Příjemnou noc, dnes je úterý 8.10.2024
svátek slaví Věra,
zítra Štefan a Sára
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

urcice logoJsou odehrána teprve dvě divizní kola, ale pouze o dvojici týmů lze říci, že neobdržely ani jednu branku – jsou jimi Mohelnice a Určice. Právě tyto dva týmy na sebe narazily o víkendu a remíza 0:0 znamená, že nováček dál hájí svou neprůstřelnost i neporazitelnost, získal navíc jeden plusový bod do tabulky pravdy.

 

„Před zápasem bych bod bral všema dvaceti, ale takto je to pro nás ztráta. Měli jsme tři tutovky, kdy nám chybělo štěstí, domácí si žádnou extra šanci nevytvořili, zahrozili jen jednou hlavičkou z rohu a několika střelami z dálky. Zasloužili jsme si vyhrát, ale oni budou v popředí tabulky,“ mísily se dojmy v hlavním kouči Určic Evženu Kučerovi.

Při tvorbě sestavy se zatím musel obejít bez zraněného Davida Javoříka, udělal i další tři změny v základní sestavě. Bokůvku nahradil na pravém kraji zálohy Zapletal, Vaňka uprostřed  středové řady Matoušek a do brány se místo Miroslava Nejezchleba postavil Stanislav Dragon. „Vždy rozhodne momentální pohled. Oba brankáři jsou velmi kvalitní a odchytali si své,“ nechtěl prozradit, kdo po úvodních duelech dostane šanci příště.

Již po několika minutách navíc musel sáhnout k prvnímu střídání, vynuceně opustil hřiště Petr Haluza. „Srazili se před šestnáctkou a má něco s kotníkem nebo kolenem. Víc ale budu vědět až v pondělí, snad to bude dobré,“ přeje si Kučera.

Zpočátku byli aktivnější domácí, kteří také několikrát zahrozili, poté se hra vyrovnala a iniciativu převzali hráči Určic. „Do šance se dostal Zbožínek, ale brankář ho vychytal. Byli jsme však na míči a domácí jen nakopávali,“ přiblížil dění kouč hostí.

Ve druhé půli se podle něj nic výrazného nezměnilo, domácí se stále snažili o nátlakovou hru a dlouhé nákopy, herně navrch měli hostující fotbalisté. „Vyhrávali jsme hlavičky, získávali jsme balony, do tlaku se Mohelnice dostala až v závěru. Protihráči však měli jen dva tři rohy a standardku, kdy se Dragon vytáhl. To my jsme měli dvě gólovky, ale Halouzka trefil brankáře. Když ho po přihrávce od Losa překonal, šlo to vedle,“ litoval Kučera zahozených možností.

V neděli od 16.30 se Určičtí představí opět doma, na Hanou dorazí neznámý Havířov. Ten je zatím bodově stoprocentní, v Šumperku vyhrál 3:1 a doma s Valašským Meziříčím otočil stav na konečných 3:2. „S Mohelnicí jsme již hráli dva přáteláky, takže jsme trochu věděli, kluci se k tomu navíc postavili dobře. O Havířovu toho zatím moc nevím, dívám se vždy na nejbližšího soupeře a budu teprve zjišťovat informace,“ nemá kouč pořádajícího oddílu přesnou představu, kdo vlastně do Určic zavítá.

FK Mohelnice - TJ Sokol Určice 0:0

Rozhodčí: Slabý – Běhal, Polanský

Sestava Určic:

Dragon – Rus, Zbožínek, Skopalík, Ján – Zapletal (70. Bokůvka), Svozil, Matoušek, Hochman (90. Pekař) – Haluza, (6. Kopečný, 63. Halouzka), Los (89. Vaněk). Trenér: Evžen Kučera.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...