Příjemnou noc, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Hodně divoký fotbalový podzim se tentokrát odehrával v I.B třídě Olomouckého KFS a konkrétně skupině B. A byly u toho i tři kluby z regionu – TJ Haná Prostějov, TJ Smržice a Jesenec-Dzbel. Předchozí sezónu zakončovaly různě: Smržice se taktak udržely, rozhodlo až poslední kolo. Jesenečtí se protrápili k horšímu středu tabulky, Haná válela. Jak se oddílům vedlo v první polovině stávajícího ročníku 2019/2020?

Prakticky se dá říct, že kde mužstva v červnu 2019 skončila, tam o dva měsíce později začala. Prostějovská Haná tak dál bořila soupeře jak kuželky, střelecky znovu zářili Cibulec a Gábor, tedy útočné duo, jehož věkový rozdíl čítá neuvěřitelných 19 let. Týmu se zejména dařilo právě střelecky, nakonec ve vyrovnaném vrchu tabulky obsadil čtvrté místo. Haná i přes poměrně vysoký věkový průměr hráčů prostě jede. Nejsmutnější zpráva pro klub tak přišla až dlouho po podzimní části. Jak totiž v posledním čísle Večerník informoval, zemřel aktivní člen klubu Ivo Rek.
Jiná situace panuje ve zbylých dvou klubech. Jesenec-Dzbel je aktuálně desátý s náskokem šesti bodů na poslední tým tabulky. I tak se ale dá říct, že rozhodně tento tým nezklamal, naopak: v některých zápasech se uskutečnil brankostroj, například 13. a 20. října tým dvakrát shodně vyhrál 5:4, z toho dokonce jednou venku. Na druhou stranu má sloučený výběr dvou přilehlých obcí vůbec nejhůře bránící tým v soutěži, navíc se mu nepodařilo září, během kterého čtyřikrát v řadě prohrál. Přesto se dá říct, že tým vypadá o něco lépe než v minulé sezóně. A na rozdíl od Smržic nebude mít se záchranou nejspíš výraznější starosti.
Právě Smržice jsou na tom naopak opět bledě. Podzimní část sice začaly výhrou a zakončily dvoubodovým ziskem, mezitím se jim ale příliš nevedlo. Často nedávaly více než jeden gól, celkově mají druhou nejslabší produktivitu soutěže. Kariéru navíc ze zdravotních důvodů musel ukončit Ivo Zbožínek, jehož góly (v prvním utkání ročníku dal mimochodem hattrick) i zkušenosti hráčům na hřišti chybí. Co hůř, z opor týmu se hovoří o přesunu snajpra Martina Luži do Čechovic. Zatím je tam na přípravu, i proto, že se však v zápase uvedl pěti brankami, je docela pravděpodobné, že se přesune i na sezónu. Takže další velká rána pro tým.
Už znovu tak bohužel musí zaznít otázka kdo s koho? Jinými slovy, kdo se udrží v soutěži a kdo naopak padne? Jesenec-Dzbel má zatím, zdá se, spíše klid. Pokud zapracuje na obraně a nepřijde v průběhu jara o brankáře (který část sezóny týmu chyběl), tak se bez větších potíží udrží. U Smržic naopak panují pochybnosti. Doposud vše nasvědčuje tomu, že budou opět sezónu zachraňovat na poslední chvíli. Otázka je, co to udělá s psychikou hráčů. A zda se pak někteří nebudou rozhlížet po jiném angažmá.

 

Vše o podzimní části I.B třídy, skupiny B Olomouckého KFS najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 24. února

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...