Příjemnou noc, dnes je úterý 8.10.2024
svátek slaví Věra,
zítra Štefan a Sára
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram


VIDEO+ FOTOGALERIE
Start do ročníku 2012-2013 vyšel hráčům FC Hvozd na výbornou a po třech duelech disponovali devíti body při skóre 13:5. Rok se s rokem sešel a po přesunu ze II. třídy OFS Prostějov do skupiny „B“ I.B třídy Olomouckého KFS je tomu naopak. Úvodní tři zápasy proti Slavonínu, Kožušanům a Maletínu nepřinesly ani jeden bod a to vše při poměru branek 5:18. Včetně pohárového duelu s Mostkovicemi to tak znamená, že Hvozdečtí obdrželi během posledních tři sta šedesáti minut hned třiadvacet branek. Zatím je tak tým Karla Procházky na chvostu tabulky těsně za Červenkou, právě s níž se utká už tuto sobotu odpoledne.


Úvodní dvě kola aktuální sezony odehrál Hvozd na soupeřových hřištích a tak až duel s Maletínem byl domácí premiérou v krajském fotbale. Trenér Karel Procházka již dopředu avizoval, že jde o nesmírně kvalitního soupeře, a na jeho slova brzy došlo. Hosté nastoupili v bleděmodrých dresech a se znakem inspirovaným římským Laziem a velice brzy předvedli svůj útočný potenciál. První brejk v podání Chudáčka s Masopustem ještě zastavil ofsajd, o chvíli později, rohu z levé strany a koníčku se již třáslo břevno.
Domácí se nepoučili a za další ztrátu je potrestal střelou do poloprázdné brány Chudáček, jen o pár desítek sekund nato zvýšil hlavičkou z bezprostřední blízkosti Aleš Masopust. Na tuto branku ještě měli domácí brzkou odpověď a po trefě Petra Coufala snížili na 1:2. Více branek se jim ale vsítit nepodařilo. Do sóla se sice málem řítil Zbyněk Poles, ale hostující Marek Beran přihrávku na poslední chvíli zastavil.
Hráči Hvozdu se dopouštěli laciných ztrát a z útočných standardek a možnosti ohrozit soupeřova gólmana se tak hned několikrát stal rychlý brejk hostí. Přečíslení tři na jednoho ještě Josef Bílý zachránil odvrácením na rohový kop, jenže brzy po něm nejprve Maletín trefil tyčku a dorážející Milan Michalčák zvýšil na dvoubrankový rozdíl pro hosty.
Ofenzivně dobře naladění borci z Olomoucka tlačili dál. Gallo obešel těsně před vápnem několik protihráčů a zachraňovat musel Koutný, individuální akce Lukáše Michalčáka už ale znamenala čtvrtý zásah. Ještě před pauzou vypálil Novotný o fous vedle a Chudáčkův nájezd z pravé strany zpacifikoval Koutný.
Po pauze se toho moc nezměnilo a Koutný měl stále plno práce. Za první půli byl poměr střel na bránu 3:11, na konci se to změnilo na 8:20... Domácí gólman hned po přestávce a centru zleva vytáhl hlavičku mířící ke vzdálenější tyči, poradil si i s Masopustovou střelou z dvaceti metrů, nepřišel si na něj ani Chudáček po přiťuknutí od spoluhráče. Při všech těchto tutovkách konická defenziva odolala a platilo to i na opačné straně po efektním položení se Bílého do rány i následném rohu a hlavičce Jiřího Polese těsně nad.
Nejblíže ke druhé brance byli domácí na startu poslední půlhodiny. Po faulu na hranici šestnáctky se do míče opřel Petr Coufal a od trefy do šibenice ho dělilo několik centimetrů, leč břevno bylo proti. A hosté to potrestali, prakticky ihned přidal Masopust pátý gól. Šestou trefu připojil umístěnou střelou Lukáš Michalčák, v samotném závěru se podruhé v utkání prosadil i jeho bratr Milan, když využil další chybné rozehry Hvozdu. Hosté dostali míč do sítě ještě jednou, ale poté, co brankář skokem zabránil brance, přišla dorážka z postavení mimo hru. 
Domácí i tak museli skousnout svou nejtěžší porážku a nyní zajíždějí do Červenky, hosté si výrazně vylepšili své skóre a zavítají do Kožušan.

FC HVOZD – TJ MALETÍN 1:7 (1:4)
I.B TŘÍDA, SKUPINA „B“ – 3. kolo
Branky: 16. P. Coufal – 14. a 66. Masopust, 15. Chudáček, 23. a 88. M. Michalčák, 42. a 70. L. Michalčák. Střely na branku: 8:20.  Střely mimo branku: 3:7 Rohové kopy: 3:6
Rozhodčí: Zelík – Bartůněk, Vojáček
Žluté karty: 6. P. Coufal, 53. F. Coufal – 78. Rattay, 80. Novotný
Diváků: 60

Sestava FC Hvozd: Koutný - F. Coufal (68. Béňa), J. Poles, J. Bílý, Vyroubal - L. Poles, P. Coufal, P. Muzikant, V. Bílý - Dutszak (65. Szekulics), Z. Poles (71. M. Muzikant). Trenér: KAREL PROCHÁZKA
Sestava TJ Maletín: Hajtmar - Obšil (51. Plančar), M. Beran, Nevrlý (17. L. Havlík), D. Meran - Chudáček (71.  Rattay), Novotný, Gallo, L. Michalčák - M. Michalčák, Masopust. Trenér: MIROSLAV SURÝ


 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...