkou, k přímému kopu se postavil zkušený Harba a přesnou střelou nedal Brédovi šanci – 2:2. Vzrušení na obou stranách s sebou přinesl závěr první půle. Přetažený centr hlavičkoval do gólmanových rukavic Stříž, po nepřímém kopu tečoval míč těsně mimo tyč Bialek a do slibné příležitosti se dostali i hosté. Těsně před hvizdem sudího Sukup řádně naložil Slaměnovi, který odkulhal do šatny za pomoci dvou členů realizačního týmu, a jeho kotník nevypadal vůbec dobře.
Ten logicky do druhé půle nenastoupil a střídal rovněž Koudelka, kterého nahradil Píchal. Po hodině hry Stáňovu střelu vyrazil blanenský gólman, na druhé straně zleva zahrozil Bartolomeu. Střídajícího brankáře Muchu pořádně protáhl přesnou střelou k tyči z přímého kopu Žák, vyražený míč pak skončil v zámezí. Deset minut před koncem našel pěknou kolmicí Polák Zapletala, ten ale z úhlu strážce blanenské svatyně nepřekvapil. Když se po Píchalově přiťuknutí neprosadil v závěru Koudelka, rozešli se oba soupeři zaslouženou plichtou.

10. PŘÍPRAVNÝ ZÁPAS
1.SK Prostějov – FK Blansko 2:2 (2:2)
Branky: 26. Koudelka z penalty, 30. Šteigl – 13. Kopičár, 32. Harba
Statistiky: střely na branku 10:6, střely mimo 4:2, rohy 4:3

sestava Prostějova: Bréda (63. Mucha) – Pašek, Bialek, Schuster, Stříž – Koudelka (46. Píchal), Polák, Slaměna (46. Pernackij), Lutonský (67. Zapletal) – Stáňa (75. Koudelka), Šteigl (72. Rolinc). Trenér: Pavel Šustr.
sestava Blanska: Doležal – Sukup, Huška, Lahodný, Klusák – Žák, Buchta, Kopičár, Bartolomeu – Holiš, Harba. Střídali: Paděra, Minx, Fabuš, Tulaydan, Přerovský, Záleský, Ilko. Trenér: Zbyněk Zbořil.

 


Pozápasové hodnocení trenérů
Pavel ŠUSTR - 1.SK Prostějov:
„Spokojenost moc není, protože jsme určitě nepodali takový výkon, jaký jsme chtěli. Připadalo mi, že někteří hráči byli zbytečně nervózní, někteří hráli pod svoje možnosti. Rozhodně zápas s Blanskem nehodnotím nijak kladně. Výsledek nechme stranou, bavme se o výkonu. Terén byl pro obě mužstva stejný, dnes nám to ale prostě nesedlo. Jsem rád, že jsme na takzvanou generálku dostali takto kvalitního soupeře, protože ve druhé lize to bude ještě kvalitnější a ještě soubojovější. Hráči ode mě uslyší velkou výstrahu v tom, že zápasy budou daleko náročnější než tato nepříliš podařená generálka.“

Zbyněk ZBOŘIL - FK Blansko:
„Zápas měl parametry mistrovského utkání, soupeře musím pochválit za připravené hřiště. Oba mančafty byly ve stejné fázi přípravy, což na hřišti bylo poznat. Neměl bych být příliš spokojený s přípravou, hodnotí se podle výsledku, ale tento zápas se mi líbil. Na jaře se pokusíme uhájit první příčku, ale máme v soutěži silnou konkurenci, třeba rezervu olomoucké Sigmy. Hodně bude záležet na vstupu do sezóny, máme na úvod velice těžký los, ze čtyř zápasů jedeme třikrát na hřiště soupeře. Ale bylo by alibistické říci, že nehrajeme o postup.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...