Dobrý večer, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Další týden přípravy mají za sebou fotbalisté eskáčka. A i když tentokrát odehráli „jen“ jeden přípravný zápas, na události byl i tak bohatý. To nejdůležitější a nejpozitivnější je, že se uzdravili marodi. A nejenže začali trénovat, ale vyzkoušeli si i zápasovou zátěž. Michal Stříž tak odehrál proti Uničovu 70 minut, Jakub Teplý 30. „Naskočil poprvé po zranění. Je to trochu vidět. Zatím bych jej tak nehodnotil. Ukázal, že hrát umí, a věřím, že půjde výkonnostně nahoru,“ vyjádřil se trenér klubu Pavel Šustr k návratu Michala Stříže. Spolu s Teplým by měli hodně vylepšit ofenzivu týmu.

O to by se mohl nově starat také Oleksandr Khrulenko. Nováček v týmu, posila z Ukrajiny, v pátek odehrál první minuty za 1.SK Prostějov, konkrétně 31. Střelu sice nezaznamenal, přesto byl vidět. „Je to hráč, co přišel na zkoušku. Jedná se o podhrotového hráče, útočníka. Byl nám doporučený a my si řekli, proč jej nevyzkoušet. Nyní mapujeme, jaké má schopnosti,“ upřesnil trenér týmu Pavel Šustr.
Co jej pak mohlo těšit, tak třetí výhra v přípravě. Po olomoucké Sigmě a slovenské Dubnici porazil výběr Pavla Šustra také Uničov. Zcela spokojený však nebyl. „Výkon nebyl tak kvalitní jako třeba proti Dubnici,“ poznamenal. Tým se proti Uničovu dost natrápil, nevyslal například tolik střel a několikrát měl problém s rozehrávkou. Po brance Jana Šteigla sice vedl 1:0, prakticky až do poslední chvíle zápasu se však eskáčko strachovalo o pomyslné body. Ty nakonec uzmulo a upravilo svou bilanci na 3 – 1 – 2.
Ani tento týden pak nebude ve znamení odpočinku, naopak. „Čeká nás aktuálně tvrdý trénink a v sobotu pak přátelák se Skašticemi,“ připomněl Pavel Šustr. Skaštice jsou náhradou za plánovaný přípravný zápas se Slovenskou Senicí. Ta ale přátelák už před časem odvolala. Nyní tak Prostějov čeká divizní celek, který se aktuálně nachází na osmém místě tabulky. Prostějov by ale mohl řádně prověřit, v soutěži má totiž tým z jižní Moravy druhou nejlepší ofenzivu. Utkání se odehraje v sobotu 8. února od 14 hodin v Chropyni.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...