Příjemnou noc, dnes je neděle 29.9.2024
svátek slaví Michal,
zítra Jeroným
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nelichotivé předposlední místo a pouhých jedenáct bodů určitě nenechávají nikoho ve vedení celku z Protivanova v klidu. Do boje o záchranu soutěže však nastoupí mužstvo zřejmě v totožné sestavě jako do podzimní části. Za posilnění kádru vedení považuje především návrat hráčů po zranění, kteří toho v první polovině ročníku 2019/2020 moc neodehráli.

Podzimní část se nesla ve znamení střídání kvalitních a slabých výkonů. Mužstvo dokázalo trápit a urvat nějaký bodík i s favority, jenže také umělo zakončit zápas debaklem. „U nás je to hodně způsobeno naším úzkým kádrem, když se nám zranili někteří stabilní členové kádru, bylo to hned znát. Odešel nám hráč číslo jedna (Ondřej Milar – pozn. red.) do Lipové. Za něj přišel Jakub Ondroušek, ale ten se bohužel zranil. Absentoval také František Pospíšil, a to nám poté najednou skončily ty relativně vydařené výsledky,“ vysvětlil příčiny nezdařeného půlroku sekretář klubu Josef Pospíšil. „Nejen zranění některých důležitých hráčů, ale i karetní tresty znamenaly ztráty hráčů pro některé zápasy. Nedařilo se nám tak udržet stabilní osu týmu, což byl jeden z hlavních důvodů neúspěšného podzimu,“ uvědomuje si hrající trenér Milan Piták.
Příprava na boj o záchranu tak bude určitě delší a náročnější než obvykle, aby mělo mužstvo na jarní boje dostatečně natrénováno. „Začali jsme v pátek sedmnáctého ledna. Hodně budeme běhat a chceme sehnat co nejvíce přátelských zápasů,“ prozradil sekretář. „Chci abychom jich odehráli nejméně pět. Drtivou část zimní přípravy budeme hlavně směřovat na fyzičku. V přátelských utkáních mám v plánu dát dohromady určitou kostru týmu,“ řekl kouč Milan Piták.
I přes úzký kádr nehodlají v Protivanově příliš posilovat. Ale také se nechystá ani žádný odchod, takže kádr by mohl zůstat konsolidovaný a dobře se připravit na jaro. Nějaká změna se podle sekretáře ovšem chystá, ale zatím nechtěl předbíhat, stejně jako trenér. Dalo by se tedy pouze polemizovat, o jakou změnu se bude jednat.
Boj o záchranu bere vedení týmu vážně, ale pokud by záchrana nevyšla, určitě by se hlavy nevěšely. „Půjde o určitě náročně jaro, ale ať to dopadne jakkoliv, především si přeji, aby se vše rozhodlo na zelených pažitech, ne v útrobách stadionu. To ale přeji všem soutěžím a klubům, aby nikde nedocházelo k postranním praktikám, které kluci na hřišti nedokáží ani sebelepším výkonem změnit,“ nechal se slyšet sekretář Josef Pospíšil.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...