Příjemnou noc, dnes je úterý 8.10.2024
svátek slaví Věra,
zítra Štefan a Sára
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

09 kralice_logoKralice splnily normu tří vstřelených branek a díky třem bodům z domácího duelu proti Ústí se vyšvihly na absolutní špici krajského přeboru. Před týdnem stačily Kralickým tři trefy k remíze v Troubkách, ve středu díky třem trefám postoupili přes Čechovice do finále okresního poháru, v sobotu pak výsledkem 3:0 uvítali své fanoušky při domácí premiéře v nové sezoně.

„Nedopouštěli jsme se individuálních chyb a rozhodl již první poločas. Byl plně v naší režii, hosté se dostali jen k jedné možnosti, ale v té době jsme již vedli 3:0,“ těšilo kralického kouče Petra Gottwalda.

Domácí se tentokrát vyvarovali podcenění i nekoncentrovanosti a znovu prokázali svůj ofenzivní potenciál. Všechny tři branky nastřílel kanonýr Jaroslav Lehký, pokaždé z jiné pozice. „Při první brance vyslal Zdena Petržela kolmici na Petráska, ten našel Jardu na hranici šestnáctky a Jarda obstřelil gólmana, akci Cibulky s Nečasem zakončil Lehký střelou po zemi k tyči, pak prodloužil nákop hlavou Zdena Petržela, Jarda se ocitl sám za obranou a nedal brankáři šanci,“ popsal všechny tři nejpodstatnější momenty Gottwald.

Ústí zahrozilo jen několika nákopy, s nimi si ale defenziva poradila, David Krejčí se dočkal prvního čistého konta nové sezony. „Vždy jsme zakročili ještě před šancí, ve druhé půli se nám dařilo i dva tři hráče vystavit do ofsajdu,“ připomněl kralický trenér správné vysouvání obrany, které bylo patrné již v duelu s Čechovicemi.

Mrzela ho pouze jedna věc, že se nepodařilo přidat ještě nějakou tu branku ve druhém poločase. „Nepovedlo se, ale zápas jsme kontrolovali a vedení udrželi. Co jsem jim naordinoval, to bez problémů plnili, jen nám trošičku docházely síly. Projevil se středeční zápas i sobotní horko, vzadu jsme ale drželi pevně,“ těšilo ho vyvarování se vážných omylů.

Ve vyrovnané tabulce se tak Kraličtí posunuli ze sedmého místa do vedoucí trojice. „Důležité jsou tři získané body a plusové skóre, vše je ještě otevřeno,“ nepřikládá Gottwald současné pozici větší význam.

Ve třetím kole zajíždějí hráči Kralic do Kozlovic, doma se opět představí posledního srpna, kdy nastoupí proti Hněvotínu. Duel v Kozlovicích začíná v neděli v 16.30 a hosté jim mají co vracet. V loňském ročníku s nimi prohráli oba zápasy, na podzim 1:2 a na jaře 1:3.

FC Kralice na Hané - TJ Sokol Ústí 3:0 (3:0)
Branky: Lehký 3. Rozhodčí: Motal – Vedral, Zika

Sestava Kralic:

Krejčí – Vitásek (68. Valtr), Martinka, Neoral, O. Petržela – Cibulka, Olejník (57. Dostál), Nečas, Petrásek (78. Pořízka) – Lehký, Z. Petržela.
Trenér: Petr Gottwald.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...