Příjemnou noc, dnes je úterý 8.10.2024
svátek slaví Věra,
zítra Štefan a Sára
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

34 fotbal_urciceV duelu Určic s Havířovem došlo na souboj dvou celků, které jako jediné v úvodních kolech divize „E“ neobdržely ani jednu branku. Bezbranková remíza se ale zdaleka nezrodila, nováček zvládl i druhé domácí utkání sezony a po vysoké výhře 4:0 se dokonce dostal do čela celé soutěže. Lepší bilancí, než jakou je zisk sedmi bodů při skóre 5:0, se nemůže pyšnit nikdo.

„Je to teprve start soutěže a nikdo neví, zda se naši soupeři umístí nahoře, uprostřed, nebo dole. Sedm bodů je ale pozitivní, protože nejsme vzadu. Jsme v euforii a daří se nám, nic to ale nemění na tom, že chceme skončit uprostřed tabulky,“ brzdí přílišný optimismus trenér Sokola Určice Evžen Kučera.

Domácím hráčům se dařily od úvodní minuty pohledné akce po křídlech a velice brzy se díky Vítu Kopečnému dostali do vedení, ještě do poločasu ho zvýraznili Radim Vaněk s Alešem Rusem. „Jasný výsledek je vcelku překvapením, ale byli jsme lepší. V první půli jsme je pustili asi jen do dvou standardek, my jsme měli další dvě tři šance. To stejné bylo i po přestávce. Měli jen několik rušivých akcí a nepříjemné standardky,“ udělalo kouči radost.

Svým ovečkám neměl prakticky co vytknout, s výkonem panovala z jeho strany stoprocentní spokojenost. „Bylo to jako v Mohelnici, tedy bojovnost, nasazení, odpovědnost, navíc také kombinace a gólové šance, které se nám dařilo proměňovat,“ dělil se Kučera o svou radost.

V předchozích letech se mužstvo při zakončování spoléhalo zejména na Petra Vodáka, s jeho odchodem do Rakouska se ale situace výrazně změnila. Určice zatím nastřílely pět branek, o něž se postaralo pět různých hráčů. Tu poslední přidal po změně stran Tomáš Los. „Do šancí se dostává víc hráčů, což je pozitivní. Umí je zakončovat, to ještě Svozil přestřelil ze šestnáctky prázdnou bránu. Soupeř se tak nemůže soustředit na jednoho hráče,“ upozornil na podstatný moment úspěšný trenér.

Postup do divize mu díky změně pravidel umožňuje vystřídat během zápasu až pět hráčů. Kučera toho začal ihned využívat. „Dokud jsou hráči zdraví a máme pět lidí, tak je to velmi dobrá novinka. Když se někomu nedaří, můžete dát šanci jinému a také lépe reagovat na zranění,“ pochvaluje si novinku.

Tým Určic se nyní vydá za hranice Moravy až do Slezska, dalším soupeřem je totiž aktuálně pátá Opava „B“. Zápas se uskuteční v neděli dopoledne od 10.15 a cílem hostů je neprohrát.

TJ Sokol Určice - MFK Havířov 4:0 (3:0)

Branky: 13. Kopečný, 24. Vaněk, 32. Rus, 60. Los

Rozhodčí: Řezníček – Drápal, Motal

Sestava Určic:

Dragon – Rus, Zbožínek, Skopalík, Ján – Bokůvka (77. Pekař), Vaněk (Matoušek), Svozil, Hochman (60. Zapletal) – Los (89. Javořík), Kopečný (65. Halouzka). Trenér: Evžen Kučera.

34 fotbal_urcice2

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...