Příjemnou noc, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Příprava Eskáčka se posunula do své druhé poloviny, stejně jako počet odehraných zápasů. Prostějov jich má za sebou už sedm, zbývají mu odehrát ještě tři. Co je ale důležitější, nadále zbývá doplnit tým novými hráči. Řada z těch, co se přišli o místo v kádru ucházet, totiž buď neuspěla, nebo z různých důvodů skončila. Po Jiřím Batelkovi či Jakubu Matouškovi totiž 1. SK Prostějov ohlásilo další dvě ztráty: Na jaře tak v prostějovském dresu neuvidíme Pavla Hlocha a Jakuba Teplého.

Důvody, proč mužstvo neposílí, jsou přitom různé. Opět ale, podobně jako u Dmytra Zhykola, zasáhlo zdraví. „Pavel Hloch se rozhodoval, jakým směrem se dále bude ubírat jeho život. Zájem jsme o něj měli, skončil z osobních důvodů. U Jakuba Teplého jsme věřili, že by byl schopný týmu pomoct. Hned se ale zranil, zdravotní problémy přetrvávaly a nebylo jisté, zda by se z toho do začátku sezóny dostal. Oba tedy vlastně na zkoušce uspěli, ale z různých důvodů to nedopadlo,“ konstatoval trenér Pavel Šustr. Hloch se například už neobjevil v přípravném utkání s Uničovem, to pak bylo derniérou také pro Jakuba Teplého, který se už předtím potýkal se zdravotními problémy.
V týmu tak ze zamýšlených posil zbyl jen nepatrný zbytek. Nejvýraznější posilou se nyní jeví Michal Stříž, někdejší hráč olomoucké Sigmy. Klub si od něj zjevně nadále slibuje, že posune hru týmu. „Michal Stříž je v jednání, ladíme příchod do týmu. Mladý Oleksandr Khrulenko je pak nadále na zkoušce,“ řekl trenér Pavel Šustr. Mužstvu by ale na jaře měli pomoct i mladíci. Například brankář Lukáš Peka, který už si v přípravě zachytal, nebo Adam Dittmer. I ten už se v přípravě uvedl a dostává poměrně hodně prostoru na hřišti. „Zatím s námi trénovali, někteří si zahráli, teď v sobotu nastoupil do zápasu další. Nejde pak ani tak o to, že by něco hráči neuměli, ale že mají ještě rezervy v tom, kam se mohou posouvat. 19tka je na tom nyní hlavně špatně, je tam spousta zraněných,“ uvedl Pavel Šustr s tím, že i mladí odchovanci Prostějova s velkou pravděpodobností dostanou prostor v ligových zápasech Áčka.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...